Bjørn Hansen

Alder: 11
  RSS

Om Bjørn

Følgere

Tunga rett i munnen

Publisert rundt 9 år siden

Shalom Pesach og Usyrede brøds høytid til alle som feirer Herrens høytider i henhold til Bibelens pålbud.

Ja, det betyr ikke at vi ikke ønsker all mulig fred og velsignelse til dem som feirer Romas påske - du vet, den med korsfestelse på langfredag og oppstandelse på 1. påskedag (Religionen som ikke kan telle til 3). Det er det som kalles Erstatningsteologi.

I år faller den viktigste dagen i året for alle kristne, dagen da Yeshua døde på korset, på samme dato - både for de som feirer Herrens høytid og de som feirer Romas høytid:

Fredag 6. april kl. 14:00 (norsk tid) døde Yeshua på korset og ble begravet.

For de som ønsker å rope ut i fryd: "Han er oppstått fra de døde" er IKKE 1. påskedag tidspunktet. Yeshua var i graven i tre dager og tre netter, derfor skal man la fryderopet gjalle tirsdag 11. april om morgenen.

Her gjelder det å holde tunga rett i munnen.

Stikkord for den norske påska er: egg, kylling, snø, ski, appelsiner og kriminalitet (litteratur og tv-serien). Sistnevnte er spesielt for Norge. Ikke engang våre kristne aviser er fri for disse problemene. Ja, selv i kirker og menigheter male de eggene og dekorer med gule kyllinger!

Til slagmarken og kjempe kampen dere Yeshua soldater ...

Den norske påsken byr på mye fritid og hvorfor ikke benytte anledningen til å lese litt?

Vi anbefaler selvfølgelig først og fremst Bibelen, men har også et annet tilbud:

Våre elektroniske bøker:

Herrens høytider - et sammendrag av alle Bibelens høytider samlet her:

http://snack.to/fz9adesm

 Israels historie - Følg Israel fra Edens Hage til Apostlenes gjerninger på 14 sider med bibelunderlag:

http://snack.to/fz9a7ya3

 Det 3. Tempelet - Vi lever uten tvil i Endetiden. Hva er situasjonen for det 3. Tempelet? Er det i det hele tatt noen som tenker på det? Les her:

http://snack.to/fu5sdesm

 Hender noen gang at du stopper opp og lurer på hvorfor du føler at du er i en åndelig ørkenvandring?  Alle de velsignelsene som Bibelen lover - hvorfor får ikke du dem? Vi har samlet 7 Shabbatsbrev fra Kad-Esh MAP Ministries i Israel, med temaet Fokus: på Hellig Givertjeneste i en elektronisk bok:

Hellig Givertjeneste - viser deg veien fra åndelig ørkenvandring inn til et land som flyter over av Herrens velsignelser.

http://snack.to/fz1pfc1o

PDF utgave for utskrift finner du her: http://snack.to/cuiqxf3u

God lesing og en velsignet Høytid til deg og dine

Gå til innlegget

Hvilken påske skal du feire i år?

Publisert rundt 9 år siden

Konstantin trumfet igjennom at påsken skulle feires på et tidspunkt slik at den aldri skulle falle sammen med den Bibelske påsken. Den nye datoen ble etter hvert kjent på engelsk som “Easter”. Et navn som ikke har det minste med Bibelen å gjøre, me

Bibelen forteller oss uten skygge av fortolkningsmulighet at Jesus ble korsfestet og oppstod fra graven i forbindelse med jødenes feiring av De usyrede brøds høytid.  Denne høytiden ble innledet med slakting og spising av påskelammet ( 14. Nisan [Aviv] som er mars/april i vår kalender) til minne om utgangen av Egypt 1450 år tidligere. Denne høytiden ble den første av de syv høytidene som Gud har gitt menneskene. (2. Mosebok 12: 1- 20) (3. Mosebok 23:4-8)  Jødene feiret Guds høytider med stor nidkjærhet.  De første kristne menighetene gjorde det samme helt fram til år 325. (1. Kor. 5:8).

På det berømte, eller snarere beryktede kirkemøtet i Nikea i år 325, ble det bestemt at påsken, og dermed også pinsen, skulle flyttes fra Guds kalender til den romerske kalender.  Dette skjedde på tross av Guds befaling i 3 Mos 23,4 {“Forbigangen” (påsken) og De usyrede brøds høytid}  ”Dette er Herrens høytider, de hellige samlingene som dere skal utrope på sine fastsatte tider. “

Konstantin trumfet igjennom at påsken skulle feires på et tidspunkt slik at den aldri skulle falle sammen med den Bibelske påsken. Den nye  datoen ble etter hvert kjent på engelsk som “Easter”.  Et navn som ikke har det minste med Bibelen å gjøre, men er tatt fra den hedenske gudinnen Eostre.  Hun er var en fruktbarhetsgudinne som ble feiret omtrent på samme tid i den Anglosaksiske verden, med egg og harer!  (Derfor påskeegg og påskeharer!)

Man gikk faktisk enda lenger, ja så langt at man gjorde Jesus til løgner!

Tull, sier du?

Hvordan forklarer du at den så kalte “kristne påsken” lar Jesus dø på langfredag og stå opp igjen på påskedagen?

Matt 12:39-40 Men Jesus svarte: “Bare et ondt, troløst folk vil be om slike beviser. Dere får ingen, bortsett fra det som skjedde med profeten Jona! For som Jona var i den store fisken i tre dager og tre netter, slik vil jeg, Menneskesønnen, være i jordens dyp i tre dager og tre netter.

Hvordan får du det til å bli tre netter fra fredag til søndag?????

Hvordan kunne dette skje?

Keiser Konstantins forbannelse

Den romerske keiseren Konstantin hatet jødene. På kirkemøtet i Nikea i år 325 erklærte han: “- Det er opplagt galt å følge jødene i deres feiring av denne høytiden (påsken), fordi deres hender var flekket av skyld … disse jødenes forkvaklede sinn må være forblindet. … La oss derfor ikke ha noe felles med dem, de er våre fiender. … Unngå all kontakt med deres onde retning. … Disse som, etter å ha forårsaket Jesus død, gale som de er, ikke lar seg lede av sund fornuft, men av en hemningsløs lidenskap hvor enn deres iboende galskap fører dem. … De er et folk fullstendig moralsk fordervet. … Derfor må denne feilen (at de første kristne feiret påske på bibelsk korrekt tid) rettes, slik at vi ikke lenger har noe felles med disse parasittene og morderne av Vår Herre. … Vi må ikke ha en eneste ting felles med jødenes falskhet –” !

Her passer det med et utropstegn! Vi har typene i dag også. Ikke minst Irans president.

Men med denne foraktelige uttalelsen kuttet det som skulle bli ”Kirken”, moren til de fleste kirkesamfunn i dag, båndene til sine hebraiske, bibelske røtter – Det ble forbudt å feire noe jødisk, enda de fleste av deres skikker og tradisjoner var pålagt dem av Gud. Høytidene er Guds høytider og gjelder også kristne, Israels medarvinger etter den nye pakt!

Rom 11,17-18  Men noen av grenene fra Abrahams tre er brutt av. Og dere hedninger, som var grener fra et vilt oljetre, ble podet inn. Nå mottar altså dere den velsignelse som Gud hadde lovt Abraham og hans barn. Dere har del i sevjen fra roten. 18  Men dere må være forsiktige, så dere ikke skryter av at dere er blitt podet inn for å erstatte de grenene som ble brutt av. Husk at dere er betydningsfulle bare fordi dere nå er en del av Guds tre. Dere er en gren, ikke en rot, og det er tross alt roten som bærer dere!

Dette bruddet med Guds påbud har pågått i 1685 år, tiden er nå inne til å vende tilbake til opprinnelsen:

Bibelens påske i 2012Justert til vår kalender:

6. – 13. april

Gå til innlegget

Historien om 12-åringen Aya Al Masal og hundrevis flere som henne viser at Israel ikke er en undertrykkende apartheid sta

tirsdag, 7. februar, 2012 | Ryan Jones israeltoday

 

De onde, apartheid-påtrykkende israelerne har gjort det igjen i forrige måned, de ga gratis medisinsk behandling som reddet livet til en 12 år gammel palestinsk arabiske jente fra Gaza som hadde en alvorlig hjertefeil.

I en pressemelding som ble publisert denne uken, avslørte Rambam Medical Center i Haifa at unge Aya Almasal faktisk døde mens hun var på vei fra Gaza til den nordlige israelske havnebyen.

Etter å ha lidd av uforklarlige og plutselige anfall av bevisstløshet hele sitt liv, ” dro Aya til Rambam for å behandle dette problemet … [men] i det hun skulle til å forlate Gaza, følte hun seg syk og hennes situasjon ble stadig forverret,” heter det i pressemeldingen. “I det jenta nærmet seg Rambam, stoppet hjertet hennes å slå og hun var i virkeligheten, død.”

Israelske leger og helsepersonell klarte med stor innsats å gjenopplive sin unge arabiske pasient og implanterte en livreddende pacemaker. Aya ble senere diagnostisert med Long QT-syndrom, en fødsels defekt som forårsaker uregelmessig og rask puls, og hindrer blodet fra å nå hjernen, noe som resulterer i et plutselig tap av bevissthet.

Etter en måned med behandling og tett oppfølging, ble Aya utskrevet sist torsdag, og  ”står på egne ben” og er klar for å vende hjem og starte livet på nytt.

Aya er kun ett eksempel på den overveldende medfølelse Israel ofte demonstrerer mot sine arabiske naboer, selv de fra områder som er voldsomt fiendtlig mot den jødiske staten.

Rambam Medical Center behandler alene hundrevis av arabiske barn og unge fra hele Midtøsten på humanitær basis hvert år. Sykehusets PR-avdeling bemerket at “en rekke palestinske pasienter er for tiden ved [Pediatric Cardiology]  (prematur) avdelingen, blant dem et tre-uker gammelt spedbarn klargjort for hjertekirurgi, og en 40-dagers gammel baby som trenger en stent (utvidelse av blodårer) prosedyre.”

Og Rambam er langt fra det eneste israelske sykehuset som gir slik behandling til sine ”fiender”. Israel today har tidligere skrevet om en gruppe israelske kirurger som donerer sin tid til en humanitær organisasjon kalt ”Redd et barns hjerte”, som har gitt livreddende kirurgi til godt over 2.000 arabiske barn til dags dato.*

Dette maler et ganske annet bilde enn den apartheid fortellingen Israels motstandere insisterer på.

* Reise, behandling, medisiner og opphold er betalt av israelske midler. Ledsager får også gratis reise og opphold!!

Gå til innlegget

"Bare 60% av jødene er onde

Publisert over 9 år siden

Hentet fra the Middle East Media Research Institute (MEMRI) og gjengitt i israel today Newsmagazine janur nr.

Den egyptiske presidentkandidaten, Tawfiq Okasha, fortalte sine landsmenn  at
de ikke bør hate alle jøder, bare de fleste av dem. Ifølge Okasha, som eier Al-Faraeen TV-stasjon hvor han ble intervjuet, så er det mulig å eksistere sammen med noen jøder.

"Seksti prosent er onde i varierende grad, hele veien opp til et nivå som ord ikke kan beskrive, mens 40 prosent ikke er onde," sa Okasha . "De [ikke-onde Jødene], derimot, er delt inn i tre kategorier: En gruppe består av de ikke onde, en annen består  av de som er ikke-onde i mindre grad, og den tredje gruppen består av de ikke-onde til en enda mindre grad. "

 For å bevise sitt poeng, henviste Okasha til den jødiske innflytelsen i den amerikanske økonomien, som også dominerer den globale økonomi. "USA har vedtatt en økonomisk politikk som ble etablert og drives av jødiske økonomiske eksperter," sa han. Dette er "basert på forestillingen om at økonomien i dollar, eller dinarer-eller mat for å være presis -er det somgjør dem i stand til å opprettholde sitt grep over nasjonene."

 Jødene blir også gittskylden for splittelsen innen kristendommen. Han beskriver seg som en mann med ståsted i "vitenskap og historie", og hevdet å ha bekreftet sine synspunkter " med 30000 kilder, ", Okasha saatjødene bevisst  hardelt Kirken langs protestantiske, katolske og ortodokse linjer. I det hanantyder atPinsen i realiteten er en jødisk konspirasjon, benekter han også at Jesu disipler var mirakuløst stand til å tale i tunger: " Sannheten er at jødiske oversettere oversatte dette for å forvrenge essensen av den kristne tro."

Gå til innlegget

Hvorfor skal jeg lese Tanakh (GT)?

Publisert over 9 år siden

Å lese bibelen uten GT, er som å lese norsk vinteridretts historie uten trøndere - du sitter igjen med bare permene!

Bibelen er en gradvis åpenbaring.

 Tenk deg at du setter deg ned med en god bok, men så har du dårlig tid, eller du orker ikke å pløye deg gjennom alle sidene i boka. Du har hørt at det virkelig leseverdige stoffet finnes fra midten og utover. Hvis du hopper over første halvdel og leser fra midten og utover, vil du ha vanskelig for å forstå person galleriet, handlingen, og avslutningen. På samme måte er det bare mulig å forstå de Apostoliske skriftene (NT) når man har det rette utgangspunktet - at fundamentet de er bygget på, er hendelsene, persongalleriet, forordningene, offer­systemene, paktene og løftene i Tanakh (GT).

 Om vi bare hadde det NT, ville mesteparten av det vi leste framstå som ubegripelig for oss. Vi ville lese skriftene etter Matteus, Markus, Lukas og Johannes uten å vite hvorfor jødene var på utkikk etter en Messias (en frelser, Konge). Uten Tanakh (GT), ville vi ikke forstå hvorfor denne Messias skulle komme (se Jesaja 53), vi ville ikke ha vært i stand til å identifisere Yeshua fra Nasaret som Messias, uten gjennom de mange detaljerte profetier som ble gitt om ham (f. eks hans fødested (Mika 5:2), hvordan han skulle dø (Salme 22, spesielt versene 1,7-8, 14-18;. Salme 69:21, etc.), Hans oppstandelse (Salme 16:10), og mange flere detaljer fra Hans virke og tjeneste (Jes 52:13;. 9:02, etc.).

 Uten Tanakh, ville vi ikke forstå de jødiske skikkene som er nevnt i forbifarten i de Apostoliske skriftene (NT). Vi ville ikke forstå forvrengningene som fariseerne hadde gjort med JHVH's Torah ved at de hadde lagt sine egendefinerte tradisjoner til Torahens innhold. Vi ville ikke kunne forstå hvorfor Yeshua ble så opprørt da han renset tempelplassen. Vi ville ikke kunne forstå at vi kan gjøre bruk av den samme visdommen som Messias brukte i Hans mange svar til sine motstandere (både menneskelige og demoniske).

 I tillegg til å være nøkkelen til å forstå NT, så har Tanakh en egenverdi som verktøy for utviklingen av vårt kristen liv.

 Tanakh inneholder nemlig utallige leksjoner for oss, formidlet gjennom livene til de mange, og slett ikke ufeilbarlige, personene som opptrer i de forskjellige bøkene Tanakh består av. Ved å observere deres liv, vil vi bli oppmuntret til å stole på YHVH, uansett hva som skjer (Daniel 3 - ild ovnen), og ikke kompromisse i de små tingene (Daniel 1 - overholde matreglene) slik at vi kan være trofaste senere i de store tingene (Daniel 6 - løvehulen). Vi kan lære at det er best å bekjenne synd tidlig, og oppriktig, i stedet for å bedrive skyldfordeling (1 Samuel 15 Saul fryktet mennesker mer enn YHVH og ble forkastet som konge). Vi kan lære å ikke leke med synd, fordi synden tar over kontrollen og dens bitt er dødelig (se Dom 13-16 Samson og Dalila). Vi kan lære at vi må stole på (og adlyde) JHVH hvis vi forventer å oppleve hans "lovede land" å få leve i det i dette livet og hans paradis idet neste (4. Mosebok 13). Ved å studere Tanakh, lærer vi at hvis vi overveier synd, så legger vi oss bare åpne for å begå synden (1. Mosebok 3 Syndefallet i Edens hage; Josva 6-7 Akans tyveri av krigsbyttet som var lyst i bann). Vi lærer at vår synd har konsekvenser, ikke bare for oss selv, men for våre kjære rundt oss, og motsatt, at vår gode oppførsel fører til belønninger ikke bare for oss, men for også for dem som er rundt oss (1. Mosebok 3 arvesynden kommer inn i menneskets liv;2.Mosebok 20:5-6 Konsekvensene av å tilbe andre guder) .

 Tanakh inneholder også store mengder av visdom som de Apostoliske skriftene (NT) ikke videreformidler. Mange av disse finnes i Salmene og Ordspråkene. Disse bitene av visdom avslører hvordan jeg kan være visere enn mine lærere, hva ulike synder vil føre til (det hjelper oss å se kroken som agnet skjuler), og hvilke framganger i denne verden syndene vil bringe oss (INGEN!). Hvordan kan jeg kjenne om jeg er en dåre (moralsk dåre, altså)? Hvordan kan jeg utilsiktet støte folk bort uten å være klar over det? Hvordan kan jeg åpne dører til varig suksess? Hvordan kan jeg finne mening i livet? Igjen, det er så mye der som bare venter på å bli funnet av en som virkelig ønsker å lære.

 Uten Tanakh (GT), ville vi ikke ha grunnlag for både å stå og å tale imot feilen i den "politisk korrekte" forvrengningen som råder i vårt samfunn: Evolusjons teorien, der utviklingen er ansett for å være skaperen av alle arter over millioner av år (i stedet for at de er et resultat av en direkte skapelse, gjort av JHVH, bokstavelig talt i løpet av seks dager). Vi ville kjøpe løgnen om at ekteskap og familieenheten er en struktur i stadig utvikling, en struktur som bør fortsette å endres etter hvert som samfunnet forandres, i stedet for å bli sett på som en utforming gjort av JHVH i den hensikt å oppdra gudfryktige barn og til beskyttelse av dem som ellers ville bli brukt og misbrukt (oftest kvinner og barn).

 Uten Tanakh, ville vi ikke forstå de løftene JHVH fortsatt vil oppfylle til den jødiske nasjonen. Som et resultat av dette, ville vi ikke ordentlig se at trengsels perioden er en syv års periode hvor Han vil spesielt jobbe med den jødiske nasjon som forkastet Hans første komme, men som vil ta imot Ham ved hans andre komme. Vi ville ikke kunne forstå hvordan Messias' fremtidige 1000-årige regjeringstid passer inn med hans løfter til jødene, og heller ikke hvordan hedningene vil passe inn. Vi ville heller ikke være i stand til å se hvordan slutten av Bibelen binder opp de løse endene som ble avdekket i begynnelsen av Bibelen, hvordan YHVH vil gjenopprette det paradiset han opprinnelig skapte denne verden til å være, og hvordan vi vil nyte et nært fellesskap med ham på et personlig grunnlag, akkurat som det var i Edens hage.

 La oss oppsummere; Tanakh er et speil som tillater oss å se oss selv i livet til de gammeltestamentlige karakterene (menneskene) og hjelper oss å lære stedfortredende fra deres liv (Vi leser om deres feil, og unngår å kopiere dem. Vi leser om deres seire, og vi forsøker å anvende dette i våre liv).

 Tanakh kaster også enormt mye lys på hvem YHVH er, de underverkene han har gjort og den frelsen han har utformet. Den gir så mye trøst til de som er under forfølgelse eller har problemer (se Salmene spesielt). I Tanakh avsløres det, gjennom gjentatte oppfylte profetier, hvorfor Bibelen er unik blant alle hellige bøker, den er alene om å være i stand til å demonstrere at den er hva den hevder å være: det inspirerte Guds Ord.

 Tanakh avdekker veldig mye om Yeshua på side etter side i sine skrifter. Den inneholder også mye visdom som går utover det som er antydet eller sitert i de Apostoliske skriftene (NT).

 Kort sagt, hvis du ennå ikke har våget deg i dybden på Tanakh's sider, har du gått glipp av mye av det YHVH har tilgjengelig for deg. Når du går i gang ( GJØR DET NÅ!) med å lese i Tanakh, vil det være mye du ikke forstår med en gang, men det vil også være mye du vil forstå og lære av. Og etter hvert som du fortsetter å grave deg ned i de forskjellige bøkene og studerer Ordet, mens du samtidig ber den Hellige Ånd om å lære deg mer og mer, vil din graving betale seg i stadige skinnende skatter etter hvert som du går fram.

Godspeed og gledelig Hanukkah

www.yeshuaarmeen.org

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere