Torill Born

Alder: 74
  RSS

Om Torill

Jeg er en gift dame som bor på Nordstrand. Jeg har et kristent livssyn og er meget interessert i både politikk, religion (tro) og vitenskap. Jeg har arbeidet i helse-bransjen i over 40 år og er nå pensjonert.

Følgere

Gud vil NASJONER

Publisert over 3 år siden

OG at vi skal elske hans folk jødene og landet Israel - så enkelt - men dog så komplisert


Jeg tar Gud på ordet - stoler på Ham som et barn til en god og rettferdig Far.

 Jeg skjønner nå at jeg aldri  kan venne meg til multikulturen . Jeg er en del av et hele. Jeg har for mye felles med mine etniske norske. 

Men jeg er det første til å istøtte andre ikke-vestlige land i deres utvikling via penger til misjonsarbeide og utvikling INNENFRA. Jeg tror ikke på fra Stat til Stat - men fra folk til folk  og via kristen-tv SER vi at pengene vi gir gir håp og utvikling for andre og de har våre hjerter. 

Noen tror ikke før de får se det - her er det både tro og håp og SYN for at det hjelper. 

Men Norge mitt Norge er blitt fremmed - Som en fremmed i eget land. Det er litt vondt

Gå til kommentaren

Hva som enn er - Israel i hjertet

Publisert over 3 år siden

Jeg er også kristen - men ser de store lidelsene jødene har opplevet gjennom ÅRTUSENER. Jeg kan ikke annet enn å ha forståelse for dem. Hvilket annet folkeslag hadde tålt så mye som jødene oppigjennom SÅ mange år. De er nødt til å forsvare seg og det kan bli litt voldsomet - og ja...kanskje de er blitt litt overømfindtlige etter så mange tusener av år. Hvis araberne legger ned våpnene blir det fred. Hvis Israel legger ned våpnene finnes det ikke lenger noe Israel. SÅ alvorlig og så riktig er det. 


Ikke bare Bibelen byr oss til å trøste Guds folk og tale vel til Jerusalem - også mange kristnes hjerter banker varmt for dette folk og dette land.

Hva enn verden sier og mener. Israel vet selv at de kan stole KUN på seg selv - det har de vist ved flere anledninger. Jeg kan bare si og gjøre - OG MED GLEDE som Israels Gud sier: Trøst mitt folk, sier Herren, ja, trøst det , og tal vel til Jerusalem.

Gud har stiftet en EVIG pakt med jødene og frelsen har vi fra dem. Grunnen til at vi kan sitte i et fritt og demokratisk Norge er på grunn av arven fra jødene. TAKK GUD - jeg stoler på deg og takk for din Sønn Jesus Kristus - vår Far. 


Gud velsigne jødene og Israel i Jesus Kristus. Amen

Gå til kommentaren

Når det gjelder utvikling - det enkle

Publisert over 3 år siden

gjennom TV-Visjon Norge er glade givere med på å utvikle land som Moldova og Albania - det er riktignok de små skritt - men det går fremover. I Moldova er det allerede bygget aldershjem, vanførehjem, skoler, høyskoler og nå står universitet for døren. Tomten er klar for å bygges på. 

Menigheten i Moldova ved pastor Dorud bygger opp menigheten der borte i Sarata Galbina - og gamle og vanføre kommer til menigheten og hører vakre sanger og musikk og de får kaffe og kaker. De tar ut de mest forkomne for å hjelpe dem først - blant annet Vladimir som manglet et halvt ben og bodde i et ubeboelig og kaldt hus- og da han kom inn på aldershjemmet og fikk dusjet og badet lå han som et lykkelig barn i rene sengeklær med blomstrete dynetrekk. Det virket som han var kommet til Paradiset. DETTE gleder mitt hjerte. Det har vært gamle mennesker som har blitt hentet fra grisehus - og får komme inn i rene og ordentlige forhold. 

Nå har de også opprettet bakeri i aldershjemmet og selger også til de utenfor hjemmet - så det blir penger å tjene. Dette synes jeg er en god og IDEELL utvikling. 


Det er jo SÅ enkelt. Vi givere - (og det er blitt mange med tiden) gir og gir månedlig og vi SER hva pengene går til OG at folk blir reist opp til et levelig liv. Ungdommene vil utvikle seg til  både lærere og sykepleiere og hjelpepleiere og jurister og noen tilogmed ønsker å bli president for landet sitt. Det er håp for et land med ungdom som blir utviklet ved Guds og Jesu hjelp av kristne idealister - som tar Gud på ordet i det første bud: Elsk Gud og DIN NESTE. 

Så enkelt - så rett og så godt...

Gå til kommentaren

ikke glem multikulturen -

Publisert over 3 år siden

I vår multikultur føler jeg at jeg ikke har noen spesiell tilknytning til landet mitt selvom jeg er etnisk norsk. Jeg opplevet jo å vokse opp i et homogent Norge og har aldri kunnet forsone meg med at vi plutselig skulle bli multikulturert.

 

Men hvem bryr seg om en eldre dames sine synsinger og meninger. For meg er Norge blitt fremmed. Jeg identifiserte meg jo med lyse nordmenn og jeg husker hvordan det var å komme tilbake til Norge da vi var homogent. Det var som å komme hjem til en familie, men kjente ansikter. For noen er denne identiteten viktig. Det gir gjenkjennelse og trygghet og hjemlighet. ANDRE mener noe annet og hilsen multikulturen velkommen og det er greit. Men mange føler seg ikke hjemme i multikulturen - men det er jo ikke noe å gjøre med nå.

 

For meg var det naturlig å se norske flagg i barnetoget på en 17.. mai. Vi var alle mer eller mindre like vi sang sanger som vi hadde lært på skoler og vi så foreldre til de andre barna i klassen som vi også kjente og vi viftet med flaggene tilbake.

 

Nå må jeg ærlig talt si at det gjør meg ingenting - om andre flagg og nasjonal-drakter også dukker opp i barnetoget. HALLLOO - vi er jo MULTIKULTURELLE - den norske EGENART er borte mer eller mindre. Håper ikke den blir helt borte - og det er ikke ulogisk å tenke på når vi vet det er over hundre millioners og milliarders folkeslag der ute som kanskje står i kø for å komme til Europa og Norge. Vi ER i endring- selvom vi ikke vil se det. Selv Skriften taler for Folkeslag og egne nasjoner - med grenser...Så dette er kanskje dypere enn mange av oss ønsker å erkjenne. Det ER litt vemodig - selv etter over tredve år - hvis ikke mer med masse-innvandring. Kanskje noen av oss aldri vil venne oss til multikulturen - tiden og historien vil vise oss det. Men altså gjerne for meg - ALLE LANDS flagg og drakter i 17. mai-toget - selvom jeg alltid har vært glad for vårt kjære flagg.

 

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Programmet Åndenes makt, viser oss at det er en åndelig del i vårt univers. Og det tar også direkte fysiske former ved berøring fra døde mennesker på levende. Jeg tror dette ikke er noen ånder vi skal trakte etter, men søke Gud og Jesus om at disse må vike. Jesus sier jo at vi skal Prøve åndene om de er av Gud. Det er kun Gud og Jesus Kristus som er bærere av den Hellige Ånd som både åpenbarer og skjuler og som arbeider i det åndelige. Først da Jesus ble døpt i Jordan av døperen Johannes - fikk Jesus åndegavene til å helbrede, vekke opp døde, dri ut onde ånder og slike - for oss- - overnaturlige ting. Vi lever også i ÅNDENS verden så som i den fysiske. Det er jo våre tanker og følelser som styrer legemet - ikke omvendt. 

Så jeg tror folk ville bli klokere dersom de leser og undersøker litt om dette med Hellige ånd og de ånder som ikke er av det gode for oss. Som går under betegnelser demoner blant annet. Vi bør være klar over at vi lever i det åndelige såvel som i det fysiske. 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere