Tor Fagerhaug

Alder: 68
  RSS

Om Tor

Jeg studerer urkristendom, og har interessert meg for Islam. Jeg følger med i debatter,er generelt samfunnsinteressert. Jeg har valgt å følge Zarathustras lære og som konsekvens av det konvertert.

Følgere

10 – Du benekter energisk eksistensen av andre religioners tusener av guder, men føler deg grovt krenket, hvis noen benekter eksistensen av din.

9 – Du føler deg fornærmet og "umenneskeliggjort", når vitenskapsfolk sier, at mennesker nedstammer fra andre livsformer, men har ikke noen problemer med Bibelens påstand om, at vi ble skapt av jord.

8 – Du ler av polyteister, men tror selv på en treenig Gud.

7 – Du blir opphisset, når du hører om de grusomheter som "Allah" står bak, men blunker ikke, når du hører om, hvordan din "Gud" slaktet alle babyer i Egypt (2. Mosebok) og beordret utslettelsen av hele etniske grupper – inklusive kvinner, barn og treller!

6 – Du ler av hinduers tro, som guddommeliggjør mennesker, og greske påstander om guder, som har sex med kvinner, men tror selv på, at Den Hellige Ånd gjorde Maria gravid, og at hun deretter fødte en menneskegud, som ble drept, kom tilbake til livet for deretter å stige til himmels.

5 – Du er villig til å bruke hele dit liv på at lete etter små smutthull i de vitenskapelige teorien om Jordens alder (4,55 milliarder år), men finner det ikke betenkelig å tro på dateringer nedfelt av bronsealderstammefolk, som satt i sine telt og gjettet, at jorden var noen få generasjoner gammel.

4 – Du tror, at hele befolkningen på denne planet med unntagelse av dem, som ikke deler din tro, vil tilbringe evigheten i et uendelig helvete av lidelse og allikevel betrakter du din religion som den mest "tolerante" og "kjærlige".

3 – Du mener at en idiot, som ruller rundt på gulvet og taler i "tunger", utgjør et bevis for kristendommen, mens moderne vitenskap, historie, geologi, biologi og fysikk ikke kan overbevise deg om noe som helst.

2 – Du definerer 0,01% som en "høy suksessrate", når det kommer til besvarte bønner og de resterende 99,99% ubesvarte bønner som Guds vilje og manglende tro.

1 – Du vet mindre enn mange ateister og agnostikere om Bibelen, kristendommen og kirkens historie – men er allikevel overbevist om, at de tar feil - fordi du er kristen.

Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden

Den som tror på treenigheten tror på et dogme. Den som tror på Jesu død og oppstandelse tror på et dogme.

Treenigheten kom først inn i den latinske oversettelsen på 800 tallet, den finnes ikke i de greske tekstene.

Troen på Jesu død og oppstandelse som dogme var det Paulus som innførte

Det er utrolig hvor lite evangelikere kan om sin egen religions historie

Gå til kommentaren

Geir Rune L@rsen

Publisert over 8 år siden

Beklager at jeg er seint ute med respons, men jeg har vært syk.

Takk for at du klargjorde ditt ståsted, det gjør det lettere å diskutere. Siden du er JV så anser du Bibelen som den absolutte og udiskutable sannhet. JV har dessuten en tolkning av skriften som er spesiell sett i forhold til alle andre trossamfunn bortsett fra mormonerne.

Det er jo rimelig spesielt at en liten sekt (sett i forhold til resten av kristenheten) kan påberope seg å forvalte den eneste sannhet i kristendommen. Det ekskluderer 99.999% av alle mennesker som både har levd, lever og kommer til å leve. Bare på det grunnlaget er det all grunn til å hevde at JV ikke bare tar feil, men håpløst feil.

JV hevder at Gud skal oppreise alle rettferdige på dommens dag. Da gjør du Gud til en omvendt homøopat som setter sammen minnene fra atomene som de avdøds en gang har bestått av. En absurd tankegang

Jeg tror ikke Gud har skrevet en spesiell resept på sannheten. Jeg tror ikke Gud er spesielt opptatt om vi tror på h*n eller ikke. Jeg tror Gud tror på oss og forventer at vi handler godt istedet for ondt. Vi har en fri vilje, vi kan velge vår sti i livet.

Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden
Det blir dine ord, jeg er nok ikke så uvitende som du vil ha det til, og skal jeg la  skremme av en tittel?

Altså åpenbaringsreligion sier du?

men ingen åndelig religion , igjen er du innom svingdøra

Åndelig i den forstand at det er en åpenbaringsreligion og at vi tror på et evig etterliv. Praktisk i det henseende at vi fokuserer på gode tanker, gode ord og gode handlinger. Siden vi lever her og nå fokuserer vi på dette livet, vi venter ikke på en dommedag hvor jorden skal forgå, noe som skaper angst og frykt hos mange men som skaper en syk glede hos mange som tror at de er de utvalgte. Er du en av dem?

Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden
forklar forklar..

Var ikke din påstand at sjelen var en energi som var evig, nå linker du dette opp mot "å være bevisst ditt sinn", da mangler det bare at du  også fletter inn kunnskap som det store.

Jeg lurer fælt på din definisjon av åndelig og sjel

Du har unngått mitt spørsmål til deg om du tror på inkarnasjonsdogmet. Jeg stusser litt på det siden du skiller skarpt mellom faderen og sønnen. Det høres ut som at du enten er Jehovas vitne eller mormoner. Hvis du klargjør det så vil diskusjonen kanskje gå fremover 

Det som er det "store" er hvordan du handler, og kunnskap bør man vel ha eller bruker du dine følelser som grunnlag for din tro?

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere