Martin Sandstad

Alder:
  RSS

Om Martin

Følgere

I dagens vårt land står det om Jenny Klinges (Sp) utspill om at jøder og muslimer som omskjærer barna sine kan flytte fra landet.

"Hvis de mener at det er viktigere å skjære en del av kjønnsorganet, framfor å bo i Norge, så kan vi ikke gjøre annet enn å la dem flytte. Vi tvinger ingen til å flytte, men jeg vil tvinge dem til ikke å skjære i ungene sine, svarer Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) til Stavanger Aftenblad torsdag, da hun ble spurt om ikke en 18-årsgrense for rituell omskjæring av gutter vil utestenge jøder og muslimer, fordi det ikke er i tråd med deres skikker og tradisjoner."

 

Videre sier Ervin Kohn:

 

"Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo sier til Vårt Land at han ikke ønsker å kommentere Klinges ustpill, men at han mener det ikke bør stå uimotsagt."

 

Jeg tar utfordringen:

 

Da tar jeg den utfordringen og fant fram et par sitater fra Vebjørn Selbekk sin bok "jødehat på Norsk - Fra Eidsvollmennene til Boot Boys". Her er det noen sitater av en tidligere Bondeparti/Senteparti leder som sa et og annet om jødene.

Jeg fant ikke noen sitater på omskjæring, men siden kosherslakting også er relatert til religiøs frihet og ca innenfor samme problemstilling har jeg funnet fram noen sitater.

 

Jeg tenker at hvis det aldri har vært tatt noe oppgjør med jødehatet kan det hende dette fortsatt ligger igjen i partiet.

 

Den som glemmer historien er som kjent dømt til å gjenta den. Jeg tilbyr da disse sitatene. I håp på om at hun kan tenke igjen en gang til hvor viktig disse standpunktene egentlig er for henne og partiet. Hun kan også se om hun synes retorikken ligner.

 

Sitatene:

 

"Vi har ikke invitert jødene hit til landet og vi har ingen forpliktelser til å skaffe jødene dyr til deres religiøse orgier"
Bondepartileder og senere statsminister Jens Hundseid fra stortingets talerstol (1929)
s.42

 

"Vår gode nordiske rase blir opblandet på en måte som er uheldig for vår rases fremtid"
Bondepartiets parlamentariske leder og senere statsminister Jens Hundseid fra stortingets talerstol (1929)
s.48

Gå til innlegget

ICEJ sommerfestival.

Publisert nesten 4 år siden

Denne helgen var jeg på ICEJ NORGE sin sommerfestival i kristansand.

 

På et av møtene var det en taler som blir kalt "Son of Hamas". Man kan lese om han her. https://no.wikipedia.org/wiki/Mussab_Hassan_Jussef

 

Han sa mange ting, og han har sikkert sagt det før.

 

Men to ting legger jeg merke til, som ikke blir belyst i den offentlige debatten.

 

1) Han vil anerkjenne og støtte Israel fordi det først og fremst hjelper hans eget folk

 

2) Han sa de til og med ikke trengte et eget land, men bare økonomi og fungerende institusjoner.

 

Jeg føler disse spørsmålene ikke er ordentlig besvart av Israels motstandere eller skeptikere. Nå, hva sier dere?

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere