Rune Tveit

Alder: 66
  RSS

Om Rune

Jeg er opptatt av verdispørsmål, og hva som gjør meg til den jeg er. Som kristen undrer jeg meg på om vi virkelig har forstått hvem Jesus er og hva det han gjorde betyr i vår virkelighet. Livet har lært meg at min forståelse av Gud ikke rommer all hans nåde og raushet.

Følgere

nåja

Publisert over 2 år siden
Gunnar Søyland – gå til den siterte teksten.
å lenge man ikke lover noe spesielt, slik som eks-president Clinton, general Norman Schwarzkopf  eller vår egen Gro Harlem Brundtland? For da er det jo gjerne medlemmer av eliten som hører på, betalt av pengesterke firmaer eller rett og slett skattebetalerne...

Så vidt meg bekjent bruker ingen av de nevnte Gud som middel eller garantist for at du skal få et bedre liv ved å betale for å høre dem. 

En sak er det at det er nå en gang sånn at rike mennesker gjerne kjøper seg status ved å vise at de har råd til dette, og muligens er det en dårskap i dette, men villedende markedsføring er det ikke. 

Det betaler en kjent pris for opplevelsen, og er nok informert og samtykker i og med at de gjør det.

Jeg er mer usikker på om alle som betaler for helbredelser er i samme kategori, selv om jeg, når vi kommer til basic, mener at folk må få gjøre hva de vil med egne penger. 

Gå til kommentaren

barnetrygden

Publisert over 2 år siden
Torry Unsgaard – gå til den siterte teksten.
forslag når det gjelder fattigdom (barnetrygd, kontantstøtte), miljø og rettferd (konf. justeringer av statsbudsjett 2019).

Når det gjelder barnetrygden så mener jeg at her trengs en stor reform. For slik det er nå får alle den, og de som er "rike" nok setter den på konto til barna blir voksne og kan bruke den til gode formål som utdanning eller bolig. 

Men de fattige, som gjerne lever på kommunale ytelser, må dokumentere sin fattigdom hver 3 mnd for å få sosial stønad. Når så NAV ( i de fleste kommuner)  aksepterer at de er så fattige at de trenger sosial stønad, beregnes barnetrygden som inntekt i den økonomiske beregningen og kommer da til fratrekk på utbetaling av stønad til livsopphold. 

De fattige har dere alltid hos dere, og pass endelig på at de forblir fattige. 


Gå til kommentaren

Nåja 5

Publisert over 2 år siden
Dette er en avsporing og har ingenting med selve saken å gjøre.

Det er jeg ikke helt enig i. På bakgrunn av ditt innlegg kan du nok hevde det, men for noen av oss velgere, oppleves timingen som svært dårlig, i alle fall dersom Krf har et reelt ønske om samarbeid. Siv Jensen har nok grunn til å føle seg provosert, og når alt kommer til alt, så er disse to vinflaskene en fillesak, både for oss utenlandsreisende og politikerne. 

Men det er ikke til å komme forbi at Krf nå har gjort sitt til at omsetningen av tobakk vil øke i taxifree butikken, og så får jo den enkelte avgjøre hva de syntes om det, men jeg vil fortsatt hevde at politikere flest bør løfte blikket høyere og kjempe andre kamper, ikke minst tror jeg Krf kunne tjent på det. 

Så får vi se da, ved neste store valg, om Krf klarer å heve seg over sperregrensen. 

Gå til kommentaren

Nåja 2

Publisert over 2 år siden

Når jeg ser alle smilene, og røykere som stikker den ned i sanden, så tenker jeg at røykere mister dømmekraften av tobakk. 

Ellers prøvde jeg med min spissformulering å si at dette er en tullesak. 

Hvorfor kan ikke politikere heller bli enige om saker som har betydning, fattigdom, miljø og rettferd?

Gå til kommentaren

Tobakk

Publisert over 2 år siden

Selv om jeg syntes at det er idiotisk at denne saken får hovedfokuset i kampen om makten, må jeg si at jeg tror at Krf kommet til å tape på dette. Vin er mer akseptert i vår tid, tobakk er ut, og vi ser at det er røykerne som sviner til naturen med sniper og omgivelsene med røykutslipp. Det er sjelden jeg bruker banneord, jeg er tross alt fra kristen fra Sørlandet. Tobakk er noen faenskap, og røykere noen forbannede tullinger som kaster sniper over alt. 

Nå kommer røykerne til billigere tobakk, fordi normale folk, som ikke røyker, nå får vansker med å si nei til familiemedlemmer som ber dem kjøpe røyk når de kommer hjem fra utlandet. 

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere