Randi Johnsen

Alder: 67
  RSS

Om Randi

Jeg er gift, har en voksen sønn og svigerdatter. Har undervist i 27 år i etikk, kommunikasjon og omsorgsteori ved en høyskole. Katolikk, interessert i samfunnsspørsmål, inkludert religiøs tros betydning i et sekularisert samfunn. Har vært på dette forumet en stund, og det har tidvis vært svært interessante debatter. Men jeg har også hatt en følelse av å være på en fremmed planet, særlig i forhold til noen av de teologiske debattene som er her. Og det er jo i seg selv spennende og utfordrende at man kan føle seg mere fremmed blant medkristne enn blant dem som definerer seg som ikke troende.

Følgere

Publisert over 3 år siden
Asgeir Remø – gå til den siterte teksten.

Jeg undres på hvorvidt varslerne som har varslet om Giske, om de har varslet om flere straffbare forhold? Også jeg har reagert på historien Oma sto frem med som noe mere enn tafsing og trakassering. Jeg syns det ville være rimelig om allmennheten fikk vite dette slik at alle forstår alvoret i varslene, selv om evt. lovbrudd måtte være foreldet.

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Carl Wilhelm Leo, at media var opptatt av Donald Trumps kvinnesyn og skrev om hans uttalelser som han kom med i valgkampen, skjedde for noe over et år siden, altså ikke for 40 år siden. Og han ble valgt til president i USA til tross for alt påfallende han sa. At Arbeiderpartiet mister oppslutning skyldes neppe #metoo kampanjen, men at en sentral tillitsvalgt har sveket også partiet sitt. Jeg er av dem som mener Giske  brukte veldig nedsettende karakteristikker av blant annet Sylvi Listhaug i fjorårets valgkamp, ja at han sammen med Støre oppførte seg som en pøbel og at dette straffet seg mht. oppslutning ved valget. For øvrig mener jeg Støre til slutt handlet på en god måte i forhold til Giske-saken. Oppslutningen om et politisk parti har jo også ganske mye med hvilke politiske saker som blir frontet. Her traff kanskje ikke AP godt. Du har kanskje rett i at politisk makt kan vise seg flyktig, og godt er det dersom den misbrukes.

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Marianne Solli – gå til den siterte teksten.

Ja, jeg ser det. Krysset av for at dette var et utkast, men det ble likevel publisert, og da jeg oppdaget det, hadde jeg bare minutter igjen på redigering. Beklager.

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Luther er nærmest uten sidestykke når det gjelder kristne teologers jødehat, og århundrers skepsis til jødene innenfor den kristne kirken er som fotnoter å regne i forhold til Luthers hat. Og denne mannen hatet så mangt, i mine øyne er det oppsiktsvekkende at han ble opphavet til en ny variant av kristendom og nå blir hyllet for dette med sin hatefulle virkelighetsoppfatning og manglende selvinnsikt. Det er som om vi skulle hylle Hitler fordi han sørget for at Luthers visjoner og anbefalinger ble virkeliggjort i det nazistyrte Tyskland. Den såkalte reformasjonen er heldigvis nå etter så mange hundre år, i revers teologisk (det er tabu å snakke om det) bortsett fra hos dem som gjerne vil ha en kristen tro som vektlegger alt det som enkeltpersoner har lyst til at kristentro skal være og det Jesus egentlig har ment, som det uttrykkes. Menneskelig hybris er ikke fremmed for mennesker med kristen tro i vår nåtid heller. Måtte Herren forbarme seg over oss alle.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 4 år siden

Jeg ber om alt som ligger meg på hjertet. Men jeg er fullt ut bevisst at jeg ikke eier den innsikten som kan overskue konsekvensene av oppfylte bønner. Derfor legger jeg alltid til "Ikke som jeg vil, men som du vil Gud. "

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere