Ragnhild Kimo

Alder: 73
  RSS

Om Ragnhild


Jeg synes det er fint å få innblikk i andres tanker og tro. Selv er jeg oppvokst med kirke og bedehus/ misjonsorganisajoner, og tilhører nok på mange områder den konservative siden i kirkelandskapet. Ønsker inderlig at vi som tror på Jesus som frelser skal huske at vi er greiner på samme vintre, selv om vi ser forskjellig på mange ting.

Følgere

Mitt ankepunkt er ikke saken (barns rett til liv), men metoden (innføre abortrestriksjoner ved lov) som KrF har valgt etter landsmøtet.

Der er vi nok uenige, for jeg er absolutt for en lovendring. Men det må komme hånd i hånd med bevisstgjøring om hva et foster er. Undervisning allerede i barneskolen ( f. eks.i 7 kl.) om barnets utvikling fra unnfangelse til fødsel. 

Og allerede da skal jenter lære at de skal bestemme over egen kropp, før de blir gravide. Og gutter skal lære å bli ansvarsbevisste menn. De bør ikke lære at det er enkelt å få abort. 

Det er helt uhyrlig at 13-14 tusen barn blir avlivet hvert år.  Vi vet godt at hjertet allerede har banket lenge før aborten. 

At dette skal handle om kvinners rett til selvbestemmelse synes jeg er usmakelig. Hvis vi vil vite, vet vi også at mange kvinner har fått utført abort flere ganger. 

Selv ville jeg ikke ha en slik rettighet!

Les hva Greta Jotun Aune skriver i kommentar 12.

Abortsaken vil nok alltid være årsak til splittelse, og vi er mange som ikke vil legge den saken død for å få fred.

Når det gjelder Krf’s veivalg mot høyre, så tror jeg splittelsen ville være like stor, om ikke større, om man knyttet seg til venstresiden. 

Om det blir mulig, eller levelig i regjering gjenstår å se. Gå til kommentaren
Jeg tror ikke det lenger er mulig å samle landsmøtedelegatene under én fane. Det må dannes et nytt parti.

Uten Hareide? Han går jo foran med et godt eksempel akkurat nå! Jeg heier på både ham, Ropstad og Bollestad. Flotte representanter for KrF, som viser veg i vanskelig terreng 😀

Gå til kommentaren

Både og...

Publisert over 2 år siden
Når jeg nevner saker KrF bør kjempe mer høylytt for - som klima, rettferdig fordeling og bistand - så er det ikke fordi jeg er opptatt av at dette er strategiske saker for KrF. Det er fordi jeg mener at disse sakene er viktige i seg selv.

Jeg er enig med deg i det siterte. Vi bør alle være opptatt av dette, både som enkeltpersoner og partipolitisk. Og selvfølgelig som kristne.

Jeg merker meg at en del biskoper og prester løfter dette frem oftere enn abortsaken og familierelaterte saker. Det er besynderlig, men sikkert mer populært.

Nettopp derfor er det for meg viktig at KrF kjemper for det mange andre tier om. Og Hareide har ikke tapt seg i mine øyne etter landsmøtet. Det er godt å se at han ikke forlater KrF. Flere burde følge hans eksempel nå!


Gå til kommentaren
Endelig kunne KrF bli kjent for de store og viktige sakene, som mange i Norge kan samles om. Kampen for kloden, for klimaet. En mer rettferdig fordeling av goder. Bistand og utvikling. 

Hvilket parti er ikke opptatt av det siterte? Jeg tror de fleste er, om enn ikke like mye. 

Abortsaken handler om et lite menneskebarns rett til liv, forbud mot drap også før fødsel. Det er det BARE KrF som har frontet. 

Det bør de fortsette med, og ikke bare senaborter.

«Selvbestemmelse» er en illusjon. Det er alltid flere parter som vil ha et ord med i laget. 

Vi bor i et land der barn lærer om prevensjon i barneskolen. De burde også lære litt mer om moralsk ansvar! Mange gutter og menn ser ut til å være helt blanke, og overlater ansvaret til jenta/kvinnen å unngå et svangerskap. Men som barnefar øver mange av dem et press på den gravide om å «fjerne problemet.»

 12-14 000 aborter i et velstandssamfunn er grotesk hvis en virkelig begynner å tenke på det. De aller fleste av disse er friske, med alle muligheter til å bli en del av vår neste generasjon. En ny generasjon som skal kjempe både for menneskeverd, likeverd, rettferdig fordeling av goder, og bistand.

KrF bør derfor aldri slutte å snakke om menneskeverd, fra livets begynnelse til livets naturlige slutt.Gå til kommentaren

Den etiopiske hoffmann

Publisert over 2 år siden

Han satt å leste i Jesaja da Filip ble ledet av Ånden bort til ham og spurte: «Forstår du det du leser?»

Vi burde være slike kristne, som lot oss lede av DHÅ, og snakke med mennesker om det som står skrevet i Bibelen. 

Da er det jo bra hvis de allerede har en Bibel :-)


Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere