Helene Ommundsen

Alder: 61
  RSS

Om Helene

Medmenneske. Meddyr.

Følgere

Gutta på tur

Publisert rundt 9 år siden

Om å gå noen runder med seg selv

Noen hevder at "Jahve" betyr "Jeg er den jeg er og den jeg skal bli."

I så fall haster det for Jahve og menneskeheten at han går disse rundene (på skøyter på Genesaretsjøen, kanskje), i dyp ettertanke.

Etterpå bør han ta med seg Allah og vandre både Pilegrimsveien og til Mekka.

Gutta trenger dette sårt for større ydmykhet og barmhjertighet. Hybrisen er skyhøy og står overhodet ikke i stil med oppførselen. De er jo tross alt bare et produkt av universets store kjærlighet, og krigsgudetendenser og herskerteknikker bør nå havne i søppelbøtta. De er jo bare et par oppblåste selvutnevnte guder uten annen makt enn den vi velger å gi dem.

Gå til innlegget

Menneskers eget valg

Publisert over 9 år siden

Valg til å føde menneskebarn som lider

Før i tiden ble vi kvinner pålagt å føde de barna vi hadde blitt påført - slik eller sånn.

Nå har vi mulighet til å velge bort et liv som vi må se lide, om lidelsen kommer av mors manglende evne til empati, eller annet.

Det er helt klart at jo lenger legevitenskapen kommer, jo mer er man i stand til å påvise hva et menneskebarn vil måtte tåle av lidelser, bare fordi foreldre og søsken gleder seg over ungen som ligger der og lider.

Jeg skjønner ikke at man orker. Jeg skjønner ikke ondskapen.

Hvem andre enn religiøse kan forsvare dette?

Gå til innlegget

Et naivt spørsmål

Publisert over 9 år siden

Jeg har veldig lenge undret meg over hvordan man skal kunne ha en lykksalig tilværelse i et paradis hvis man vet at mennesker man elsker befinner seg i den svarteste pine, for bestandig.

Jeg har fått forklart at man som frelst sjel i saligheten ikke vil oppleve det slik, idet alt jordisk er glemt og kristensjelen ikke vet av noe annet enn salighet. Minnet om det og dem som var, er slettet for godt.

Da undrer jeg meg over hvordan tilhengerne av kristendommen lever godt med seg selv i dette livet, idet alt det jordiske sannsynligvis ikke er glemt og de sannsynligvis vet om annet enn salighet.

De må jo her og nå leve med at de ikke har noen mulighet til å frelse/omvende mange av sine medmennesker - verken avdøde foreldre eller potensielle barn.

Vil ikke tilværelsen da måtte oppleves som alt annet enn salig? Hvis man elsker sine medmennesker, altså. 

Gå til innlegget

Du uskyldige, lille valp...

Publisert over 9 år siden

... som ikke fins annet enn i mitt bilde.
Løfter jeg blikket, ser jeg deg, med dine turkise øyne, din brune pels, din valpesnute.
Du uskyldige, lille valp...
Selv om du er et bilde av alt som er,
krever du ingen absolutt troskap og underkastelse.

Du er, og det er nok at du var.

Gå til innlegget

Fravær av Gud

Publisert over 9 år siden

Når de kristne som ikke liker tanken på helvete og evig pine - eller i det minste ikke liker å gi uttrykk for denne tanken - skal beskrive konseptet "fortapelsen", skildrer de den gjerne som en tilstand med "fravær av Gud"- fra nå av kalt Jahve, da det er den jødisk-kristne guden vi snakker om.

Siden mange av oss lever uten kontakt med Jahve & co, burde vi jo sanse denne fortapelsen mens vi lever. Mange av oss gjør ikke det. Vi lever godt uten sansefornemmelser av Jahve, Jesus eller hellige ånder.

Hvis fortapelseskonseptet hadde holdt mål, burde vi logisk sett lide og pines av ensomhet og kulde, fordi Jahves påståtte varme og kjærlighet ikke er en del av vårt liv.

Eller er det slik at vi "distraheres" av "verden" og "denne verdens hersker" (jups, gode, gamle Satan, som er så god å ha) i den grad at vi ikke kjenner tomheten, ensomheten og kulden uten nærvær av Jahve, Jesus & co?

Eller fins den kanskje (eventuelt som et poensial) så lenge vi lever, men forsvinner vips! idet vi dør?

Hvorfor dét, i så fall?

Hvis livet fortsetter etter døden - i en eller annen form - er det ikke da vi trenger den angivelige varmen og kjærligheten mest?

Hvis en tilværelse uten Jahves tilstedeværelse oppleves som en smertefull tomhet (for øvrig en for meg problematisk forestilling, da et vakuum er tomt, også for følelser), hvorfor da skape mennesker inn i den når man som angivelig allmektig gud vet at de fleste ikke vil se det hensiktsmessig, enn si moralsk holdbart, å opprettholde en tenkt kontakt med med en tenkt Jahve-skaper?

Er det dette som kalles betingelsesløs kjærlighet?

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere