Olav Nerland Sæbø

Alder:
  RSS

Om Olav

29 år

Følgere

Slutt med den homokranglinga!

Publisert nesten 7 år siden

Dette er til dere kristne. (Jeg er kristen selv, bare så dere vet hvor dere har meg her) Jeg har med vilje droppet å lese homofili-debatter et års tid, siden jeg er så møkk lei av det. Men har lest litt debatt igjen om emnet, og gammel frustrasjon dukket opp igjen. Og jeg vil ta det opp her. Men må aller først få si at noen kristne debatterer fint, saklig og med respekt. Og det er veldig flott, og viktig! Men, så er det også noen konservative kristne som bare er kranglelystne... Og det gjør meg fryktelig sint altså.. Noen punkter til de, og som vi andre også kan ha med oss:

1. Om noen har forkastet Guds ord om saken, tror du de kommer til å omvende seg pga dine ord?

2. Som Paulus sier, hva hjelper det om vi har absolutt all kunnskap (og har om så 100% rett i debatten), om vi ikke har kjærlighet? Ja hva om en 12åring som kjenner på homofile følelser leser det vi skriver.. hvordan ville vi ordlagt oss da?

3. Om du skulle ta bussen, og foran deg var et tydeligvis homofilt par som hadde 50 kr for lite til billetten, ville du valgt å vise litt sann kjærlighet og betale? Eller tenker du "æsj, homoer" og ser bare debattmotstandere?

Olav

Gå til innlegget

Hvorfor mener vi som vi gjør?

Publisert over 8 år siden

Morn:-)

Jeg satt en dag på  bussen, på Oslo vest. Ved siden av meg satt to riktig fiffe damer og baksnakket. Skikkelig negativt prat. Jeg syns det var så oppsiktsvekkende at jeg ville skrive det på facebook. Men så slo det meg: "Om det hadde vært to stygge damer som satt og baksnakket, hadde jeg da reagert sånn?" Svaret var nei. Fant ut at grunnen til at jeg så lett følte negativt mot de, var at jeg var totalt underlegen på den sosiale skalaen. (De var råfine og fjonge)

Og så tenker jeg: Her på verdidebatt har vi tråder på mange hundre, t.o.m tusen kommentarer. Begge parter i en debatt, får lest hundrevis av kommentarer og argumenter. Burde en ikke da endt opp med et ganske likt syn på saken, når begge parter har lest alle argumentene? Men som regel står alle like steilt,  (eller steilere..) på slutten av en debatt.

Så er kanskje ikke argumentene ens, den egentlige grunnen til at en mener som en gjør. Men kanskje noe dypere i en, som en ikke er klar over selv en gang? Er bare noe som har slått meg, dette her. Hva tror dere? Noen som har sett noen skifte side i en sak, her på Verdidebatt? (tvilsomt:-)

Olav

Gå til innlegget

selvsagt helvete

Publisert over 8 år siden

God dag:-)

Jeg var litt usikker på om jeg skulle skrive dette. Kommer det til å skremme folk bort fra Gud, eller til Gud?..

Jeg ser folk mene at Bibelens Gud er jo kjærlighet, så derfor vil han ikke kaste folk i helvete. Kanskje en bare slutter å eksistere. Som å sovne, eller få en narkose. Vel, det står jo klart i Bibelen, at de fleste mennesker havner der.. Jeg vil prøve å se på verden vår, med snillismens Gud, og Bibelens Gud: Holocoust, etnisk renskning, voldtekt, drap. (eller bare slå opp i en avis) Har dere tenkt på at Gud under Holocoust bare kunne knipset, og konsentrasjonsleirene ville ikke eksistert lenger? Krematoriene borte. Gasskammerene borte. Alle stod ute i friskluft. Og alle nazistenes gevær kunne sluttet å opphhøre. Gud KUNNE gjort dette med et knips. Men, han gjorde det ikke, av en eller annen grunn... Han griper ikke direkte inn mot ondskapen, uansett hvor stor den er (Er det normale. Jeg tror absolutt på at han gjør det av og til, og gjør under) Slik ondskap jeg beskriver, VET vi alle har foregått. Kan en snillismens Gud la noe sånt skje? Nei.. Hvorfor lar Gud det skje? Jeg aner ikke.. (En liten digresjon: At Gud "tillater" det onde, er helt feil ord å bruke. HVer den som gjør ondt, oss alle, er ansvarlig ovenfor GUd, og må få tilflukt hos Jesus for tilgivelse)

Eller hva med den rike mannen som kom til Jesus, men Jesus sa han måtte selge alt han eide og gi pengene til de fattige? En snillisme-Jesus ville sagt, da den rike mannen gikk trist bort: "Stopp der, vi kan jo prute litt. Om du gir 10%, så er jo det mye penger til de fattige" Nei, Jesus hindret ikke mannen i å gå. 1 meter, 2 meter, 3.. antagelig til helvete. (etter dette livet sitt) Jeg antar mannen ikke ble en kristen senere, etter å ha gått bort fra Jesus der.

Jesaja 55,6: "Søk Herren mens han er å finne, kall på ham den stund han er nær!"

Ene røveren på korset, sier til Jesus, i Lukas 23, 42:  Og han sa: «Jesus, husk på meg når du kommer i ditt rike!» 43 Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier deg: I dag skal du være med meg i Paradis.» 

    

Gå til innlegget

Hva gjør Bibelen med mennesker?

Publisert over 8 år siden

Jeg har et spørsmål til ettertanke, om hva Bibelen egentlig gjør med et menneske. Jeg ser jo beskyldninger om at en er dømmende, "rasistisk", heslig el.l, om en tror Bibelen som den står.

Men, hva med et menneske som blir kristent? Noen som sier de har møtt Jesus selv. (Og dermed tror Bibelen) Har de plutselig blitt dømmende kvalminger? Eller har de fått en glede de ikke visste om før, fred i hjertet og en klar mening med livet? Oppfordrer alle til å sjekke selv, hva som skjer med mennesker som kommer til tro på Bibelen. "Met Jesus" "Became christian" etc på youtube.

Vemmelig, nei, vennlig hilsen Olav:-)

Gå til innlegget

google-> evolution fossil evidence

Publisert over 8 år siden

Håper enhver vil se, og evt. sjekke selv på google, hva som faktisk er funnet av BEVISER for evolusjon i fossilene.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere