Tor-Olav Foss Baldersheim

Alder: 43
  RSS

Om Tor-Olav Foss

Følgere

Publisert rundt 6 år siden

Det er to problemstillinger, slik jeg ser det. Det ene går på de millionene som er i leire i naboland på ubestemt tid, men de er nå i hovedsak trygge, med forbehold om at Libanon ikke får problemer.  Disse trenger bistand, men det er ikke kritisk for dem å forlate Midt Østen.

Det andre går på ren overlevelse. Det var på nyhetene nå at 300 yazidier var massakrert i Irak og det har kommet tilsvarende nyheter om alawitter i Syria de siste dagene. Trolig vil de religiøse minoritene få tøffest kår, skulle de klare å komme i eksil i nabolandene også, ettersom særlig Tyrkia, men også Jordan, aktivt støtter motparten.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 6 år siden

Hvilken konfesjon de man måtte velge å ta inn, er ikke det som er viktig, for min del. Jeg bare merker at min normalt lave entusiasme for å skulle ta imot mange flyktninger, hvis de kan avhjelpes andre steder, forsvinner når jeg ser det som skjedde med yezidiene. Da går det fra å være et problem som jeg håper andre land tar, til noe som akutt må tas tak i.

Gå til kommentaren

Jeg ser på det på en annen måte, Arne. De personene som er mest kontroversielle er det ikke fordi de ønsker å stramme inn, men fordi de på ulike måter tråkker inn, ofte unødvendig, på områder som oppfattes som problematiske.

På radioen i sted var det nå en debatt om den offentlige samtalen, sett i lys av avisartikler om det at noen heier frem andre. Hun ene sa at hun alltid likte de som brøt tabuer. Jeg er ikke enig men henne. Tabuer er der ofte av en grunn. De er ment å beskytte noe.

Når T-G i en artikkel om Russland at «la gå at de brøt folkeretten» og at «dette må settes inn i et større perspektiv», så kjennes det ubehagelig, både rent retorisk – er det så nøye med folkeretten da? – og fordi tanken på et Russland som på nytt begynner å invadere naboland er ganske så skremmende.

Selvfølgelig skal jeg ikke legge skjul på at både USA, Storbritannia og Norge sitter i glasshus etter kriger i Midt Østen, selv om det aldri så mye kombineres med moralske begrunnelser, men det er noe med det å gå over til å si rett ut både at reglene er til å ignorere og i tillegg, på toppen, å faktisk ta Putin sin invasjon i forsvar, gjennom et utsagn av typen: «- Jeg reagerer på den kraftige og kategoriske fordømmelsen av Putin. Jeg vil ikke angripe min egen regjering, men det må gå an å se at han står overfor et veldig vanskelig dilemma her, sier Tybring-Gjedde til avisen.»

Tilsvarende gjelder ofte på andre områder også, men jeg bruker denne som eksempel, siden det er ferskt.

Gå til kommentaren

Publisert over 7 år siden

@Grape

Forsåvidt. Det de i de testene trolig testet på var markørene på mannlig eller kvinnelig kromoson, som nummereres med bokstaver og noen tall. Min var R1b1.. i følge National Geographic. 23andMe ga mer info og detaljerte typen til Nord Irland primært, men da skal man mange ledd tilbake fort. Når selskapet samtidig mener at jeg er 0,6 % britisk og irsk, ikke inkludert de delene som vagt er spesifisert til Nord Europa, så er det klart at det ikke er der de fleste av mine forfedre kommer fra, gitt at testene er pålitelige, selvfølgelig.

Gå til kommentaren

Ekkelt

Publisert over 7 år siden

Dette var ekkelt, ja. Sier meg enig med de tre andre i tråden som har sagt det samme.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere