Jon Kristiansen

Alder:
  RSS

Om Jon

Følgere

Den religiøse dårskap

Publisert over 11 år siden

Jeg har tatt meg tid til å skumlese noen av trådene her, og er dypt fascinert. Og man må undres: hva skal til for at noen her inne skal begripe hvor komisk dette tankegodset ser ut for oss her ute i virkeligheten?

Jeg får følelsen av å studere et akvarium. Og alle fiskeslagene har sine revir. Og de skyter på hverandre med kvasilogikk og pseudovitenskap om hva som er feil med hvordan de andre tenker. Og det virker ikke som det har demret for noen av dem at de er fisker alle sammen. I samme akvarium. Det akvariet som heter "Overtro og Religiøse Vrangforestillinger". Fascinerende.

Litt mer skremmende er det dog at dere, selv i vår opplyste tid, åpenbart tar disse vrangforestillingene på alvor. Et aktuelt eksempel er at selveste sjefsbiskop Olav Sjevesland (sikkert ufrivillig) gjorde seg hysterisk morsom da han i fullt alvor kommenterte Märthas famøse forsnakkelse: “Å gå i dialog med de døde er ikke noe kristendommen driver med!” Akkurat. Da må han forklare oss konseptet med “bønn” en gang til..
(at vi i det hele tatt har en stat som holder seg med et helt embedsverk av prester og biskoper som lever av å fortelle eventyr er vel godt forbi komisk.  For et intelligent og selvtenkende menneske med innsikt i faktabasert kunnskap er slik dårskap rett og slett rystende..)

Men enda mer skummelt blir det når slikt tankegods tangerer vårt politiske styresett. For de religiøse har jo diskvalifisert seg selv fra enhver sakelig debatt: Det er selvsagt helt umulig å forholde seg alvorlig til mennesker som snakker med overnaturlige vesener til daglig, og som i på toppen av det hele påstår at de svarer tilbake. Mennesker som forkynner moralsk skyldfrihet pga et 2000 år gammelt menneskeoffer etter at en primitiv ørkenstamme spikret opp en omreisende stakkar i mirakler og lot han henge der. Og dette synes de er så aktverdig at de går med planken rundt halsen fortsatt.
Og slike folk mener seg kompetente til å styre et (presumtivt) sivilisert samfunn i 2010?

Er det ikke på tide å si ifra at tankegods fra sen bronsealder ikke lenger har noen plass i et moderne demokrati, der vi er avhengig av et faktabasert beslutningsgrunnlag for å kunne oppebære og videreutvikle det vi kaller en human sivilisasjon?

Vår vestlige kultur er i ferd med å begå selvmord. Glimrende fremstilt og dokumentert i Ole Jørgen Anfindsens eminente arbeid “Selvmordsparadigmet; hvordan politisk korrekthet ødelegger samfunnet”: http://selvmordsparadigmet.no/. 600 sider pepret med dokumenterte eksempler på hvorfor det går galt når vi foretrekker religiøse og politiske illusjoner fremfor å forholde oss til virkeligheten slik den faktisk foreligger.

Dette forstokkende tankegodset som disse religionene representerer er inkompatibelt med sivilisert etikk. Det er ikke tilfeldig at selve syndefallet var å forsyne seg av Kunnskapens Tre. For kunnskap er religionens motgift. Å tviholde på åpenbart overtroiske vrangforestillinger når faktabasert kunnskap ligger lett tilgjengelig rett ved siden av er ren ondskap, og en bevisst sabotering av vår sivilisasjon.
***

Jeg er atrollist. (Jeg er ateist også, men jeg tror ikke på troll heller..)

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere