Solveig A. Wahl

Alder: 83
  RSS

Om Solveig

Solveig Albrecht Wahl
http://www.solveig-spedbarn.com

Følgere

Med utmattelse som strategi

Publisert over 3 år siden

Internett-aktivister går systematisk til verks for å slite ut sine meningsmotstandere. Her metoden kommet hit?

‘Reconquista Germanica» («germansk» eller «tysk gjenerobring», forkortet til RG) er en selvutnevnt elektronisk hær som kom sammen i løpet av sommeren 2017 for å påvirke resultatet av Bundestagvalget i AfDs favør. Ekstreme internettaktivister bruker lukkede fora for å bli enige om tider, hashtags og mål for sine hatkampanjer, for så å manipulere sosiale medier-algoritmer og diktere politisk online-diskurs. 

Ekstremisme- og terrorforsker Julia Ebner fikk innpass i gruppen i 2017 og publiserte så sine erfaringer på Focus.de. 

Virtuelle slagmark.

 «Vi er i krig, i informasjonskrigen», heter det. Strukturen er strengt hierarkisk, tonen militant. 7.000 soldater, offiserer og generaler kjemper på den «virtuelle slagmarken». De beordres til å gjennomføre «snikskytteroppdrag» og «massive luftangrep». Alle deltar i kampen. 

«Knall die Comments voll» er parolen. Bombarder kommentarfeltene. «[…] bruk enhver metode. Ikke utelat noe. Svake punkt er ofte familien. Ha alltid et repertoar av fornærmelser som du kan tilpasse din motstander […]» Bare fem prosent av alle kontoer står for 50 prosent av likes på hatkommentarene på sosiale medier, viser en studie med ITekspert Philip Kreissel fra #ichbinhier. 

Gruppen bruker også satire som skalkeskjul for bevisst og organisert å gå til angrep på bestemte emner i diskusjoner og temaer i kommentarfeltene. De har egen Youtube-konto med satire. For Reconquista står gjenerobringen av et angivelig tapt Tyskland fra utenlandske styrker øverst. «Og hva da?», spurte Julia Ebner en aktivist. «Opprettelsen av en etnokulturelt ‘ren’ stat», er svaret. 

Erobre internett. 

I «Kriseforebyggingsentrumet» for Reconquista Germanica snakkes det om dag X, der man tror på en kommende «rasekrig», og der instruksjoner for bygging av improviserte elektrosjokk-pistoler (tasers) og skytevåpen sirkulerer. Men først skal de altså erobre internett. De er nøye på å sørge for at Holocaust-fornektelse og Hitlerglorifiserende samtaler, som finner sted i lukkede fora, ikke når ut i samfunnet. Spredning av ekstremistiske temaer anses å fungere bedre i form av vittige memer. 

Med sin ekstremideologi, kamuflert som ironi og sarkasme, går de trinnvis inn i den «borgerlige normie-boble» («normies» er en negativ betegnelse for ikke-ekstremister). Om dette ikke virker, så er ordren å «infiltrere fiendtlige filterbobler», dette spesielt for å optimalisere rekkevidden: «Du later som om du har en vanlig konto som poster om fotball, grilling, fest, Karl Marx, etc.» 

Utmattelsesstrategi. 

Høyreekstremistiske aktivister har vært spesielt aktive siden nyttår: med kampanjer som #Kandelistueberall, #Kikagate og #120db har de pustet sitt hat inn i nettet mot flyktninger, politikere og journalister. «Ta direkte sikte på motstanderens konto: politikere, kjendiser, statsradio og så videre, bombarder kommentarfeltet», er instruksen. Ofte handler det om å slite ut motstanderen med enorme mengder innlegg og kommentarer. 

Hva med Norge? Spørsmålet er, har Norge også slike «gjenerobringsaktivister» med lignende strategier? Brukes også her metoden «å bombardere kommentarfeltet», sarkasme, ironi og andre metoder for å finne svake punkt hos personer for å kneble debattanter? 

Også i norsk debatt vil man finne personer som avleverer haugevis med kommentarer som primært er ment å framstille personer med et annet syn på minoriteter som latterlige og dumme. Som et par eksempler gis følgende kommentarer, rettet mot undertegnede: 

«Din debatteknikk er preget av en umoden kunnskapsløshet, føleri og klassisk stråmannsargumentasjon, Solveig Albrecht Wahl. Det er faktisk komisk å lese hva du skriver.» 

Og: «Hva du bedriver er synsing og føleri, Solveig Albrecht Wahl. Når noen ønsker å debattere utfordringer med de omfattende demografiske endringer vi i dag ser i Europa, så anser dere det relevant å opplyse oss om Europas mørke fortid; imperialisme, kolonialisme, og selvfølgelig om at Breivik var norsk. Din, og mange andres utfordring er at dere lider under Dunning-Kruger syndromet. Dere er uvitende, men forstår ikke selv hvorfor. Grunnen til det er at dere ikke forstår hva det er dere trenger å vite før dere begynner å synse og føle med husmorlogikken deres». 

Dårlig debattstil. 

Kommentarer som dette kan være mer tilfeldige utslag av dårlig debattstil, men det kan heller ikke utelukkes at noen av dem som etterlater store mengder av kommentarer som dette, er motivert av bevegelser som den tyske. 

Hvis man ser på ulike høyreradikale blogger i Norge, vil man også se klare tilfeller av å gå systematisk etter enkeltpersoner. En av dem som har opplevd mest av dette det siste året, er trolig Sumaya Jirde Ali. Og hva med Helge Lurås’ kampanje på Resett mot Trine Skei Grande? Var også her en del av hensikten å slite ut henne med «enorme mengder» innlegg, og derav følgende hets i kommentarfeltet? 

Uansett er det behov for årvåkenhet og beredskap mot denne typen taktikker. 

Første gang publisert på antirasistisk.no. Gjengitt med tillatelse.

Trykket i Vårt land 13. juni 2018

Gå til innlegget

1000 menn og kildekritikk

Publisert rundt 6 år siden

Det er forstemmende å lese innlegg og kommentarer her på Verdidebatt om hendelsen i Köln. Jeg har ikke funnet én som bryr seg om hva som egentlig foregikk. Ingen avventer resultater av etterforskningen.

Hvor er det blitt av anstendige menneskers kildekritikkr?

«Vi burde nøre opp under flyktningmotstanden», lyder en parole (#7)

 

Hvor kommer tallet 1000 fra? Hva vet vi? Og hva vet ikke? 

 

Hva vi vet? Ifølge politiet hadde ca 1000 personer nyttårsaften samlet seg på plassen foran hovedbanestasjonen, hovedsakelig unge menn. Mange av disse var svært alkoholpåvirket og fyrte av fyrverkeri ukontrollert. Stemningen var aggressiv. Politiet har allerede da midlertidig arrestert flere av disse.

Påde få tilgjengelige mobilvideoene som viser hendelsene nyttårsaften og som er lagt ut på nettet, kan man se mange mennesker i en gruppe, inkludert unge menn, så vel som par og grupper av kvinner. Fyrverkeri fløy inn i mengden, noen mennesker flyktet da til trappene ved Domen.

I de nevnte tumultene ble kvinner omringet, seksuell berørt og ranet. Politipresident Albers snakket om seksuelle overgrep.

På Hohenzollern brua arresterte politiet to personer fra Nord-Afrika, mistenkt for tyveri, men ikke på grunn av seksuelle overgrep.

På skinnegangene ved stasjonen arresterte politiet fem andre menn tidlig søndag morgen (3. januar), mistenkt for tyveri. To av dem ble satt i varetekt. Det ble rapportert om at de tiltalte kort før tyveriene hadde trakassert flere kvinner.

Prer dags dato har politiet identifisert 16 mistenkte. De fleste mistenkte er fortsatt ikke kjent ved navn, men på video eller videoopptak er de klart identifiserbare

 

Hva vi ikke vet Hvem gjerningsmennene er. Ifølge politimesteren Wolfgang Albers beskrev vitner lovbryteres utseendet som "nordafrikanske". Myndighetene har ingen bevis for at det dreier seg om flyktninger.
 
Ifølge avisen Kölner Stadt Anzeiger’ er mange av de mistenkte godt kjent for politiet, og de kjenner hverandre innbyrdes. Indikasjonene gå i klar retning av disse lovbryteres kjente intensivitet, men med flyktninger har dette ingenting å gjøre.

Antall lovbrytere er også uklart. Størrelsen på grupper av lovbrytere varierte ifølge vitner fra to eller tre opptil 20 personer, ifølge politiet. På stasjonsplassen var det ifølge lokale myndigheter nyttårsnatten (1. januar) ca 1000 feststemte mennesker. Handlingene ble, ifølge politiforbundet begått i en menneskemengde bestående av mer enn 1.000 sterkt beruset personer". Dette betyr ikke at alle disse menneskene er mistenkt. Hvor mange antatte gjerningsmennene i mengde som begikk slik udåd, er ukjent.

Kilde

5. januar 2016, kl. 14:56  / oppdatert 7. januar 2016, kl. 13:32  

 .

Gå til innlegget

1000 menn og kildekritikk

Publisert rundt 6 år siden

Det er forstemmende å lese innlegg og kommentarer her på Verdidebatt om hendelsen i Köln. Jeg har ikke funnet én som bryr seg om hva som egentlig foregikk. Ingen avventer resultater av etterforskningen.

Hvor er det blitt av kildekritikken til anstendige mennesker?

«Vi burde nøre opp under flyktningmotstanden», lyder en parole #7

 

Hvor kommer tallet 1000 fra? Hva vet vi? Hva vet vi ikke? 

 

Hva vet vi?

Ifølge politiet hadde ca 1000 personer nyttårsaften samlet seg på plassen foran hovedbanestasjonen, hovedsakelig unge menn. Mange av disse svært alkoholpåvirket og de som fyrte av fyrverkeri ukontrollert. Stemningen var aggressiv. Politiet har allerede da midlertidig arrestert flere av disse.

Påde få tilgjengelige mobilvideoene som viser hendelsene nyttårsaften og som er lagt ut på nettet, kan man se mange mennesker i en gruppe, inkludert unge menn, så vel som par og grupper av kvinner. Fyrverkeri fløy inn i mengden, noen mennesker flyktet for fyrverkeri til trappene ved Domen.

I nevntetumult ble kvinner omringet, seksuell berørt og ranet. Politipresident Albers snakket om seksuelle overgrep.

PåHohenzollern brua arresterte politiet to personer fra Nord-Afrika, mistenkt for tyveri, men Iikke på grunn av seksuelle overgrep.

På skinnegangene vedstasjonen arresterte politiet fem andre menn tidlig søndag morgen (3. januar), mistenkt for tyveri. To av dem ble satt i varetekt. Det ble rapportert om at de tiltalte kort før tyveriene hadde trakassert flere kvinner.

Prer dags dato har politiet identifisert 16 mistenkte. De fleste mistenkte er fortsatt ikke kjent ved navn, men på video eller videoopptak klart identifiserbar

 

Hva vi ikke vet

Hvemgjerningsmennene er. Ifølge politimesteren Wolfgang Albers beskrev vitner lovbryteres utseendet som "nordafrikanske". Myndighetene har ingen bevis for at det dreier seg om flyktninger.
 
Ifølge avisen Kölner Stadt Anzeiger’ er mange av de mistenkte godt kjent for politiet, og de kjenner hverandre innbyrdes. Indikasjoner gå i klar retning av disse lovbryteres kjente intensivitet, med flyktninger har dette ingenting å gjøre.

Antalllovbrytere er også uklart. Størrelsen på grupper av lovbrytere varierte ifølge vitner fra to eller tre opptil 20 personer, ifølge politiet. På stasjonsplassen var det ifølge lokale myndigheter nyttårsnatten (1. januar) ca 1000 feststemte mennesker. Handlingene ble, ifølge politiforbundet begått i en menneskemengde bestående av mer enn 1.000 sterkt beruset personer" ut. Dette betyr ikke at alle disse menneskene er mistenkt. Hvor mange antatte gjerningsmennene i mengde som begikk slik udåd varer er ukjent.

Kilde

5. januar 2016, kl. 14:56  / oppdatert 7. januar 2016, kl. 13:32  

 .

Anstendig debatt, takk!

Gå til innlegget

Pedigas ærekrenkelser og verbale angrep på islam er fullstendig uakseptabelt.

Bevegelsen"Patriotische Europäer Gegen Islamisierung des Abendlandes" (Pegida) har tusenvis av støttespillere til sine protestdemonstrasjoner i Dresden. Også sympatiserende aktivister fra andre europeiske land innfinner seg, skal vi tro bildene der også norske flagg veier.

Dessuten ha bevegelsen fått avleggere i andre tyske byer, og flere mennesker uttrykker sin sympati med dette anti-islamske initiativ.

Josef Schuster, ordfører for jødenes sentralråd i Tyskland tar til motmæle. Han tar muslimer i forsvar og advarer: «Vi har ikke lov til å undervurdere Pegida-personene. Bevegelsen er brandfarlig. Her samles neonazis, partier helt til høyre og borgere, som mener "endelig å kunne få lov til fri å leve ut sin rasisme og fremmedfrykt." Schuster ønsker å beskytte muslimene mot generaliserende mistanke.

Die Angst vor islamistischem Terror werde "instrumentalisiert", um eine ganze Religion zu verunglimpfen, sagte der Zentralratsvorsitzende Josef Schuster. Das sei "absolut inakzeptabel".(Frykten for islamsk terrorisme "instrumentaliserer" til å rakke ned på en hel religion. Dette er "fullstendig uakseptabel")

Schuster sier klart fra, at Islamistisk ekstremisme bør tas like alvorlig som andre ekstremistbevegelser. Men sikkerhetsmyndighetene er jo "for lengst klar over dette". Derimot er Pegidas påstand om trusselen, at Tyskland blir en stat med islam som statsreligion, like "absurd, som om vi på grunn av eksistensen av høyreekstremister konkluderte med, at i morgen vil nazi-diktaturet bli gjenoppbygd".

Kunngjøring av neste demonstrasjon i Dresden vakte ubehag i den katolske kirken. Hat mot mennesker fra andre religioner og å hisse opp nasjonen har ingen ting med kristendom å gjøre, sier Kardinal Reinhard fra München. Han vil dog ikke forby sine troende å delta i de antiislamistiske demonstrasjoner. Det finnes ikke instruksjoner for dette. Enhver må avgjøre hvilket banner han vil løpe etter.

Rådsleder for Den Evangeliske Kirke i Tyskland (EKD), Heinrich Bedford-Strohm, derimot oppfordrer klart og tydelig sin kirke å ta avstand fra Pegida: «Til generaliserte angrep på religion, flyktninger eller asylsøkere må vi si et helt klart nei," krevde Bedford-Strohm Intervju med Deutsche Welle.

(kilde)

Den vakre domen i Köln var mørklagt da en Pegida-demonstrasjon var annonsert der. Motdemonstrasjonen «Köln auf die Strasse» samlet så mange mennesker at de få islamfiendtlige som var møtt frem, ga opp. Stuttgart auf die Strasse samlet10.000 mennesker til motdemonstrasjon under motto: Nei til Pegidas hets og rasisme.

 

Aldri mer fasisme

 

(Kilde No Fragida )

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere