Åsmund Brøvig

Alder:
  RSS

Om Åsmund

Jeg er frilans fotograf og medlem av menighetsrådet i Berg menighet. Født i Kristiansand, oppvokst på Ski og bor i Larvik.

Følgere

Publisert rundt 3 år siden

Dette ser bra ut! Selv hørte jeg på en preken i Kongsdelene kirke i går av Gisle Skeie fra Stefanus alliansen og fikk høre vonde eksempler fra Pakistan og Egypt der kristne blir forfulgt. Historien om Stefanus som ble steinet i Bibelen utløste også spredningen av den kristne kirke, sa Skeie. Etter dette brøt det løs en stor forfølgelse av de kristne i Jerusalem på den tiden. Jesu tidligere disipler som nå sto på egne ben som Herrens apostler, måtte flykte hver sin veg. Det ble som å skru på vinden til en liten gressbrann. Ilden de brakte med seg spredte seg voldsomt. 

1000 år senere, sa Gisle, hadde den fortsatt ikke sloknet, men spredte seg da til Norge. Vikingene ble kristne og la ned sine sverd og vendte seg gradvis om til fredens evangelium og ble siviliserte mennesker. 

2000 år etter, så får vi håpe den sprer seg ytterligere. I møte med Jesus så blir man utfordret til å vende det andre kinnet til og elske sine fiender. Det er et godt utgangspunkt, både for de som er forfulgt og de som forfølger. Paulus som heiet på steininga av Stefanus fikk selv et radikalt møte med Guds sønn. Umiddelbart tok han opp arven etter Stefanus og ble dessverre selv gjenstand for forfølgelse. Han ble dømt til døden av keiser Nero og måtte lide martyrdøden for sin tros skyld. 

Heldigvis kan vi forkynne den kristne tro i Norge, uten å være redd for slike konsekvenser. Takk til regjeringen og et Norge som det er godt å bo i!

Gå til kommentaren

Publisert rundt 3 år siden
Marianne Solli – gå til den siterte teksten.

Alex Malarkey har innrømmet at han fant på sin historie og skal ikke forveksles med historien til Colton Burpo i denne tråden.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 3 år siden
Robin Tande – gå til den siterte teksten.

Enig med deg på ett punkt, Robin. Hvorfor ble det slik at Adam og Eva måtte forlate Edens hage - et paradis som sikkert lignet veldig på Himmelen. Hvorfor lot Gud det forbudte treet stå der? Det har jeg ikke et godt svar på. Men nå er vi her, og må gjøre det beste ut av det. Derfor tar jeg det alvorlig, når mange beretter om sine inni døden opplevelser. Da er det mer sannsynlig at det er et liv etter døden enn at det ikke er det, og da bør vi være robuste nok til å klare å snakke om det.

Gå til kommentaren

Kondolerer!

Publisert over 3 år siden
Åsmund Brøvig – gå til den siterte teksten.

Hvil i fred Anne Tveter! Vi vil fortsette å jobbe for at Kirken igjen får fokuset rettet på Jesus Kristus! 

https://www.aftenposten.no/personalia/i/B90p7/Nekrolog-Anne-Louise-Tveter


Gå til kommentaren

Godt skrevet!

Publisert over 3 år siden

Godt skrevet og det var ikke vanskelig å se poenget. Nå er det snart kirkevalg igjen og jeg håper du vil leve i beste velgående i mange kirkevalg fremover.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere