Åsmund Brøvig

Alder:
  RSS

Om Åsmund

Jeg er frilans fotograf og medlem av menighetsrådet i Berg menighet. Født i Kristiansand, oppvokst på Ski og bor i Larvik.

Følgere

Fostre vokser opp i Himmelen!

Publisert rundt 3 år siden

Det kan virke ganske meningsløst at tusenvis av avbrutte svangerskap i Norge skal havne i en container, i en forbrenningsovn eller hvor de nå blir av? En grav får de i alle fall ikke. Det meningsfulle er at deres ånd, som hos alle andre barn som dør en altfor tidlig død, havner hos Jesus i Himmelen! At mennesker med Downs syndrom og andre utviklingshemmede får en heders plass i Himmelen - har jeg selv hatt en konkret erfaring med.

Det er en spesiell historie som underbygger at fostre fra avbrutte svangerskap havner i himmelen og vokser opp sammen med Jesus og andre avdøde familiemedlemmer. Gutten Colton Burpo fra Nebraska i USA var 3 år gammel da han i 2003 fikk en nær døden opplevelse. Han hadde fått infeksjon i blindtarmen og da denne sprakk havnet han på operasjonsbordet og opplevde at Jesus og flere engler kom og hentet han opp til Himmelen. Det tok 4 måneder etter operasjonen før foreldrene skjønte at gutten hadde hatt en helt ekstra ordinær opplevelse og hadde noe på hjertet om hva som skjedde på sykehuset. Til sin mor Sonja forteller Colton at han der oppe ble møtt av sin søster med en stor klem. - Jeg har 2 søstre, sa han en dag til sin mor. Moren stusset, for de hadde kun én datter. - Nei, hun lignet på Cassie, men hadde mørkt hår, sier Colton. Moren måtte innrømme at hun hadde spontant abortert i 1998 og undret på om det kunne være dette fosteret som hadde fått vokse opp i Himmelen? Colton sa videre til moren sin; - Hun bare venter på at dere skal komme etter, til Himmelen...Jeg så også mange andre barn i Himmelen, sa Colton.

Se moren fortelle om denne opplevelsen 5 minutter ut i denne dokumentaren på Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=hhT36Dizo2s&t=51s

Til farens overraskelse sier Colton at Jesus hadde merker. -Merker? spør faren, hvor hadde Jesus merker? Colton peker på håndflatene sine og bøyer seg ned og peker på føttene sine. -Der hadde Jesus merker. Colton hadde ikke lært å lese og faren ble overrasket.

Jeg tenkte umiddelbart på sammenfallet med bibel historien om de samme merkene som «tvileren» Thomas ville kjenne på, etter Jesu oppstandelse, da jeg hørte historien første gang.

Colton opplevde at det var ingen som brukte briller i Himmelen og ingen var gamle. De fleste var rundt 30 år og selv hans egen oldefar som hadde dødd 30 år før Colton, møtte Colton, i sin beste alder. Oldefaren kom Colton imøte og fortalte om den gode relasjonen han hadde hatt med sitt barnebarn, faren til Colton. Tilbake på jorden hadde Colton gjenkjent oldefaren på et bilde han ble forevist. Det var tatt da oldefaren var en ung mann. På det samme bildet var også en ung utgave av hans bestemor, en jente Colton forøvrig ikke dro kjensel på.

Denne historien har selvsagt blitt en bestselger i USA, gjennom boken«Heaven is For Real» og Hollywood filmen med samme navn. 

Se film-traileren her;

https://www.youtube.com/watch?v=N-ewaCVARtM


Forskning

Jeg ble oppmuntret til å skrive dette innlegget, da jeg leste VG+ igår,som i artikkelen: «Studie avslører: Dette opplever vi når vi dør» som viser til en forskning med tilsvarende erfaringer.

VG´s artikkel:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/EonEJ3/studie-avsloerer-dette-opplever-vi-naar-vi-doer


Ifølge forskere ved universitetet i den belgiske byen Liège skriver VG;

«De konstaterer at den absolutt vanligste fornemmelsen blant deltagerne i studien var en følelse av ro. Nest vanligst var det å se skinnende lys, og deretter å møte personer eller vesener. Det kunne dreie seg om høyt elskede pårørende som hadde gått bort,»

At disse fenomenene er såpass vanlige, overrasker ikke lege Göran Grip. Han anses som en av Sveriges fremste eksperter på nær-døden-opplevelser, skriver VG.

Han beskriver hvordan mange som har befunnet seg i grenselandet mellom liv og død, opplever å komme til en annen verden.

– Men de antyder at det finnes noe utover det fysiske livet. De som har hatt slike opplevelser kommer selv også tilbake med en fullstendig visshet om at livet fortsetter på den andre siden. For dem er det ikke et spørsmål om å tro, men om å vite, sier Grip.


De siste skal bli de første!

Selv hadde jeg en gang en logisk opplevelse om hva Jesus mente den gang han sa de berømte ordene; «De første skal bli de siste og de siste skal bli de første». I 2003 begynte jeg et personlig engasjement blant utviklingshemmede barnehjemsbarn i Moldova. 300 gutter med alle mulige «skavanker» var samlet opp på et barnehjem i en liten by som heter Orhei, en times biltur utenfor hovedstaden Chisinau. De hadde vel neppe kunnskapen i det gamle Sovjet til å se «skavankene» før fødsel. Derfor ble de uønskede barna satt bort av familiene, til en lite hyggelig oppvekst på barnehjem, med dårlige kår og liten bemanning. Det kunne være ulike vilkår som fikk foreldre til å velge denne ubarmhjertige løsningen. Men det var lite hjelp å få fra det offentlige, om du selv ville ta deg av barn med Downs og andre utviklingshemminger. I dette landet ble det sett på som svakhet å føde et slikt barn og lite akseptert å ha slike barn synlige i nabolaget.

Derfor startet vi en holdningsskapende kampanje med hjelp av populære artister for å gi disse barna et bedre rykte. Prosjektet «Another Smiling Face» fikk sitt navn, fordi vi så den fantastiske gleden disse barna utstrålte, da vi gav de bare bittelitt med god oppmerksomhet. Det var dette som var den største lidelsen deres, at ingen så de inn i øynene, tok på dem og viste de unik oppmerksomhet. På den siste kvelden under den første 2 måneder lange turen til Moldova, står vi på trappen til barnehjemmet med en liten overivrig gjeng som vil si takk for besøket. Ved hjelp av tolk så sier Martin overraskende; - At dere kommer hit er akkurat som om Jesus skulle kommet på besøk! Det satte en støkk i meg. Vi hadde ikke nevnt Jesus med ett ord på disse 2 månedene, siden vi ikke ville gjøre dette til et typisk kristent prosjekt. Men vi bad en bønn sammen den kvelden, om at Jesus måtte ordne det slik at vi ville sees igjen.

På et senere besøk hadde vi med oss artisten Darrell Mansfield, som turnerte på barnehjemmene i landet og på turen omskrev han Eric Clapton´s kjente sang «Tears in Heaven».

Darrell Mansfield «live» i Moldova

https://www.youtube.com/watch?v=lkWRItF1Dm4


Da skjønte jeg at det ikke er heldige meg fra Norge, men disse minste, som skal få hedersplassene i Himmelen. De var de siste på jorden, men skal bli de første i Himmelen. Amen.


Gå til innlegget

All bistand er ikke sann bistand!!! Ap vil bruke pengene "selv", mens Høyre i samarbeid med Krf, satser på de frivillige organisasjonene!

Da jeg (Another Smiling Face) og flere private initiativ fikk støtte til sosialt arbeid i Moldova under Bondevik II regjeringen med Krf, Høyre og Venstre, ble støtten kuttet tvert da Rød/Grønt overtok. Isteden gikk pengene til stat-til-stat hjelp, kalt NORLAM.

Godt betalte norske dommere og advokater ble utplassert i Moldova og de opprettet et fint kontor i hovedstaden, hvor de skulle oppdra korrupte moldovske politikere, til å bli mer stuerene! Det er klart slikt koster penger!

10 år med NORLAM - skrytevideo

Etter en trang fødsel i 2003, så fikk Another Smiling Face kortvarig støtte av UD og den norske ambassaden i 2005. Både ASF og andre gode ideelle prosjekter startet av idealistiske nordmenn og moldovere, mistet derimot fort midlene da rød/grønt kom til makten.

Hva vil du bruke bistand på? Millioner til NORLAM eller vekslepenger til f.eks. utviklingshemmede barnehjemsbarn, som blir løftet opp av populære artister som i denne videoen?

Utviklingshemmede i samspill med populære artister.

Tro ikke på at de rød/grønne er de eneste som vil ha et varmere samfunn! Og en oppfordring til Krf´s landsmøte. "Vær enten kald eller varm, og ikke lunken midt i mellom!"

Gå til innlegget

Om de ikke var i flertall, så var det iallefall de som ropte høyest som fikk Jesus korsfestet. De fikk gjennomført sin vilje, men hadde de rett av den grunn? Nå vedtar mest sannsynlig de som har ropt høyest i 40 år, en ny vigsel-ordning for kirken.

Bildetekst: Hvilket glass velger du? Kjærligheten er ikke alltid rød.

Tiden vil vise om de gjør det rette. Men kanskje går det med kirken som med Jesus. Han måtte dø, for at han skulle stå opp igjen.

Pilatus ville ikke korsfeste Jesus, men gav etter for presset. Kona drømte til og med at Pilatus ikke måtte ha noe med dette å gjøre. Men han var feig og lot Jesus korsfeste. Historien forteller oss at Pilatus mistet velsignelsen over sitt liv (om han noen gang hadde hatt den) og endte sine dager oppe i Alpene, sinn-syk og gal. Hva er moralen min med dette? Jo, når du skrur av lyset (les: dreper Jesus) så får du mørke.

En annen ved korset til Jesus var Josef fra Arimatea. Han var en av de viktige jødene som hadde bestemt å få ryddet Jesus av veien. Men det står skrevet at Josef ikke var enig med de andre. Det står ikke at han protesterte eller sa imot, men han dukket opp ved korset og hadde tydelig behov for å gjøre bot. Han tok mot til seg, sier Markus og gikk inn til Pilatus og bad om å få Jesu legeme. Han svøpte det og la det i et linklede. Josef var en stund i mørket, men han tente lyset og idag er han en historisk helt, siden linkledet hans mest sannsynlig ligger i Torino, som en av kirkens aller største skatter.

Det jeg sier er at vi må gjøre det som er rett, og vi må lytte til vårt hjerte, hvor Gud taler og ikke til vårt hode, hvor mennesker påvirker oss. For gjør vi det som er er urett i vårt hjerte og om vi ikke vender om, så mister vi velsignelsen over vårt liv. Mister vi velsignelsen så mister vi også frimodigheten til å leve som en kristen og ikke minst lære andre hvilken vei de skal gå.

Og hvilken vei skal vi lære de unge fremover. Blir det nå slik i kirken at når en leder er på ungdomsleir eller når jeg snakker med konfirmantene som jeg har hjemme hos meg hver november måned, så skal vi oppmuntre de og hevde at Gud synes det er fint om guttene forelsker seg i hverandre og at jentene vil gifte seg med hverandre. Ja, hvem skal da bo på rom sammen på konfirmantleirer? Det blir ikke lett å være leder i denne tåkeheimen!

Vi kan trekke det lenger ut og si at ja i dagens samfunn er det topp om dere har sex før ekteskapet, supert om dere bare vil bli samboere. Ja for dette har vi sett gjennom fingrene på i mange år allerede. Hva blir det igjen av det hellige ekteskapet som Gud har innstiftet mellom mann og kvinne?

Og hvis jeg våger å reklamere for ekteskapet mellom mann og kvinne i denne kirken, så blir jeg vel snart lyst i bann?

En som av mange er sendt ut på gangen i samtalene om dette tema, er Paulus. For han sier at menn som ligger med menn ikke skal arve Guds rike.

Noen hevder at han levde i en annen tid og ikke lenger har stemmerett. Men han sa i den samme setningen at de som driver medmenneskehandelheller ikke skal arve Guds rike. Det er kanskje ikke så dumt idag, eller hva? For 30 år siden var jo denne tittelen nærmest ukjent for oss, men idag folkens har apostelen Paulus et kjempepoeng. Han burde bli oppgradert til profet!

Men ok, om noen dropper Paulus, så får de være redelig å fjerne alle hans skrifter fra vår Bibel og lage seg en ny sekterisk bibel med det som passer dem. Slik som vi anklager Jehovas Vitner for å ha laget sin egen bibel.

Det triste er jo da; at da mister vi også den mest brukte teksten under kirkelig vigsel. Paulus første brev til korinterne, kapittel 13., som ender slik «Tro, håp og kjærlighet, og størst blant disse er kjærligheten!»

Da jeg så på overføringen fra Kirkemøtet igår, ble kjærligheten trukket frem som det viktigste nå. Da spurte jeg meg selv. Er det en misforstått kjærlighet det snakkes om? Paulus var den største forkjemper for både kjærligheten og moral.

La oss tenke oss at jeg gjorde en undersøkelse og stilte frem to glass med drikke for 10 barn som skulle testes i å velge rett. Det er rød, søt og sprudlene eventyrbrus i det ene glasset og det er enkelt rent vann i det andre. Hva ville flertallet ha valgt? Ville flertallet hatt rett? Elsker jeg ikke mitt barn om jeg gir han rent vann fremfor brus?

Mange hevder at Jesus ikke kommer innpå temaet om homofili. Da bør en lese Matteus kap. 10. som sier; «Er det noen som ikke vil ta imot dere og heller ikke vil høre budskapet deres, skal dere dra bort fra det huset eller den byen og riste støvet av føttene. Sannelig, jeg sier dere: Sodoma- og Gomorra-landet skal slippe lettere på dommens dag enn den byen.» (sitat Jesus).

Og hvorfor trekker han frem Sodoma og Gomorra? Jo fordi verden har aldri sett mer syndige steder enn dette. Gud måtte utslette byene så grundig at arkeologer ikke har funnet et støvfnugg fra disse stedene siden. Og hva drev de med der, som var så fælt da?

I Sodoma ville mennene til og med ha seg med Herrens engler;«Hvor er de mennene (engler som skulle beskytte Lot) som kom til deg i natt? Før dem ut til oss! Vi vil ha vår vilje med dem!» står det i 1. Mosebok. kap. 19.

Og om noen skulle lure, så finner jeg ingen steder i Bibelen som engang antyder noe om likekjønnet vigsel, men Jesus sa i Matt. 19. Derfor skal mannen forlate far og mor og holde fast ved sin kvinne...

Godt valg! Brødre og søstre i Herren!

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere