Linda Greve

Alder: 108
  RSS

Om Linda

Følgere

...

Publisert rundt 10 år siden

Ja, helt forferdelig at homofile får gifte seg og at kvinner fritt kan velge å ta abort. Gud er sikkert rasende for det. Og man skulle jo tro at det stoppet der, men NEI: Det finnes ingen lov som forbyr utroskap, til tross for at det i følge bibelen er synd. Samme med gjengifte. Tro om ikke Hanvold m.fl. skulle tatt tak i det også? Eller man trenger kanskje ikke være SÅ konsekvent, eller?

 

 

Gå til kommentaren

"Hva heter foreldrene til Jesus?"

Publisert over 10 år siden

Kom til å tenke på den, da jeg så overskriften. Det var Unni Lindell som for noen år siden hadde en serie med bøker, der hun intervjuet barn, blant annet innenfor temaet religion. På spørsmålet om hva foreldrene til Jesus heter, ble jo svaret (kanskje logisk nok, sånn "barnlig" sett: "Herr og fru Kristus". :D

Gå til kommentaren

Publisert over 10 år siden
Frode Meland – gå til den siterte teksten.

Jeg har lenge lurt på om mange som kaller seg kristne, egentlig er en slags agnostikere.

Skulle egentlig svare på innlegget, men fant denne istedenfor :)

For meg er "begrepet Gud", eller "innholdet" enormt svært. Så jeg kan si at jeg tror på Gud, men jeg klarer ikke tro på alt bibelen sier. Kanskje det dermed gjør meg "ukvalifisert" som kristen, men det ville jo uansett løgnen om at "ja, jeg tror på hele bibelen" gjort også. MEN jeg sier ikke at det jeg ikke tror på (eller ikke klarer å tro på) er svada. Jeg bare forholder meg avventende til det.

Det jeg tror, og det jeg forholder meg til, er at Jesus var den han sa at han var (Guds sønn), at han døde for verdens synd og stod opp igjen.

Det er uansett ikke store forskjeller på vi som tror og de/dere som ikke tror. Kristne liker ofte å fremstille seg som "annerledes"; bedre moral, snillere, rausere, masser av kjærlighet, men vi er ikke bedre mennesker med Gud, enn uten Gud. Det er heller ikke poenget.

Vi "reklamerer" jo også ofte for mye større greier enn det vi "innfrir". Jeg tenker at det kanskje er det som gjør det så vanskelig for mange å tro. Vi maler bilder av "livet med Gud" som er totalt annerledes enn livet "uten". Og så er forskjellene stort sett ikke annet enn at vi har litt annerledes "helgesysler". (Sett fra mitt ståsted).

Det sies at det skjer mirakler. Jeg tror det ikke før jeg får se det. I den forstand er jeg kanskje litt "agnostisk" :)

Gå til kommentaren

Opp som en hjort og ned som en lort

Publisert over 10 år siden

Det stabile, normale kristenlivet er ikke det første man lærer seg når man som ung kommer inn i miljø med høy "halleluja faktor". Konferanser med lange ettermøter er "oppturer". Derfra finnes det bare muligheter, "vi skal innta landet", vi er et "seirende folk", "det finnes ikke begrensninger for den som tror". Og der og da tror man på dette. Og kanskje i noen dager til også. Men så kommer hverdagen, og nedturen. Hvordan var det nå det var igjen? Dette med "seier" og alt jeg kan få til hvis jeg bare tror på Gud?

Unge mennesker tror på det som blir forkynt, de lar seg rive med. De ser på de som "får det til", på de som er ledere og tenker at "det som h*n har, vil jeg også ha". Og det blir forkynt at "det du strekker deg etter, det kan du få, hvis bare...." Det blir malt et bilde av "overdådige" kristenliv, der de man legger hendene på blir friske, at "ufrelste mennesker kommer i syndenød, når de kommer i nærheten av oss". Kanskje man ikke ser det "manifestert nå", men det kommer, "dersom vi bare..." Og slik beveger man seg sakte men sikkert inn i en virkelighet som ikke finnes "ennå". Istedenfor å lære de unge hvordan man takler hverdagslige utfordringer som mobbing i skolene, fordi man bekjenner seg som kristen, ensomhet, depresjon eller hverdagen som SJELDEN er preget av så mange tegn og under som det man legger opp til i en del (ikke alle) karismatiske sammenhenger.

Så Silje, selv om du har vært gjennom helvete, så har du fått deg en dyrebar erfaring. Du har kommet deg (tilbake?) til virkeligheten, der ikke alt er "halleluja" hver eneste dag. Der det kanskje ikke er "BARE SEIER" og der det kanskje ikke finnes noen (vedvarende) "revolusjonerende forandring" pga de "hærlige ettermøtene" og salvelsen i DET møtet. De nødvendige grepene er man nok pent nødt å ta selv, og kanskje man må finne seg i å leve med nedturene også. Men man har i det minste virkeligheten og bakkekontakten, og det er vel det viktigste :)

Ønsker deg alt godt!

Gå til kommentaren

Rudi

Publisert over 10 år siden
Rudi Wara – gå til den siterte teksten.

Ja Kjære Linda Hva da. Hva gjør det til eller fra. Hva vist vedkommende blir helbredet - hva da Linda. Hva galt har du gjort vist ikke helbredelsen kommer. Du har bare gjort det bibelen sier. Det er en egen fordommer og tanker som styrer ens handling - og ikke bibelens ord. Det er det som desverre er problemet.

Spør du virkelig om hva det gjør til eller fra, om den syke ikke blir frisk???

Dette handler jo uansett ikke om "meg" eller "den som ber for syke", men om den syke. Det har jo vært mitt poeng her hele tiden. Ikke så nøye hvordan tanker den syke sitter igjen med, så lenge "du" har gjort det bibelen sier?

Jeg mener uansett at når man ber for syke, uten å se resultat, så har man ikke handlet på bibelens ord. Bibelens ord sier jo at "de skal bli friske". Da bør man tenke seg om to og helst flere ganger, før man "proklamerer" bibelvers og ber for syke. For det er faktisk ikke så enkelt som "pytt, hva så, vi har jo leger". Ikke sikkert det er det du mener, men det ser sannelig sånn ut :D

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere