Kjellrun Marie Sonefeldt

Alder: 84
  RSS

Om Kjellrun Marie

Jeg er en pensjonert sykepleier som er engasjert i helseaspektet bredt over. Derav interesse for biologisk medisin og jordbrukspolitikk for å få frem økologiske produkter for folkehelsens skyld og som diettmedisin. Er helsekoster,men det betyr ikke vegetarisme.

Følgere

Publisert nesten 3 år siden

Steffen Kallbakken. Jeg kan tilføye at medarbeider i FNs klimaprogram UNEP er medforfatter av boka "Die Humusrevolution".Den handler om hvordan skadet jord kan bygges opp igjen(kunstgjødsel er en faktor som skader jordsmonnet),og at det samtidig er løsningen på klimaproblemet,skriver pensj.journalist i Nationen,Kari Gåsvatn. 07.05.2017.Videre ,at permakultur(kompost) ,skogslandbruk og ikke minst beiting binder karbon. Hun skriver også at en forsker ved det franske landbruksinstituttet Inra,reiser verden rundt og holder foredrag om "FNjordbruket." Hun bor i Berlin og har gitt oss endel innsikt om tiltak mot klimaendringer på det internasjonale plan,som ikke er nådd frem hit.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden

Steffen Kallbekken.

Jeg skjønner at du er  faglig innpå klimaendringene og søken etter løsninger der.Jeg tillater meg derfor å vise til kom.6 hvor jeg viser til FNs vedtak om en treårig plan for jordbruket,som skal fokusere på karbonlagring i jord.

Gå til kommentaren

Sofie Nordvik.

Publisert nesten 3 år siden

Etter å sendt svar til deg,fant jeg på å lese innlegget ditt en gang til,og da fant jeg at du er kampanjekoordinator i KFUK-KFUM.Dermed har jeg adressen din og sender deg stoff.

Gå til kommentaren

Følger du ikke med?

Publisert nesten 3 år siden

FNs klimakonferanse i Bonn i november 2017,vedtok en 3-årsplan for jordbruk,som skal arbeide for karbonlagring i jord.

Både Klima-og miljødepartementet,Stortinget og Norges Bondelag hadde representanter der,men følger ikke opp.

Norsk senter for økologisk landbruk(NORSØK) hadde artikkelen "Klimaløsningen kan ligge under føttene våre"i Nationen den 29.10.2018. 

Pensj.journalist i Nationen,Kari Gåsvatn, bor iBerlin og skriver annenhver lørdag i Nationen og gir oss  rapporter fra internasjonalt hold om"FNjordbruket."Jeg har skrevet så mye om det på vd.no,at jeg sjenerer meg for å skrive det om igjen,men hvis du sender meg din epost,så skal jeg sende deg informasjon.

Jeg sendte om "FNjordbruket" til en som sitter midt i smørøyet til å ta det opp politisk og fikk svar i dag om at det er satt på vent.

Kari Gåsvatn setter ord på det vi andre tenker i en lørdagsprofil:"Selv blant bønder er det få som vil snakke om karbonfangst i jord. Er det fordi det går dårlig i hop med med et landbruk basert på kjemi og ensidig drift ? Eller fordi  teknologi har mer apell enn å bygge humus?
Gå til kommentaren

Enkelt som bare det!

Publisert nesten 3 år siden

Klimaløsningen kan ligge under føttene våre.sier forsker Reidun Pommeresche ved Norsk senter for økologisk forskning(norsøk),om minner om  vekselvirkning etter naturens ordning.Nationen 29.10.2018.

Alle vet jo at klimaendingrene er menneskeskapt gjennom unatur,og vet jo også at da må man gå sammeveien tilbake for å gjenreise naturens ordning. 

Det er symptombehandling å fokusere på flyreiser,oljeutvinning,eksos fra biler osv.

Årsaksbehandling må til,og det er bla. er økologisk jordbruk med stell av humuslaget effektivt.

Jeg har skrevet om dette før her på vd,så jeg anbefaler deg å søke til NORSØK for mer informasjon.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere