Kjell Arne Norum

Alder: 72
  RSS

Om Kjell Arne

Jeg er prest i Den norske kirke. Nå er jeg pensjonist, men tar på meg vikartjenester og deltar i menighetsarbeid på forskjellige måter ellers. Jeg liker å reflektere og grunne på ting. Dessuten er jeg glad i å ferdes i li og hei. Jeg bor i Oslo. Jeg har skrevet boken "Gud og miljøet. Hva sier Bibelen?" (Verbum forlag, 2019)

Følgere

Publisert nesten 3 år siden

Nå har jeg lest kommentaren din på nytt, Olsen. Og jeg må bare si at jeg tror ikke på det jeg heller. At imamer på rekke og rad er begeistret til stede i evangeliseringskampanjer som etter hvert får hundretusener (av muslimer, formodentlig) til å vende om til Kristus, nei, det tror jeg ikke.

Du mener at Heitmann bygger på 2. og 3. hånds kilder. Men å si dette om Åpne Dører (Open Doors) og Operation World, det går ikke. Se gjerne på nettsidene til det internasjonale Open Doors. Operation World skriver detaljert og innholdsrikt om forholdene i Pakistan, og jeg anbefaler deg å lese dette i boken. Det jeg har hørt om Pakistan fra Stefanusalliansen svarer også til det som Heitmann skriver i innlegget.


Gå til kommentaren

Ja, jeg har lest det

Publisert nesten 3 år siden

Jeg har lest det. Det var derfor jeg siterte fra Operation World. 

Jeg får ikke fremstillingene til deg og Operation World til å henge sammen. Jeg er ingen ekspert på Pakistan, og håper derfor på en eller annen form for klarlegging. Jeg kan si såpass at det du antyder om at opptil 20 prosent av Pakistans befolkning er kristne, det tror jeg ikke noe på.

Gå til kommentaren

Noen tall

Publisert nesten 3 år siden

Tallene som Heitmann gjengir innledningsvis fra Operation World kom ikke helskinnet gjennom kopieringen. Tallet på kristne i Pakistan er oppgitt til å være 4.526.456. Det er 2,45 prosent av befolkningen. Årlig vekst er 1, 8 prosent, som er noe under befolkningsveksten. Disse tallene er fra den siste utgaven av boken og svarer til det som Heitmann har funnet på nettstedet. Boken kom i 2010. 

Boken forteller mye mer enn nettstedet. Den sier at de aller fleste kristne er nominelle eller umodne, kanskje hele nitti prosent.  Det er store kulturelle skiller mellom den muslimske majoriteten og den kristne minoriteten. Få muslimer har noensinne kommet til kristen tro. Likevel er det et økende antall muslimer som blir kristne, men de får lite hjelp til å vokse som kristne, og de fleste faller enten fra igjen eller trekker seg tilbake til en privat tro. Kristne med muslimsk bakgrunn har en krevende situasjon på grunn av straffer for frafall fra islam. 

Gå til kommentaren

Takk

Publisert nesten 3 år siden

Takk til Stig Magne Heitmann for en veldig god oversikt over et vanskelig tema!

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden

Virkelig bra skrevet!

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere