Knut Nygaard

Alder: 68
  RSS

Om Knut

Er bare en "simple man" som er glad i Jesus og mennesker. Er gift med Sidsel og vi har fire barn. Vokste opp på Hamar og bodde 12 år på Gjøvik før vi endte opp i byen mellom de syv fjell...en by som vi trives i. Jobber i den kommunale barneverntjeneste og har gjennom årene gjort meg mange erfaringer i ulike miljø. Av og til tar skrivekløa meg og er opptatt av mangt innenfor etikk, livssyn, politikk og samfunnsspørmål.

Følgere

Hva rir deg, Tønnesen?

Publisert over 1 år siden

Jeg må dessverre si at det er med sorg jeg ser et menneske som trolig en gang var en troende og har smakt det åndelige liv bruker tid, energi og subjektive synsinger til om mulig å stille ? ved det meste som foregår i en åndelig relasjon som følger med dåpen i Den Hellige Ånd og den troendes videre vandring ikledd denne ånd og kraft.

Sist ut var din negative synsing knyttet til det som Nils Petter Enstad har formidlet at han opplevde i møte med Roger Larsson.  Det takler nok Enstad fint, men for den som leser dette du formidler og ikke har smakt Den Hellige Ånd,så blir budskapet mer påvirkelig.

Når det gjelder omtalte person - Roger Larsson, så er min erfaring denne: 

På begynnelsen av 90-tallet hadde den tidligere frelsesarmesoldaten Roger Larsson flere møteserier i Mjøsområdet.  I disse møtene inngikk forbønn for syke og Larsson var et navn som bl.a. media hadde markedsført med rimelig hederlig omtale.

For egen del kjente jeg en åndelig dragning og aksept om deltagelse og det ble slik - i forbønnssekvensene ble det slik at jeg fungerte som deltagende møtevert og kom svært tett inn på det som skjedde - ja, jeg deltok i den bredere helbredelsesprosessen.

På den tid var vår familie en del av menigheten Livets Senter på Lillehammer - en menighet hvor forbønn for syke var en del av møtepraksis.  Menigheten var stort sett friske, men på disse mer felles frikirkelige møtene med Larsson fungerte det nærmest som å bli satt tilbake til Jesu tid.  Det kom mennesker som ble båret inn av andre og noen var så preget av sykdom at en kunne mer se døden i personen enn liv.  For egen del kjente jeg en deltagelse som var noe mer enn meg.  Hadde det vært opp til meg og min egen vurderingevne, så ville jeg ha protestert - jo, vi kan be for deg - og deg, men ikke for deg - for deg er nok toget gått.  Men- særlig for disse mest syke så tror jeg at de kjente at de ble omsvøpt av en kjærlighet og en hengivenhet om lindring/bedring/helbredelse som jeg tror de - hvis intervjuet at media etterpå - kunne forsøksvis formidle noe av ( for det er ikke enkelt å forklare Guds inngripen innad) - i hvert løft - hver berøring - hver kroppskontakt med den syke - hvert blikk - hvert ord o.s.v. kjente jeg en deltagelse av noe mer enn meg selv.

Vi lever i en tid da det å samles i menigheter som er brennende er mangelvare.  Altfor mange, som en gang var en deltager i en menighet som gjerne krevde åndelig medvirkning  er nå mer i en tilskuerposisjon.  Livet som åndelig freelancere er en risk - det er stor fare for at ilden slukkes.  Det ligger i tiden å pleie sitt eget - så også kristenlivet.  

Og, - Tønnesen - noe sier meg at du kan ikke vite om Larsson var i Guds link eller ikke da han snakket om to menn under et bord?  Who knows? Det at du var uenig er ikke fasiten på om Larsson var i Ånden eller ikke når han delte hva han så?  

 Gå til innlegget

Her på vd har vi nylig vært innom tema som knytter oss til ulike oppfatninger av hvorvidt Ordet skal anses som det eller ? - om det som ble sagt av noen for flere tusen år siden har noen cred eller mening i 2018? Vi, som har vært en del år på vd, kjenner hverandre rimelig godt og vet at noen tar Ordet mer på alvor enn andre.

Vi lever og i en tid der vi som tar Ordet på alvor ser endringer som tilsier at her kan det gå fort mot en hverdag som blir mer vanskelig for de av oss som ikke anses som trendy, pk og i takt med tidsånden. 

Når verden rundt blir vanskelig rundt oss kan det skje at det blir tatt initiativ til å danne et eget samfunn - en stat i staten - der en lever ut sin tro avsondret fra underkastelse av endringssamfunnet.

Så nylig en dokumentar fra en hendelse som gikk meg i detaljer hus forbi.  Jeg husker selvsagt navnet Waco og at det skjedde noe der som ikke skulle ha skjedd, men detaljene - hvorfor - og hvem disse var som levde avsondret på Mount Carmel tok jeg aldri inn i 1993.

Branch Davidian der "Branch" viser til Jesu Kristi nye navn og "Davidian" viser til gjenopprettelsen av Davids rike har eksistert som egen menighetsgruppe siden 1955.  Fra 1988 var denne ledet av David Koresh.  Branch-Davidianerne har en apokalytisk livsanskuelse.  Under Koresh ble denne troen bygget rundt forutsigelser om en spiral av hendelser som ville lede til dommedag.  

I dokumentaren ser vi hva som skjer da det føderale byrået - ATF           ( Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms) - skulle ransake eiendommen med mistanke om ulovlige automatvåpen 28.02.93.  Agentene kom seg tett innpå eiendommen da det brøt ut en intens skuddveksling.  Vi ser at i en påfølgende våpenhvile kunne agentene trekke seg tilbake med 4 døde og 16 skadde.  Vi vet alle hvordan reaksjonene eskalerer når offentlige tjenestemenn blir drept - så og her.

Så følger en beleiring som skal vare i 51 dager - vi får et innblikk i hvordan systemet forsøker å bryte ned de ... hmmm.... troende med bl.a. å kutte vannforsyninger og bruk av høy musikk (?? - ikke hard metall) - sporadisk kutt av strømmen og hvordan kommunikasjonen foregikk mellom de som var inne og opplevde at profetiene hos en profet jeg ærlig må innrømme at jeg aldri har lest et ord av - Nahum - for disse utspilte seg helt i tråd med verselinjene.  Her opplever jeg kommuniksjonsbrist av dimensjoner.  De inne i Mount Carmel snakker og tolker det som skjer ut fra profeten Nahum og Systemet enten velger bort eller vil ikke finne noen som kunne forhandle fram en løsning nærmest på vd-debatt nivå som muligens kunne ha ført til at mange flere kom fra dette med livet i behov.  

Det er jo ikke hverdagskost over there med beleiring av troende med bruk av stridsvogner og bruk av CS gass som ble pumpet inn i huset.  Selve beleieringen 19.04.93 endte i at gassen antente og 76 mennesker derav 20 barn under 17 ble kvelt og brent til døde.

Dokumentaren viser oss etterspill - opp til president - og ikke overraskende er the First Lady med i kabalen - vi er nå i Clinton perioden.  

Timothy McVeigh, terroristen som utførte Oklahoma City-bombingen, var til stede i Waco under beleiringen og hevdet senere at han utførte bombingen som hevn for bl.a. hendelsene i Waco. Bombeaksjonen skjedde på dagen to år etter at FBI angrep eiendommen, og førte til at amerikanske medier gransket og forklarte hvorfor McVeigh var sint på de føderale myndighetene. På tiden rundt Oklahoma-bombingen støttet nesten tre av fire amerikanere FBIs håndtering av Waco-beleiringen. Tre måneder senere mente halvparten at FBI hadde håndtert Waco-beleiringen dårlig.Flere mennesker, McVeigh inkludert, har kalt Waco-beleiringen et utfall av føderalt maktmisbruk.  Det er ikke hver dag jeg er enig med en terrorist, men dette var intet annet enn føderalt maktmisbruk slik jeg ser det.  ABB tar livet av 78 - Systemet langt flere med de som døde på siden av beleiringsdagen.

https://www.youtube.com/watch?v=Xr9pQ1pIbiU 

 

 

Gå til innlegget

WoW!

Publisert rundt 4 år siden

Vi lever i en tid der avkristningsmaskineriet jobber for fullt - det er store samfunnsbrytninger og vi - troende - er i ferd med å bli lett igjenkjennelige i to hovedgrupper - de som tar deler av den kristne tro med seg uten å være forankret i Ordet som helhet - som ikke går på dypet - som ikke har Den Hellige Ånd som følgesvenn - disse er gjerne som de fleste andre når det gjelder

trendy, pk og tidsånd - og så er det disse som er mer bakpå - ja, egentlig i veien - disse som påstår seg en forankring i levende tro og en relasjon til det guddommelige - disse finnes uavhenigig av menighetstilknytning - det er mer at Ordet er blitt manifest og en går på det uavhengig av hva som er tendy, pk og i takt med tidsånden.

Avkristning har stor framgang fordi vi lever i en tid med mange inntrykk - det er ikke lett å finne de som vil gå på dypet - det blir en daglig sveip gjennom  mangt som til slutt ender opp i nærmest ingenting.  Avkristning har og stor framgang fordi det ikke lenger er tro og kunnskap om tro i de 1000 hjem.  Det er mer kunnskap blant barn og unge om vampyrer og dinosaurer enn om Jesus fra Nasaret.  Det er ingen generasjon som garantert overfører tro til sine barn og skole og kirke er nærmest åndelig døde arenaer for levende tro.

Noen mennesker mer enn andre kan bety noe for oss alle - vi har alle våre favoritter.  Jeg har mange - de som er aktive - de som går foran - de som har noe å gi.  

Kom over en snutt som ga meg en wow opplevelse.  Trolig er dette meg - det aner meg at bare jeg skriver navnene på de som er med på denne snutten så er det ikke mange som går inn på den med hunger etter å finne ut hvorfor jeg endte opp med wow - nei, en tar det på autopilot og kjører som sedvanlig , men ... det er jo å håpe at hvis det kommer noen kommentarer så er det noe ut fra hva de "tre vise menn" formidler.

Michael Koulianos er svigersønn til Benny Hinn.  På denne Jesus konferansen har han fått Hinn til å gjøre noe han aldri har gjort før - sitte i et såkalt panel - her sammen med Lou Engle ( som sjelden sitter rolig  - han har særlig frontet bønn og faste og en åndelig hverdag som går 24 timer i døgnet - også når vi sover), Bill Johnson ( han har vi vært innom noen ganger - noen liker ikke det han gjør andre vil gjerne ha det samme til sin menighet/by - en menighet - et samfunn der atmosfæren bidrar til å åpne og dra ned det himmelske).  Hinn har frontet viktigheten av å få og gå med Den Hellige Ånd og at tegn, under og mirakler er en del av den åndelige hverdag i vår tid.

De er faktisk alle rundt min alder - de har levd en god stund og har fortsatt år med virke for Herren foran seg, men her får de en mulighet til å svare på spørsmål og gi videre til generasjonen under deler av sine erfaringer og sannheter som gir denne wow'n i meg.  Blant de i spørsmålspanelet finner vi bl.a. Todd White.  

For egen del opplever jeg å få mye av det Hinn deler - han er dyp.

https://www.youtube.com/watch?v=OXPCjeNhWb4 

Gå til innlegget

Yess, Trump!!

Publisert rundt 4 år siden

Hva skjer'a? Jo, presidenten gjennomfører det han sa i valgkampen. I dag skal det som har ligget klart siden kongressen vedtok det 23. september 1995 gjennomføres - president Trump våger der forgjengerne har feiget ut - han anerkjenner i dag på vegne av USA Jerusalem som Israels hovedstad.

Alle presidenter har ( mange av dem lovet i valgkampen å gjennomføre kongressen vedtak) hver 6. måned måtte signere en utsettelse av det Kongressen hadde bestemt i 1995.

Alan Baker,som er tidligere Canada ambassadør og ekspert på internasjonal rett og som var med under Oslo-forhandlingene, gir her 10 grunner til at Jerusalem bør anerkjennes som Israel sin hovedstad av verdenssamfunnet: http://jcpa.org/.../ten-reasons-recognizing-jerusalem.../

Jerusalem har vært staten Israels hovedstad siden 1949 og jødenes hovedstad i 3000 år.  FN har  vedtatt at jøder ikke har noen tilknytning til klagemuren i Jerusalem, så Trump svarer på sin måte på det idiotiske vedtaket og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. Det kaller en klart svar.

Det er på tide at Jerusalem blir anerkjent som Israels hovedstad uansett hvor hvor mye vold og terror palestinere og andre truer med. Jerusalem har vært Israels hovedstad og senteret for landets regjering siden 1950. Israels president, Knesset og Høyesterett holder til i Jerusalem. Der holder de fleste offentlige departementer og sosiale og kulturelle institusjoner til. Jerusalem er det gamle åndelige sentrum for jødedommen. I tillegg beskytter Israel de hellige stedene for alle trosretninger og sikrer tilgangen til dem.

Blir spennende og å høre hvordan paven og kongen av Jordan tar dette.

Hva skjer'a?  Jo, noen er gjerne fornøyd med status quo - andre at noe tar et steg fram - andre et steg tilbake.  Vi lever i en tid og med en president som er forutsigbar på det punkt at han har vilje og styrke til å gjennomføre - og prøve å gjennomføre - der det stanger imot - det som han lovet i kampanjene opp i mot presidentvalget.  Ikkje værst.  Håper andre følger etter - både med å være like forutsigbare som president Trump og i  det å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad - det er uansett på tide.

https://www.youtube.com/watch?v=Fe0s228Dgiw 

 

 

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere