Verdidebatt

Nytt overgrep mot kirkens demokrati?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvis det nå stemmer at Giske ønsker å utnevne Pettersen til biskop slik som vi kan lese i Vårt Land i dag, bør begeret være fullt for de som tar demokratiet i kirken på alvor!

Regjeringen har vært pådrivere for at Den norske kirke skal være mer demokratisk. Selv overkjører de demokratiske bestemmelser når det passer dem selv og deres politiske agenda.

Aano har flest stemmer i alle ledd i Den norske kirke. Flertallet blant de som har en stemme ønsker ham som biskop. Men dette er ikke viktig for Giske. For Petteren er mer liberal må vite og da passer han bedre som leder i Dnk i følge statsråden.

Det er tragisk å være vitne til den maktarrogansen Giske her representerer. Men for oss som har sittet tett på de kirkelige råd er det ingen overraskelse det som nå skjer.

De liberale tyr til ufine knep for å overta makta i kirken. Redelighet og demokratiske spilleregler settes til side bare man får inn de menneskene man kan spille på lag med.

Ikke til forkleinelse for Pettersen, han kan sikkert gjøre en bra jobb som biskop. Men hvis han har redeligheten i behold sier han nei til å bli biskop hvis tilbudet fra statsråden kommer - fordi det demokratiske flertallet i Den norske kirke ønsker en annen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt