Verdidebatt

Dagbladet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En av de mest uforståelige saker for meg i det norske pressebildet er hvordan Dagbladet har utartet. Avisa er nå en blanding av gamle Sportsmanden og Se og Hør, og det lille som er igjen av åndsliv er overlatt hovedsakelig til damene der hvis evne til å plapre om politikk nærmest ikke kjenner grenser. Vi forstår det skal være salgbart og populistisk nå.

Men så har altså Marte Michelet seilt opp som nærmest sjefsideolog for korrekt politisk tenkning tiltross for at hennes artikler tilhører science fiction industrien; ikke noe av det Marte Michelet skriver er forankret i virkeligheten.

Sist hun var på krigsstien mot avskyelige velgere var mot østerrikske FPØ- parti som hadde fått 27% av stemmene i Wien. Nå hadde dette partiet i sitt valgmateriale snakket om Wiener-blut, noe Michelet fikk til var inspirert av Nazistenes Blut und Boden. Jeg sendte inn en stubb til Dagbladet hvor jeg redegjorde for at begrepet Wiener-blut viser til den kulturen som hersket i det klassiske Wien med Strauss-operetter,cafeer og erotiske stemninger. Det ble naturligvis ikke trykket. Michelet hadde vedtatt at 27% av velgerne var nazi-inspirerte.

Idag er det da Frankrike som får gjennomgå. Du trenger overhodet ikke ha noen kunnskaper for å finne ut hvordan det der skal gå. Michelet har bestemt at Sarkozy "er ute av presidentpalasset i 2012". For han vil bli erstatter av en "progressiv koalisjon"  som skal knekke "cocktailen av nyliberalisme og innvandrerfiendtlig populisme." (Dagbladet 1 november)

Til alt dette er å si at meningsmålinger viser til at Marine Le Pens Nasjonale Front er det raskest voksende parti i øyeblikket, det fikk store framganger ved siste kommunevalg. Men det som kanskje er verre er at 13% av velgerne i Sarkozys UMP gjerne ser Marine Le Pen som fransk statsminister.

70% av den franske befolkningen er imot Sarkozys kutt. Dette får Michelet til å drømme om at alle disse står i en "progressiv koalisjon" som vil komme til makten i 2012.

En mer realistisk prognose fra meg går ut på at utviklingen vil spille i hendene på Marine Le Pen da Frankrike ikke bare har økonomisk krise, men også religion og rase-krise. 30% av  alle franskmenn under tyve år er nå muslimer.

Sarkozy agiterer for rase-sammenblandings- ekteskap for å unngå en splittet nasjon.

Postombærere i distriktene Saint-Denis,Montrevil,Aubervilliers og La Cournevve protesterer på deres arbeidssituasjon. Såfremt de forlater sine små biler for å levere post, forsvinner innholdet i bilen eller bilen selv.

Alt dette kan du lese inngående om på webben

Faktisk er et nytt Norge iferd med å etablere seg: en har den politisk korrekte virkelighetslesningen i NRK og riksavisene og på nettet finner du de utrivelige sannheter som er "feilaktige" og vanligvis stemplet som rasistisk høyrepopulisme. Lenger strekker ikke fantasien seg. Den fungerer bare på ønsketenkningens terreng.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt