Verdidebatt

Islamist bygger moskè på Ground Zero

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Selv om skepsisen min til moskèen i nærheten av Ground Zero, bygde på et irrasjonelt grunnlag, er det nå tydelig at en skepsis til moskèen likevel er berettiget.

Etter å ha ombestemt meg i forhold til det å forby den, skrev jeg i kommentarfeltet til innlegget "Merkelig sted for moskèbygging" følgende: 

"Det eneste argumentet amerikanerne kunne brukt for å nekte denne moskèen måtte ha vært om det var islamister". "

Selv om jeg mente det skulle være lovlig å godta dette, syntes jeg fortsatt det var et snodig sted å ha en moskè - men jeg forstod at det ikke kunne være grunn nok for å forby. Jeg regnet i grunn med at saken var ute av verden, for jeg tenkte:

"hva er sannsynligheten for at akkurat denne moskèen skulle være islamistisk?". 

Nei si det. Men i dag leste jeg noe interresant.

Mannen som står bak Fort Cordoba (ja, moskèen skal hete det) er islamist. Faisal Abdul Rauf støtter statlig sharialovgivning, og sier at religionsdialog overhode ikke er forenlig med Islam.Ikke så rart gjerne, når man vet at han har nære bånd til Det muslimske brorskap.

Walid Shoebat, et tidligere medlem av PLO, tar opp temaet på en video her, og viser til at Rauf sier en ting til engelskspråklig media, men ganske andre ting til arabisk media. 
Jeg vet ikke hva annet jeg skal bli enn oppgitt egentlig.. 

Jeg hadde gjerne da rett i èn ting jeg skrev i mitt første innlegg om saken: Moskèen vil bli sett på som et seierstegn for islamister verden over. Et kampsymbol. Og amerikanske politikere som ikke har fulgt med i timen, støtter det. Obama også. 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt