Arja Larsen

44

Også følelsenes Herre

Publisert: 27. jul 2010

For mange år siden, som ganske ung, oppdaget jeg en klump i brystet. En måned seinere ble jeg operert, og klumpen viste seg å være godartet. Under denne måneden lærte jeg konkret en viktig sak: Følelsene kan lyve. Selv om det var ganske sannsynlig at svulsten var godartet, ble det bekreftet først ved operasjonen. Mine følelser førte meg opp og ned. Under prosessen kom jeg til en konklusjon: Svulsten kan ikke være både godartet og ondartet. Den ene av de to er løgn. Hvis svulsten er godartet, da er følelsene som drar meg nedover løgn og til ingen nytte. Hvorfor tro på et bedrag da? Hvorfor la løgnen trykke meg ned? Og hvis mine følelser er ”sanne”, vil ikke Gud være Herre også over dem?

I vanskelige livssituasjoner, når følelsene bruser, vil Gud gi oss sitt ord, som vi kan gripe, og Han har mange slike ord. ”Han har selv sagt: Jeg skal aldri forlate deg og aldri svikte deg. Derfor kan vi frimodig, tillitsfullt si: Herren er min hjelper. Jeg skal ikke frykte.” Hebr 13,5-6. ”Tillitsfullt” er en balansert følelsetilstand. Eller: ”Som dine dager er, skal din styrke være.” 5 Mos 33,25. Hvis dagen er tung, er kraften deretter. Kraften former seg etter følelsene, når vi griper Guds ord.

Djevelen igjen vil utnytte våre følelser for å lede oss i mørke. Da er lyset, Guds ord vår sikre hjelp. Vi bør lese det, gruble på det, huske hvem som har sagt det, gripe det, og det kommer til hjelp.

Paulus skriver: ”Vi er hardt trengt på alle kanter, men ikke knust. Vi er tvilrådige, men ikke i fortvilelse. Vi er forfulgt, men ikke forlatt, nedslått, men ikke ødelagt.” 2 Kor 4,8-9. Kanskje ville djevelen predike Paulus at han var knust, at han var i fortvilelse, at han var forlatt, at han var ødelagt. Paulus oppdaget løgnen og protesterte: Nei. Jeg skal ikke tro på et bedrag. Det var sant at forholdene var vanskelige, men tillit til Den Allmektige førte sinnet i balanse.

Det står i Hebreerbrevet om å søke tilflukt ved å gripe håpet som er et sikkert og fast anker for sjelen. Vi setter vårt håp til Gud ved å holde fast på Hans ord, og da velter sjelens, følelsenes stormer ikke oss.

 

 

    

Kommentar #1

Hallvard Jørgensen

78 innlegg  1479 kommentarer

Kommentar

Publisert rundt 11 år siden

Fint innlegg.

Kommentar #2

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

Kjempebra!

Publisert rundt 11 år siden

Nok en fulltreffer fra deg Anja. 

Følelser er en større del av oss mennesker enn vi er villige til å innrømme.  F eks er det vitenskapelig dokumentert at over 60 % av alle avgjørelser i næringsliv og business, gjøres ut ifra "magefølelsen". 

Å være i emosjonell balanse er mer aktuelt nå enn noen gang. Ikke minst også i kristenlivet.

Kommentar #3

Mai-Liss Hauger

69 innlegg  1261 kommentarer

..

Publisert rundt 11 år siden

Bra innlegg, godt med slike trosstyrkende innlegg:)

Kommentar #4

Lars-Toralf Utnes Storstrand

34 innlegg  878 kommentarer

Jada!

Publisert rundt 11 år siden

Ordspråka 17:22

Eit hjarta som fløymer over av glad latter gjev god lækjedom, men eit nedtrykt sinn syg mergen or beini.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere