Martin Drange

126

Jihad versus korstogene

Publisert: 14. jun 2010

Det er interresant at hver gang man nevner jihad og de mange terrorangrepene muslimer har foretatt mot andre muslimer og andre religiøse grupper, så får man slengt tilbake: "Ja, men andre religioner er ikke rent uskyldige de heller. Se f.eks på korstogene!"

Vel, korstogene er lenge siden, og de varte en forholdsvis liten stund. Jihad har vært der helt fra Islams begynnelse og frem til nå. Og den ser ikke ut til å forsvinne med det første. Jeg legger ved et treffende sitat:

"The Jihad, the Islamic so-called Holy War, has been a fact of life in Europe, Asia, Africa and the Near and Middle East for more than 1.300 years, but this is the first history of the Muslim wars in Europe ever to be published. Hundreds of books, however, have appeared on its Christian cunterpart, the Crusades, to which the Jihad is often compared, although they lasted less than two hundred years and unlike the Jihad, which is universal, were largely but not completely confined to the Holy Land. Moreover, the Crusades have been over for more than 700 years, while a Jihad is still going on in the world. The Jihad has been the most unrecorded and disregarded major event of history. It has, in fact, been largely ignored. For instance, the Encyclopaedia Britannica gives the Crusades eightt tunes more space than the Jihad."

- Paul Fregosi, fra hans bok "Jihad in the West", fra 1998.

Dessuten bunnet korstogene i et svar på nettopp muslimenes angrep flere steder i Europa. I utgangspunktet førte Europa en forsvarskrig - som needless to say - gikk for langt. Det er forbundet en så stor skam i forhold til dette blant europeere, at mange ikke engang setter seg mer inn i bakgrunnen. Det henger selvsagt sammen med en typisk selvhatende europeisk tankegang.

Merk at muslimer har gjennomført rundt 15.500 terrorangrep siden 11.September 2001 (kilde: thereligionofpeace.com)

Islam har et PR-problem. Og muslimene kan ikke skylde på media for dette.

Kommentar #1

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

RE: Jihad versus korstogene

Publisert over 11 år siden
14.06.10 kl. 15:52 skrev Martin Drange:

(...) Vel, korstogene er lenge siden, og de varte en forholdsvis liten stund. Jihad har vært der helt fra Islams begynnelse og frem til nå. Og den ser ikke ut til å forsvinne med det første. (...)

Hallo Martin.

Ja, du har rett i det du trekker fram her. Det finnes forøvrig både usympatiske og mer sympatiske trekk ved korstogene, men sett under ett så var de svært begrenset, kronologisk, geografisk og i forhold til antall drepte. Ser man på de nesten 500 år med muslimske "korstog" forut for de europeiske (samt de kontinuerlige jihadene siden - altså over 1300 år i alt), så blir korstogene ganske moderate. Når det har vært mye fokus på korstogenes negative sider her hos oss i det vestlige samfunnet, så er det nok på grunn av vår evne til selvkritikk og problematisering av egen historie (merk forøvrig at dette ikke kom over natten). I store deler av den islamske verden er slikt fortsatt ukjent og forbudt. Det er nok også en viktig grunn til at det får fortsette i nærmest uforminsket styrke (jamfør jihadene i Sudan, Nigeria, Somalia, Indonesia, Afghanistan osv).

Mvh Magnus

Kommentar #2

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Alvorlig

Publisert over 11 år siden

Når kristne ikke lenger bryr seg om hva som er sant, kontra hva som er sånn passelig, omtrent og kanskje sant, og i hvert fall ikke helt uforenlig med virkeligheten; når kristne ikke lenger er interessert i en balansert fremstilling av ulike sider av en sak; da vet du at kristendommen er i alvorlige problemer; da vet du at saltet har mistet sin kraft.

Kommentar #3

Lars Hausken

40 innlegg  666 kommentarer

Korstogene

Publisert over 11 år siden

Korstogene er en liten parantes i historien, som er blåst noe veldig opp av anti-europeiske og anti-kristne miljø.

Kommentar #4

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

..

Publisert over 11 år siden

Jeg føler det blir feil å kalle dem for en parentes- for jeg tenker ikke med letthet på hvilke følger de fikk for uskyldige kvinner og barn, men sammenlignet med grusomheter begått i Islams navn, er de absolutt det ja.

Kommentar #5

Lars Hausken

40 innlegg  666 kommentarer

Alt er relativt

Publisert over 11 år siden

Sammenlikner vi korstogene med det mongolske folkemordet som pågikk omlag samtidig, så er det tankevekkende.

Kommentar #6

Lars Hausken

40 innlegg  666 kommentarer

Alt er relativt

Publisert over 11 år siden

Sammenlikner vi korstogene med det mongolske folkemordet som pågikk omlag samtidig, så er det tankevekkende.

Kommentar #7

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

Kjærlighet, og så innsikt

Publisert over 11 år siden

Anfindsen, jeg synes at dette bibelverset her får frem noe av det du sier: 

"Og dette ber jeg om, at deres kjærlighet må bli mer og mer rik på innsikt og dømmekraft, 10 slik at dere kan forstå og avgjøre hva som er viktig, og stå rene og uten feil på Kristi dag, 11 fylt av rettferds frukt som vokser fram ved Jesus Kristus, til lov og ære for Gud. "

Jeg tenker at vi må ta valg ut fra kjærlighet til det vi kjemper for, og til mennesker generelt. Det er regel nummer en. Men så må det også være slik at vi tar inn over oss realitetene, så vi kan ta de rette valgene også. Både personlig og politisk, til beste for de fleste. 

Europeiske stater må selvsagt ta de valgene som best egner deres egen befolkning. 

Kommentar #8

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

..

Publisert over 11 år siden

Det var forresten hentet fra Fil 1,9-11

Kommentar #9

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

..

Publisert over 11 år siden

Nå skal det selvsagt legges til at sitatet jeg kom med handlet om forholdet til Jesus, og Jesus preiket ikke politikk. Men det er en fin grunntanke synes jeg. At vår kjærlighet må bli rik i innsikt og kunnskap, så vi kan ta de viktige valgene - også politisk. 

Det kan vel ikke Gud ha noe i mot?

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere