Verdidebatt

Hvorfor stemme Høyre i 2009

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Årsaken til at jeg stemmer Høyre og har meldt meg inn, er ikke fordi jeg har noen sterk lidenskap for partiet, men enkelt og greit fordi jeg ser på det som det minste av alle onder. Som et fornuftig parti. Noe som faktisk høres bra ut i en politisk konservativs ører, for man tror ikke på ideologiske utopier, som skrevet i Torbjørn Røe Isaksens bok "Høyre om!". 

Høyre er jo da et liberalkonservativt parti som en del vet. Høyre virker jo litt grått og kjedelig,gjør det ikke? Jo, det gjør jo det. Jeg mener, seriøst.. =P Høyre har ikke vært dyktige på profilering, så det er ikke noe rart partiet sliter. Men la meg vise deg hvorfor jeg mener Høyre er fornuftig og reellt da.

Høyre tror på markedet, men at markedet også trenger moralske rammer satt av staten. Likefullt tror det på menneskers valgfrihet så lenge det ikke går ut over andre. Fordi det kombinerer disse prinsippene, er det både liberalt men også konservativt. (Liberalkonservativt). Dermed er partiet ledet av en ideologi med trygge røtter, men også en ideologi som omfavner nye måter å tenke på økonomisk. Det ønsker velkommen reformer fremfor stadig mer pengeinnsprøytninger til ulike prosjekter f.eks.

Høyre ønsker en restriktiv integreringspolitikk. Det ønsker med andre ord at nye landsmenn skal kjenne en tilhørighet til sitt nye land og at de skal bidra for å bygge opp Norge. Dermed viser Høyre at det ikke har et utopisk syn på det flerkulturelle samfunn selv om det ønsker det velkommen.

Høyre ønsker en restriktiv abort- og fosterpolitikk. På denne måten slår partiet fast at de som ikke kan stå opp for seg selv, det ufødte liv, har rettigheter og betyr noe. Partiet representerer den eneste abort-politikken som både er realistisk men også fornuftig i et norsk politisk perspektiv. Abortforbud slik KrF ønsker vil aldri skje uansett.

Høyre sier ja til skille mellom kirke og stat. Det er på tide å vinke farvel til den tiden et bestemt livssyn tilhørte staten. Staten skal være sekulær, fordi samfunnet er mangfoldig. En genuin tro er personlig, og har derfor ikke noe med lovverk å gjøre. Og den gyldne regel "du skal gjøre mot andre, som du vil at andre skal gjøre mot deg" virker som en motsats til maktmisbruk over annerledestroende ved religiøse lovgivninger.

Høyre vil at du - ikke politikerne - skal bestemme over hvem som skal gi deg helsetilbud, skoletilbud og barnehagetilbud.

Høyre er for en tøffere utenrikspolitikk enn den venstresiden fører. Dette innebærer en mye mer ansvarlig og solidaretspreget linje enn den “dialoglinjen” blant annet Gahr Støre har valgt å legge seg på. Det nytter f.eks ikke å si til Iran at man ikke liker at de tar livet av mindreårige, homofile osv, og dermed fortsetter man helt normale politiske forhandlinger med Iran. Slik blir det når penger teller mer enn verdier, og/eller man tror at “alle blir gode og snille til slutt" så lenge man godsnakker med dem. Høyre er også mot å forhandle med terroristorganisasjonen Hamas. Norge trenger en tøffere utenrikspolitisk retning!

Høyre er for prinsippet om at mennesker skal få nyte av sin egen lønn, og selv velge hva mye av den skal gå til. F.eks å spare eller investere i en ny gründerbedrift.  Partiet er fortsatt, uansett hva venstresiden sier, for velferdsstaten. Men det anser mange færre politiske områder som "velferdspolitikk" enn det venstresiden gjør. Er det f.eks en god velferdspolitikk for staten å sprøyte ut enorme summer til norske aviser eller norsk jordbruk? Kanskje norske medier må kunne klare seg selv. Er de gode nok, må de da kunne ha bein å gå på? I USA klarer de det fint, og Norge er et av de mest avislesende landene i verden.

Og kanskje norsk jordbruk kan slutte å bli fetet opp slik at vi heller kan ha en Høyrepreget frihandelpolitikk. Slik at norsk jordbruk med med tiden får så lite støtte at de får en reell konkurranse av de ekstremt fattige landene, slik at bøndene i Afrika kan få økonomisk hjelp fra Norge ved å selge sine produkter til oss. På denne måten motiverer vi og hjelper stadig flere mennesker i den fattige verden ut i jobb. Dette er 4-5 ganger mer effektivt enn å gi 1% av statens bruttonasjonalprodukt i bistand via Norad. Bistand er vel og bra, men det er en midlertidig og på mange måter svak løsning. Markedet er mye mer effektivt og omfattende. Og forskning viser faktisk at de populære ordene "de fattige blir fattigere, og de rikere blir rikere" er feil. Kapitalismen løfter prosentvis flere og flere ut av grov fattigdom i den østlige verden.

For de som ønsker en ny politisk retning i 2009, er det mest naturlige å stemme på Høyre. Et sterkt Høyre er det som kan sikre en ny regjering. Frp er stort fra før av. Og Venstre og KrF har meldt seg ut av en borgerlig regjeringskonstellasjon. Høyre er nøkkelen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt