Verdidebatt

"Men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
Paulus meget kloke ord om menneskets natur, som jeg nevner i overskriften, står for meg som en fin innledning til et innlegg på verdidebatt.no.
En gang hadde jeg en blogg. Det var i forbindelse med et studieopphold i Sør Afrika. Da jeg returnerte til Norge planlagte jeg å fortsette å blogge, et løfte som gikk heldigvis ikke holdt. Men den gang skrev jeg et lite blogginnlegg jeg tenkte jeg ville dele med dere, for å synliggjøre menneskets svake natur, eller min svake natur. Her kommer innlegget jeg skrev 14. mai 2009:
”Jeg erkjenner at jeg er blitt bitt av bloggbasillen. Symptomene er klare. Når jeg sitter på lesesalen kjenner jeg lysten til å gå inn på verdidebatt.no, kanskje har noen skrevet noe jeg reagerer på? Jeg blar i boken jeg leser i, blikket farer over sidene, jeg lar ikke blikket falle til ro, jeg leser ikke. Så smeller jeg igjen boken, lar hermeneutikk være hermeneutikk, og logger meg på internett. Verdidebatt.no, here we come.
Greia er at jeg ikke har laget meg en profil, jeg vil ikke lage meg en profil! Jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet at da kommer jeg aldri til å få fred, det er for mange jeg er uenige med, det er for mange gærninger, gærninger med brukerkonto på verdidebatt.no, og jeg vil ikke være en av dem. En kort stund var jeg registrert på kristenblogg.no, og Gud vet hvordan det holdt på å knekke meg. I forhold til kristenblogg.no er verdidebatt.no som en mild maimorgen. Jeg var klok nok til å trekke meg ut av kristenblogg.no før galskapen tok meg. Og nå har jeg selvinnsikt nok til å ikke registrere meg på verdidebatt.no.
 Men jeg har min egen blogg, det gir meg nok ro til å kunne studere, å kunne sitte på lesesalen uten og febrilsk tenke på hvorvidt en eller annen har skrevet et provokativt innlegg, som jeg bare må svare på. Sånn kan jeg ikke ha det. Blogging er i sitt vesen ufarlig, men kan ødelegge den psykiske helsen, og ikke minst eksamenskonsentrasjonen til den mest stabile TF student. Og jeg er i faresonen, derfor holder jeg meg unna”.
Dette skrev jeg for litt over ett år siden. Nå har jeg profil på verdidebatt.no. ”Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke, men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg”.
For den som har lyst til å lese min gamle blogg, eller sjekke ut andre TF bloggere: http://blog.tf.uio.no/gautegra/

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt