Verdidebatt

Babyfrø

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I avisoppslag om barnehager som har begynt med opplæring om homofili ved hjelp av fortellinger og eventyr, så har de tatt med litt til. Ikke uvanlig så er det assistert befruktning også denne gang som er med i pakka. På samme måte som loven ble endret samtidig med den nye ekteskapsloven. Det virker som om det er en selvfølge at alle som er for ektskap mellom likkjønnede skal også være for assistert befruktning, men imot bruk av surrogatmor, for det er det loven sier. Identisk med lovverket så starter altså opplæringen i "moral".

At lesbiske og homofile skal få gifte seg, er nestekjærlighet. At lesbiske eller heterofile skal få få barn ved hjelp av assistert befruktning er nestekjærlighet. At homofile skal få barn ved hjelp av surrogatmor er kvinneundertrykkende og menneskefientlig. Inntil videre.... Det var ikke tilfeldig at det var de to prinsessene som fikk babyfrø og ikke prinsene, for det norske lovverket har ikke åpnet for det enda. Derfor er det inntil videre umoral, og barn kan ikke læres opp i sånt.

Stakkars barn, som er middel for vekslende ideologiske regimer som skal indoktrinere dem med sine meninger. Å opplære barn til at assistert befruktining er et gode blir så absurd at kan knapt finnes ord. Tenk om frp kommer til makten en gang, og innfører bøker i barnehagen som handler om prinsessen som holdt på å svelte i hel for tollsatsene på kjøtt var så høye?

Fordi at assistert befruktning er lov i Norge, betyr det da at det er ubetinget godt? Arbeiderpartiet støtter skattelistene på internett, er det da ubetinget bra at folk søker på hvilken inntekt folk har?

Muligheter og moral går ikke nødvendigvis hånd i hånd. Som Kierkgaard sier, estetikeren ser bare muligheter, mens etikeren ser oppgaver. At det er statens oppgave å lære barn opp i at assistert befruktning er godt, sier seg selv at det ikke er.

Babyfrøene er nok en pinlig analytisk svikt fra uprofesjonelle aktører, som sikkert har fått oppgaven fordi de hadde litt organisasjonserfaring på cven.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt