Kommentar

Fattige studenter

Debatten har vært oppe før, men er fortsatt aktuell; hvorfor må studenter i Norge leve under fattigdomsgrensen?!

NAV gir veldig lite støtte til dem som er innenfor det systemet, det er vi kjent med. Men at studenter skal måtte leve på enda mindre enn det "sosialen" betaler, det henger ikke på greip!

Misforstå meg rett. Jeg har full respekt for dem som er avhengige av NAV. Jeg har selv erfaring med det systemet der, og hvor nødvendig det kan være å motta deres hjelp.

Men når folk, enten de er 20 eller 40, ønsker å studere, så bør de få nok økonomisk støtte til å klare å leve et normalt liv! I fjor høst var jeg student. Lånekassen gir deg litt over 6000 kr i måneden å leve på. En leilighet i en storby ligger som regel over denne summen, i det minste rett under.

Men det var aldri meningen at disse pengene kun skulle dekke bolig!! For man trenger faktisk mer enn tak over hodet! Vi trenger mat, klær og sko, penger til kino, cafè og andre ting vanlige folk bruker penger på. Og hva med dem som må betale over tusen kroner i måneden for å pendle, hvis de heller velger å bo billigere utforbi storbyen? Busskort er uansett noe man pleier å investere i.

Det er bare helt uakseptabelt at vi som studerer i verdens rikeste land, skal leve økonomisk som om vi var tiggere på gata! Politikerne kan da ikke mene at vi skal gå i samme bukse og topp et helt år, og leve på gammelt, tørt brød som ikke blir solgt, plus vann fra springen?!

Hvis de skal fortsette å rope om viktigheten av utdanning og kompetanse, så får de virkelig gjøre noe med den økonomiske situasjonen som man må leve med i alt fra ett til seks år!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar