Verdidebatt

Sølibat for alle - et krav

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når det gjelder den siste tidens oppmerksomhet omkring katolske presters sølibatløfte, så ser jeg på fjernsynsprogrammet "Skavlan" med et visst smil om munnen.

Fredrik Skavlan hadde pater Arnfinn Haram på besøk og samtalen dreide inn på dette temaet, til kommentarer fra de andre. Ikke noe spesielt nytt kom frem i samtalen, som i og for seg var lett og lite sensasjonspreget.

Men; det som slår meg, som en kristen forfatter, predikant og forelder, er at dette er en utrolig forkvakling av Guds skaperverk, å forfekte dette synet; at det er unikt å avholde seg fra sex.

Det samme var tilfellet i et "God Morgen, Norge"-program, hvor en nordmann ble intervjuet fordi han hadde valgt å bli munk. Det var så vidt de to programlederne klarte å karre seg videre i programmet.

Gud forventer jo at alle mennesker som ikke er i et første ekteskap mellom en mann og en kvinne som ikke har vært gift før, skal forholde seg seksuelt inaktive.

Det er riktig; jeg brukte ordet inaktiv.IKKE AKTIV, betyr det.

Det betyr, som jeg skrev til en mann som trodde jeg tullet: Gud forlanger at enslige, forlovede, separerte, skilte, enker og enkemenn IKKE skal ha delta i seksuelle aktiviteter.

Dette er jo bibelske befalinger; men lett? Det har jeg ikke påstått.....

Det kan gjerne påstås at vi lever i en moderne verden og ditt og datt, men ikke prøv å forvrenge Guds ord til å stemme med ens egne ønsker og lyster.Guds ord står fast i himmelen til enhver tid, og er ikke noe som kan skjaltes og valtes med etter ens eget forgodtbevinnende.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt