Edvart Askjem

19

KrF - eller Hansenpartiet?

Publisert: 20. apr 2010

Inger Lise Hansen fortsetter sin utspill. I mandagens Vårt Land kan vi lese at FrP - og sannsynligvis Lars Peder Brekk - jubler over at "Hansen spriter opp KrF". Nå vil hun tillate at det blir solgt sprit fra gårdsbruk. Fra før vet vi at hun vil ha Vinmonopol i alle kommuner. Hvor lenge skal hun holde på? Hva blir det neste? Vi trenger ikke "solister" i KrF, men "midtbanespillere" eller andre lagspillere. Det ser ut til å bli stadig større forskjell på KrF og "Hansenpartiet". Og hvor ble det av alle de nye velgerne vi skulle få?

Kommentar #1

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Miljøvennlig Hansen-utspill

Publisert rundt 12 år siden

 ...

Pol i hver bygd er i alle fall bra for miljøet - og dessuten også et godt bidrag i distriktspolitikken.

Når halve befolkningen setter seg i bilen og kjører milevis til nærmeste pol før helgene, er det en unødig og betydelig miljøbelastning. Krf ønsker mest av alt at all omsenting av alkohol skal skje i kontrollerte former på Vinmonopolet. Et pol i Torpa vil etterleve det samme regimet. Pol er pol, uansett hvor det ligger. Det blir ikke mer fyll av at polet ligger nærmere folk, kanskje mindre. For de slipper folk å hamstre og dermed ha huset fullt av sprudelwasser.

En annen ting er at folk også ofte handler dagligvarer og annet i forbindelse med polturen. Etthvert kjøpesenter kjemper innbitt for å få polet under sitt tak - av nevnte årsak. Er sikker på at Jokerbutikken i Torpa ville få et betydlig oppsving dersom polet etablerte seg i nabolaget. Det ville sikre nærbutikken, som igjen er et bidrag til bosettingen i distriktene. Så, i et slik perspektiv er Hansens forslag genialt. Et vinn-vinn-forslag.

Og når det gjelder omsetning av cider og annet avansert drikke på enkelte gårder, så er det et et godt alkoholpolitisk grep. Det er bedre med edle dråper i statskontrollerte former over disken, enn dårlig hjemmebrent under disken.

Vel, Askjem, slik kan ting snus fullstendig på hodet. Er ikke sikker på om Hansens utspill støter velgere fra seg, snarere tvert imot. Men at tradisjonelle kjernevelgere reagerer, er for så vidt forutsigbart. Men de skal også lyttes til. Det respekterer jeg.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere