Verdidebatt

"Jeg er korsfestet med Kristus"

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jesu korsfestelse, død og oppstandelse er sentrale sannheter i kristen tro. Men Det nye testamente taler også om vår korsfestelse, død og oppstandelse sammen med Jesus Kristus. Vårt gamle menneske ble korsfestet med Ham. Vi døde med Kristus, og som Han ble oppreist fra de døde, slik skal også vi vandre i et nytt liv. Rom 6. Efeserbrevet nevner titalls av ganger livet i Kristus, altså oss forenet med Ham i Hans død og oppstandelse. Alle brever dreier seg om dette nye livet, nærer det med formaninger til det gode og advarer mot det onde. Med andre ord: Korsfest den gamle natur, la den dø, og la det nye menneske stå opp med Kristus.

Gjør en stikkprøve: Åpne Bibelen på slump i brevene i NT. Gjør det noen ganger og les tilfeldig noen vers. Hvor ofte tales det om dette nye livet i Kristus?- -  Kanskje oppdager du som jeg  at det er et sentralt tema overalt!

I Romerne 6 - 8 fordyper Paulus seg  i å skildre veien til det nye livet i Kristus og nevner korsfestelsen av vårt gamle menneske. I Galaterbrevet vitner han at han er korsfestet med Kristus, han lever ikke lenger selv, men Kristus lever i ham. Gal 2, 20. Videre i samme brevet gjentar han: "De som tilhører Kristus, har korsfestet kjødet med dets lidenskaper og lyster." 5,24. Dernest roser han seg av Kristi kors. Ved det er verden blitt korsfestet for ham, og han for verden. 6,14.

Også Jesus taler om å bære sitt kors og følge Ham, om å miste sitt liv og finne det. Ordet om å være korsfestet med Kristus må ha noen praktisk betydning for oss i dag. Saltet har mistet sin kraft i dagens Laodikea-kristendom. Har det noe med fraværet av det praktiske korset  i våre liv å gjøre? Hva vil det si å være korsfestet med Ham?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt