Torstein Langesæter

177

Iran vann til slutt

Obama gav opp.

Publisert: 28. nov 2013

“Iran: «Etter ti år, har vi seiret" .

"Iranske parlamentariske leder gleder seg over seier over Vesten, sier Amerika ønsket å stoppe anriking - men har til slutt godkjent det.”

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174583#.UpcnHMTuK0g

Desse orda viser korleis Iran føler det no.

"Nå styrer den islamske republikken alle aspekter av kjernefysisk vitenskap.Fra AZ, helt fra begynnelsen helt til anriking av uran,  erklærte Boroujerdi..

"Etter ti år, har vi seiret  over vesten. De ønsket å hindre oss fra å anskaffe kjernefysisk teknologi, men vi har nådd det punktet, fortsatte han.

Iran ofret "martyrer" og måtte tåle en «økonomisk beleiring" på grunn av sitt atomprogram, sa han. "Nå er vi seirende helter," uttalte han.

----------------------

Vesten la eit enormt press på Iran.

Økonomien deira  var i ferd med å kollapsa.

USA hadde planar om enno fleire sanksjonar som skulle hindra Iran i å få atomvåpen.

No er saka tapt.

Obama orka ikkje tanken på ein ny krig mot Iran.

“Løysinga” vart å gje etter for Irans standhaftighet.

Dersom ein går inn i detaljane , ser ein at Iran no får tid på seg til å fullføra planane sine.

-----------------------------------------------------------------

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174572#.Upcr7sTuK0g

"Vurdering: Iran vil kunne produsere atomvåpen innen 36 dager"

"Bekymringen i Israel er at Iran vil vente på en internasjonal krise, eller en intern krise i USA, som en førsteklasses mulighet til å slippe en atombombe på sine fiender."

Som skrive mange hundre gonger.

http://dreamingofmoshiach.blogspot.no/2008/01/president-bushpresident-gog.html

"What will happen between President Bush second and third visit to Israel that will cause the USA elections to be cancelled? It says in the Zohar HaKadosh that Iran will bomb the USA and in response, the USA will make international wars against all the Arab countries that opposes her"

Kommentar #1

G Solli

3 innlegg  1120 kommentarer

Iran er et flott land

Publisert nesten 8 år siden

Så bra at Iran kan vinne noe. Iran er et land med en særdeles pro-vestlig befolkning som ønsker tett kontakt med vesten. At de ønsker kjernekraftverk kan virke rart da de har mye olje, men når en vet hvordan energisituasjonen er i landet og prisene iranere må betale for energi eller drivstoff er det ikke så rart. 36 dager på å lage en atombombe, når de bare har små mengder uran som så vidt er anriket (det trengs langt større anrikisngsgrad for bomber enn kraftverk), er jo som å tro på julenissen.

Oppfordrer alle til å ta en ferietur til Iran nå, det er et nydelig land. Billig, med gode strender og flotte skiforhold. Samt at en kan besøke palasset der Ester holdt til. Trygt og godt, og det er ikke ironisk ment denne gangen.

Kommentar #2

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
G Solli. Gå til den siterte teksten.
pro-vestlig befolkning

Det er sikkeret riktig ,men dei religiøse leiarane som styrer er ikkje det.

Du meiner dei byggjer atomanlegga kun med fredelege hensikter?

http://freebeacon.com/iran-announces-development-of-ballistic-missile-technology/

"A top Iranian military leader announced late Tuesday that Iran has developed “indigenous” ballistic missile technology, which could eventually allow it to fire a nuclear payload over great distances.

Brigadier General Hossein Salami,..."

Ein lurer på kvifor dei uttalar seg slik. 

"Salami claimed that “Iran is among the only three world countries enjoying an indigenous ballistic missile technology,” according to the state-run Fars News Agency....

The IRGC leader said that Iran is quickly developing advanced military know-how.

...While we did not have any knowledge about drones, we have developed and acquired drones that travel 2,000 kilometers, conduct their operations, and then land in our desirable regions,” he was quoted as saying."

John Bolton er veldig direkte når han uttalar seg.

“Iran’s ballistic missile program has always been to provide the delivery vehicles nor nuclear warheads,” Bolton said.

Folk står fritt til å gjera sine analysar.

Eg er ikkje i tvil om kva dei ynskjer og ved fleire anledningar røper deg seg.

"Another IRGC leader said on Tuesday that Americans only understand “the language of force.”

The U.S. has double-standards towards social issues of nations and the language that Americans understands is the language of force,” General Ramezan Sharif, Head of the IRGC’s Public Relations Department, said on Tuesday.

U.S. power is growing weaker every year, he said."

Kommentar #3

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Enten alle eller ingen

Publisert nesten 8 år siden

Spørsmålet om atomvåpen er ganske enkelt. Enten må ingen land få ha dem eller så må alle land som vil ha dem få ha dem. En annen tilnærming blir, slik vesten oppfører seg, bare dobbeltmoral.

Iran har også rett når de sier at det eneste språket USA skjønner er makt. På samme måte som USA ikke gjør noe overilt mot Nord Korea fordi de sannsynligvis har atomvåpen og har et regime som ikke vil nøle med å bruke dem hvis de blir provosert. Derfor er det i Irans egen sikkerhetsinteresse å ha atomvåpen. Bare da vil USA og deres lakeier i regionen la dem være.

Jeg vet ikke hvor gode dere er i engelsk her, men når det står at Iran har store nok raketter og "could eventually allow it to fire a nuclear payload", så er det ikke et argument for at de faktisk kommer til å gjøre det.

 

Kommentar #4

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Korrekt, men ufattelig naivt

Publisert nesten 8 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Spørsmålet om atomvåpen er ganske enkelt. Enten må ingen land få ha dem eller så må alle land som vil ha dem få ha dem. En annen tilnærming blir, slik vesten oppfører seg, bare dobbeltmoral.

Dette blir ufattelig naivt. Og virkelighetsfjernt. I utganspunktet har du rett, som et abstrakt standpunkt. Som et standpunkt som likevel ikke finnes, ettersom verden har atommakter. 

Så må man jo også kjenne litt til Irans styre. Så må man vite noe om den bitre og mangehundreårgamle striden mellom shiaer og sunnier. Og ikke bare dreier det seg om Iran heller; maktbalansen i Midtøsten vil forrykkes voldsomt. Og dét muligvis ved atomvåpen!

Vi skal også huske på at jøder flere ganger har fått føle selve den eksistensielle kniven på strupen. På slik bakgrunn skal det ikke meget fantasi til å forstå hva Israel vil føle seg tvunget til å gjøre. Først tusenårig diasporah, så Shoahen. Og nå erkefienden med atomvåpen --- med Vestens velsignelse?! 

Dette kan bli svært, svært farlig. Slikt veier nok litt tyngre enn elllers noenlunde korrekte refleksjoner omkring "vestlig dobbeltmoral." 

Kommentar #5

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Da blir svaret enda enklere

Publisert nesten 8 år siden

I så fall må alle land få ha atomvåpen, også Iran.

Hvis du er så redd for maktbalansen i regionen, tror du ikke Irans ønske om atomvåpen er en reaksjon på at andre i regionen alt har dem ?

Hvordan vil du velge ut de landene som skal kunne få dem og de som ikke skal få ?

Kommentar #6

G Solli

3 innlegg  1120 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden

Hvem vet hva politiske ledere har for tanker og hensikter? Det er altfor mye skråsikkerhet når mennesker kommenterer politikk og tillegger andre individer både den ene og andre intensjon. Ingen vet hva andre mennesker tenker. Så er det også med intensjonene bak Irans atomprogram. Vi vet intet med sikkerhet. Og den mest rabiate personen er nå ute av toppledelsen. Irans styrende er dessuten intelligente mennesker mer utvalgt på meritter enn i andre diktaturer. Selvsagt er disse merittene av teologisk eller enda mer tvilsom karakter, men de er ikke så stokk dumme som Saddams regime.

At Iran skryter på seg militær kapasitet er intet nytt:
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2277412/Fake-stealth-plane-Irans-Photoshopped-fighter-jet-spotted-air.html
Jeg stoler like lite på deres nye våpenprogram. Det jeg derimot vet er at Iran ønsker å være en regional stormakt, de ser det som sin historiske og kulturelle rett. Å ha USA og Israel som en slags ytre fiende passer da godt inn i konkurransen med Saudi-Arabia. Ta en tur til landet og kjenn på om det er noen vilje til å ofre seg i en atomkrig mot Israel. Du vil få en fredelig og hyggelig tur. Men selvsagt skal vi passe på at de ikke får atomvåpen, men det er en lang vei fra kjernekraft til atomvåpen.

Kommentar #7

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Hvordan vil du velge ut de landene som skal kunne få dem og de som ikke skal få ?

Du forholder deg stadig på et meget abstrakt nivå, Augestad. Vi kan godt ta den diskusjonen. Men vel ikke i herværende tråd? Du kan si hva du vil om "hykleri" men jeg tror det er svært mange som priser seg lykkelige over at det er Vesten som står sterkest med slike våpen. Noe annet ville virkelig være hyklersk! ;) 

Her handler det derimot om den berettigede frykt mange har for et islamistisk Iran med atomvåpen. Og man forstår godt at mange i Iran tolker dette som en seier over "Store Satan." I mitt stille sinn tror jeg enkelte vestlige eliter gjerne ser et ragnarok i Midtøsten.

Kommentar #8

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
G Solli. Gå til den siterte teksten.
Ingen vet hva andre mennesker tenker.

Når ein person seier høgt det han tenkjer ,då bør me ta han alvorleg.

Irans religiøse leiarar gjentek det ofte.

Israel skal tilintetgjerast. Det ligg  fast i religionen deira.

http://www.jpost.com/Iranian-Threat/News/Khamenei-Israeli-regime-is-doomed-to-failure-annihilation-332403

Så seint som 20.november sa han det.

“Zionist officials cannot be called humans, they are like animals, some of them,” said Khamenei. “The Israeli regime is doomed to failure and annihilation,.."

Manglar Iran erergi?

http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_in_Iran

1. Why does the oil rich nation of Iran need to enrich uranium?

" The oil rich nation of Iran does not need to enrich uranium for peaceful purposes. However, if it wishes to strike a deadly blow against the United States, Israel, or Saudi Arabia, they need to enrich uranium. To be fair, perhaps they want a nuclear bomb ‘only’ as a deterrent, ..."


http://www.algemeiner.com/2013/11/26/deal-with-iran-is-a-betrayal-of-epic-proportions/

Kommentar #9

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Er det en unnskyldning ?

Publisert nesten 8 år siden

Til innlegget ditt har jeg kun dette nå som USA er en netto energieksportør:

Why does the oil rich nation of the USA need to enrich uranium?

Kommentar #10

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
USA er en netto energieksportør

Du har eit poeng der.USA og Israel har atomvåpen. Kvifor kan ikkje Iran ha det?

"Neste år vil USA produsere mer olje enn Russland. Snart kan amerikanerne overta tronen som verdens største produsent."

http://www.aftenposten.no/okonomi/USAs-oljerevolusjon-kan-fa-store-folger-for-resten-av-verden-7338347.html

Ergo meiner du at det ikkje er noko å frykta frå Iran?

-------------------------------------------

No ser det ut som Iran kjem til å tolka "forliket" ulikt enn det USA / Frankrike gjer .

"Det vil ikke være noen aktiviteter som ikke vil fortsette "

http://www.worldtribune.com/2013/11/28/iran-defies-u-s-spin-on-agreement-there-will-not-be-any-activities-that-wont-continue/

"Iran har trosset den amerikanske versjonen av sitt atomavtalen som løftet milliarder av dollar verdt av internasjonale sanksjoner.

Tjenestemenn sa Teheran-regimet planla å fortsette sitt atomprogram til tross for den kontroversielle avtalen med P5 +1. De sa Iran planla å fortsette anrikningen av uran, samt byggingen av sitt plutonium anlegget...Utenriksministeren, ekko andre embetsmenn, sier Iran vil opprettholde alle deler av sitt atomprogram.."

Kommentar #11

G Solli

3 innlegg  1120 kommentarer

Iranske ledere har det bare i munnen

Publisert nesten 8 år siden

I artikkelen linket opp fra Jerusalem Post sier Khamenei også i samme tale:

“They should know that the Iranian nation respects all nations of the world, but we will slap aggressors in the face in such a way they will never forget it.

We want to have friendly relations with all nations, even the United States. We are not hostile to the American nation. They are like other nations in the world.”

Mye av de iranske lederes tale må tolkes innenrikspolitisk og så regionalt. Det er ingenting som tyder på at dette er et selvmordsregime som ønsker å starte en atomkrig. I tillegg må en huske på at også for kjernekraft må en anrike uran og ha et atomprogram. Vi vet ikke mye om dette programmet annet enn at supermakektene gjør sitt beste for å passe på, og det finner jeg betryggende nok.Kommentar #12

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
G Solli. Gå til den siterte teksten.
Vi vet ikke mye om dette programmet

Israel har god kontroll på det heile.

Etter kva Netanyahu seier i dag så kan me ikkje sjå bort frå at Israel tek affære.

http://www.timesofisrael.com/netanyahu-vows-to-banish-darkness-of-iran-nuclear-program/

"Vi kom for å driva ut  mørket, og det største mørket som truer verden i dag er et kjernefysisk Iran," sa han."Vi er nødt til å gjøre alt vi kan for å forhindre dette mørket.Hvis det er mulig vil vi gjøre det diplomatisk, hvis ikke vi vil handle som "et lys for nasjonene"

Israel har opplevd holocaust og er ikkje naive eller dumme lenger.

Iran har trua Israel mange gonger.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere