Verdidebatt

Israel og korrekt tenkemåte

Guds tankar og menneske sine tankar.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Gong på gong kjem dette enkle spørsmålet opp.

Gjeld landeløfta i GT  eller vart dei avskaffa då Jesus kom?

Svaret er å finna i Jesus sine eigne ord i Matteus 5.

"Tru ikkje eg er komen for å oppheva Tanakh".

FN mot Jerusalem og Israel

Den 2. desember 1998 vedtok generalforsamlingen i FN en rekke resolusjoner mot Israel. Den første uttalt at israelsk suverenitet og lov i Jerusalem er ulovlig.

Beslutningen har også uttalt at FN beklager at to ambassadene, de av Costa Rica og El Salvador, er i Jerusalem på denne måten de anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.

En annen løsning kalt for Israel til å trekke seg fra Golanhøydene mens en tredje oppfordret Israel til å gi selvbestemmelse til den såkalte "palestinerne".

149 stater stemte i favør av den første oppløsning. Bare Israel stemte mot resolusjonen, mens USA og en annen seks stater avsto. 154 stater stemte for resolusjon om selvbestemmelse for "palestinerne". Resolusjonen også oppfordret Israel til å trekke seg fra Judea, Samaria og Gaza.

Dette er ikke aller første gang at denne onde organisasjonen har vedtatt resolusjoner mot Israel.

Betydningen av disse resolusjonene er veldig klar.

Alle nasjonene i verden er mot Israel. Igjen kjempen Goliat er mot den lille David.

De er bevæpnet med alle våpen og onde og små Israel har bare en liten stein og Navn på Gd av Israel i sitt hjerte, og på leppene.

Men dette er nok. Israel, sammen med Gud, som i bibelsk tid, blir et flertall og alle nasjoner blir en minoritet. 154 nasjoner bestemte seg for å kjempe mot den profetiske beslutning av Gd å forløse folket og landet Israel og igjen for å gjøre Jerusalem til den evige hovedstad Gd og folk av Israel.

Jerusalem ble grunnlagt for 3000 år siden av kong David å være den evige hovedstad i Israel i henhold til ordet av Gd.

Siden dette øyeblikket, og selv før når Gd sendte Abraham og Isak til Mt.Moriah, ble Jerusalem hjertet av Gd og folket i Israel.

Gud hus, tempelet ble bygget med et ubegrenset dedikasjon og hengivenhet av folket i Israel til ære for Gud det som fremgår i sitt ord at han ønsker å bo midt i hans utvalgte folk, Israel, på Mt.Moriah midt i Jerusalem.

Israels folk sverget «Glemmer jeg deg, Jerusalem, så la min høyre hånd glemme henne utspekulert Hvis jeg ikke husker deg, la min tunge henge fast ved min gane;. Hvis jeg ikke setter Jerusalem høyere enn min høyeste glede . " (Psalm137: 5,6)

For tusenvis av år ansiktene til enhver jøde har vært rettet mot Jerusalem når de ber.Synagogene er bygget som vender mot Jerusalem.

Den døde blir begravd med ansiktet mot Jerusalem.

Jerusalem er i hjertet av hver jøde enten i glede eller i sorg.Jerusalem og Tempelhøyden er hjertet, sjelen og fokus for hver jøde og staten Israel.

Israel kan ikke eksistere for et øyeblikk uten Gd av Israel og Jerusalem som er huset til Gd av Israel. Dette er en unik historie om unik kjærlighet mellom Israel og hennes Gd og hennes hovedstad, Jerusalem.

Du vil ikke finne en lignende sak i historien av alle nasjoner. Jerusalem er nevnt over 700 gang i Tanach med dyp kjærlighet, takknemlighet og ønske. Israels folk glorifisert Jerusalem i tusenvis av år, og bygde den for å være den mest byen i verden, ikke bare fordi denne byen er deres elskede hovedstad, men fordi dette er den byen i Gd Israels hvor huset hans bor.

I Q'uran, den hellige boken til muslimene, er ikke Jerusalem nevnt en eneste gang. Muslimene okkuperte Jerusalem i 638 CE De kontrollerte byen i nesten 1300 år som et resultat av et imperialistisk okkupasjon. De okkuperte nesten halvparten av verden. Selv etter en slik sammen okkupasjon, de aldri gjort Jerusalem som sin hovedstad.

Når de ber de vende mot Mekka i Saudi Arabia veldig langt fra Jerusalem. De begraver sine døde vendt mot Mekka.

Når ber på Tempelhøyden eller i Jerusalem de ber mot Mekka og deres tilbake til Jerusalem. Etter opptar Jerusalem, ødela de siste vakre restene av tempelet og byen som jødene bygget med slik hengivenhet, og gjorde det på en annen ukjent, liten og degenerert orientalsk byen.

Etter en lang tid i den forferdelige, onde eksil, etter 1900 år med forferdelig forfølgelse, holocaust, inkvisisjonen og mange millioner av jøder ble drept på grunn av sin trofasthet mot Gud av Israel, Hans Ord, Israels land som han gav dem i en evig pakt, til byen Jerusalem og Tempelhøyden og kjemper for sine drømmer og ønsker å se oppfyllelsen av Gd profetiske lover å bringe dem tilbake til landet, på en mirakuløs måte Gd brakte dem tilbake til landet i vår tid . Han plantet sine røtter i det lovede land.

Han frigjorde landet, Jerusalem og Tempelhøyden fra utenlandske britiske og arabiske okkupasjonen og igjen grunnla staten Israel.

Mer enn 20 000 israelske soldater og mange sivile døde i kampene som araberne, sammen med sine allierte over hele verden kjempet mot Gd og folk av Israel å ødelegge Gd profetiske planer om å igjen gjøre landet og folk Israels et bibelsk nasjon , for å gjenoppbygge huset til Gd og å bringe Mashiach ben David og igjen gjøre Israel en perle blant alle folkeslag. Grunnlaget for staten Israel betyr åpning av døren for innløsning av alle nasjoner.

Nå ønsker FN å prøve å stoppe Gd  (God-divine) profetiske planer og å ødelegge Israel. De foretrekker olje, penger og den fysiske kraften av araberne og muslimene over Gd av Israel og universet og hans planer om å løse inn, ikke bare Israel, men hele verden.

154 nasjoner stemte mot Gd, Jerusalem og de utvalgte folk Gd, Israel.

Selv USA, som ble grunnlagt av Gd å stå med og for Israel mot dets fiender i denne kritiske tiden, var ikke med Gd og folk av Israel.

En slik skam. Jeg er sikker på at vedtaket av den amerikanske presidenten og regjeringen ikke uttrykke følelsene til majoriteten av det amerikanske folk som elsker Israel og hennes Gd.

Dette er en tid for å teste for alle folkeslag, og har ikke den moralske styrke til å møte denne testen.

Vi lever i de profetiske endetider som Gd profeterte gjennom sine profeter. Israel er i fokus. Gd er igjen i Israels land, og han er fast bestemt på å oppfylle hans profetiske endetidens planer for Israel.

Ingen, selv alle nasjoner i verden, vil lykkes i å stoppe Gd og hans bestemte beslutning om å oppfylle sine profetiske planer for Israel.

Israels profeter talte i Guds navn og utsatt denne onde oppførsel av alle nasjoner mot Gd og folket i Israel.  De snakket om dommen på alle folkene som kommer snart.

Profeten Obadja taler av de nasjonene som vil komme til å ta Jerusalem og landet fra Israel og deres dom.

"og vold mot din bror Jakob
          skal du dekkes av skam.
          Du skal utryddes for alltid. 
          
    11 Den dagen du holdt deg borte,
          dagen da fremmede førte hæren hans bort som fanger,
          da utlendinger gikk inn gjennom hans porter
          og kastet lodd om Jerusalem,
          da var du som en av dem. 
          
    12 Se ikke på din bror med fryd
          på hans skjebnedag!
          Gled deg ikke over judeerne
          den dagen de går til grunne!
          Vær ikke stor i munnen
          den dagen de er i nød! 
          
    13 Gå ikke inn gjennom mitt folks port
          på deres ulykkesdag!
          Se ikke med glede, du også,
          på det onde som rammet dem
          på ulykkesdagen!
          Grip ikke etter rikdommen deres
          på ulykkesdagen! 
          
    14 Still deg ikke i veikryssene
          for å hugge ned flyktningene!
          Utlever ikke de overlevende
          på nødens dag!
          
    15 For Herrens dag er nær
          over alle folkeslag.
          Slik du har gjort,
          skal det gjøres mot deg.
          Dine gjerninger kommer tilbake
          over ditt eget hode. 
Israel blir gjenreist 
    16 Som dere drakk på mitt hellige fjell,
          skal alle folkeslag alltid drikke,
          drikke og svelge
          og bli som om de aldri hadde vært til. 
          
    17 Men på Sion-fjellet skal det finnes redning.
          Det skal være hellig.
          Jakobs hus skal drive ut dem som drev dem ut. 
          
    18 Jakobs hus skal være en ild
          og Josefs hus en flamme,
          og Esaus hus skal bli til halm.
          De skal brenne dem og fortære dem,
          ikke én fra Esaus hus skal overleve.
           Herren har talt. 
          
    19 Negev skal ta Esaus fjell i eie,
          lavlandet skal ta filisternes land,
          de skal ta Efraims land og Samarias land,
          og Benjamin skal ta Gilead i eie.
          
    20 Denne hæren av israelitter i eksil
          skal ta det som tilhørte kanaaneerne, helt til Sarepta,
          og de fra Jerusalem som er i eksil i Sefarad,
          skal ta byene i Negev. 
          
    21 De som er fridd ut, skal gå opp på Sion-fjellet
          og dømme Esaus fjell.
          Og riket skal tilhøre Herre"

Profeten Sakarja sier det samme i Guds navn,

"Herren har vært mye misfornøyd med deres fedre Derfor skal du si til dem: Så sier Herren, hærskarenes Gud. Vend deg til meg, sier Herren, hærskarenes Gud, og jeg vil slå til . du, sier Herren, hærskarenes Vær ikke lik eders fedre, som de forrige profeter ropte ut, sier Herren, hærskarenes Gud: Vend om fra eders onde veier og eders onde gjerninger, men de hørte ikke, og heller ikke gjorde de høre på meg, sier Herren. Eders fedre, hvor er de? Og profetene, kan de leve til evig tid?

Men mine ord og mine råd, som jeg bød mine tjenere profetene, de ikke tar tak i dine fedres ? Så det omvendte de og sa:. Som Herren, hærskarenes ment å gjøre med oss ​​efter våre veier, og i henhold til våre gjerninger, så har han gjort med oss ​​På den tjuefjerde dagen i den ellevte måneden, som er den måned Shvat, i det andre året av Darius, kom Herrens ord til Sakarja, sønn av Berechiahu, sønn av Iddo, og sa: Jeg så i natt, og se, en mann som red på en rød hest, og han sto blant myrtetrærne i glen;.?, og bak ham var røde, blakke og hvite hester Da sa jeg, min herre, hva er disse Og engelen som talte med meg sa til meg, vil jeg vise deg hva disse er. Og mannen som holdt stille blandt myrtetrærne orde og sa: Dette er de som Herren har sendt ut for frem og tilbake i jorden. " (Sakarja1 :2-10)

Den Gd Israel sier det samme gjennom profeten Esekiel: "Derfor, menneskesønn, spå og si til Gog: Så sier Herren, Israels Gud, på den tid da mitt folk Israel bor trygt, skal du ikke vet det med deg? skal komme fra ditt sted fra lengst nord, du og mange folk med deg, alle sammen ridende på hester, en stor bedrift, og en mektig hær, og du skal dra op imot mitt folk Israel, som en sky som dekker landet, det skal skje i de siste dager, og jeg vil føre deg mot mitt land, forat folkene skal kjenne meg, når jeg åpenbarer min hellighet på deg, Gog, før deres øyne .... Og det skal komme til passere på denne dagen, når Gog skal komme mot Israels land, sier Herren Gud, at min harme blir vekket ....

Og du, menneskesønn, spå mot Gog og si: Så sier Herren Gud; Se, jeg kommer imot deg, Gog, fyrste over Meshech og Tubal, og jeg vil snu deg rundt, og lokke deg på, og vil føre til at du kommer opp fra lengst nord, og vil bringe deg mot fjellene i Israel; Og jeg vil slå din bue fra din venstre hånd, og vil føre til at pilene til å falle fra høyre hånd Du skal falle på Israels fjell, du, og alle band, og folkene som er med deg;. jeg vil gi deg til de glupske fugler av alle slag, og til markens dyr å bli slukt Du skal falle på det åpne feltet;.. for jeg har talt, sier Herren Gud Og jeg vil sende ild mot Magog og blant dem som bor trygt på øyene;., og de skal kjenne at jeg er Herren og jeg vil gjøre mitt hellige navn kjent i blandt mitt folk Israel, og jeg vil ikke la dem vanhellige mitt hellige navn lenger, og . folkene skal kjenne at jeg er Herren, hellig i Israel Se, det kommer, og det er gjort, sier Herren Gud, dette er dagen som jeg har talt Og de som bor i byene. Israel skal gå ut, og skal sette fyr på og brenne våpnene, både skjold og skjold, de buer og piler, og stavene, og spyd, og de skal brenne dem med ild i sju år, og de skal tar ikke trevirke fra feltet, og heller kutte ned noe fra skogene, for de skal brenne våpen med ild, og de skal ødelegge dem som ødela dem, og plyndre dem som ranet dem, sier Herren Gud .... Derfor sier Herren Gud: Nå vil jeg bringe tilbake eksil av Jakob og forbarme mig over hele Israels hus, og vil være nidkjær for mitt hellige navn ...

Når jeg fører dem tilbake fra folkene og samler dem ut fra deres fienders land og åpenbarer min hellighet på dem for synet av mange nasjoner, da skal de kjenne at jeg er Herren deres Gud, som førte dem til å bli ledet i eksil blant folkene, men jeg har samlet dem til deres eget land, har og venstre der ingen av dem lenger Og jeg vil ikke skjule ansiktet mitt noe mer fra dem,. for jeg har utøst min Ånd over Israels hus, sier Herren Gud ". (Ezekiel38 :14-16, 18; 39:1-10,25,27-29)

Hvor blinde alle nasjonene og FN er.

De kan ikke se dette Ord Gd eller forstå at de er ingenting i forhold til GD.

De kan passere alle vedtak i verden, men bare de oppløsningene Gd vil bli oppfylt, og deres onde vedtak vil falle, og de vil bli straffet. Hvorfor kan de ikke lære av Ord Gd og historie?

Det er så forblindet hvis de tror at de kan ødelegge Gd avgjørelser. Hvorfor har ikke de lære av historien av de store kreftene som bestemte seg for å ødelegge Gd og folk av Israel og gjort vedtak mot dem gjennom århundrene, og de ble fryktelig straffet av Gud og forsvant fra historien.

Hvorfor er de ikke villige til å forstå at bare Gud av Israel styrer skjebnen til nasjonen Israel og ingen pf sine fiender.

Han er fast bestemt på ikke å la noen av dem til å selv ta folket og landet Israel.

Israels folk er opptatt av å være tro mot Gd av Abraham, Isak og Jakob, Hans Ord, og til det landet som han ga dem i en evig pakt, til Jerusalem og Tempelhøyden.

Om alle nasjonene vil det eller ikke, vil Gd snart utføre hans profetiske planer for Israel. Han vil gjenoppbygge huset hans og Mashiach ben David vil snart komme. I Gd Israels vi stoler.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt