Verdidebatt

Flyktninger er snyltere

Dette er altså ordene til varaordfører Helge Ringli (Frp) i Meldal i Sør-Trøndelag. Han sier de fleste flyktningene som kommer til Norge er økonomiske flyktninger og kaller like greit en spade for en spade; og stempler dem for «snyltere».

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vårt Land gjør i dag oppmerksom på den store humanist og altruist varaordfører Helge Ringli sine holdninger. Ikke det at vi ikke har mistenkt flere Fremskrittspartister for å ha en noe svekket etisk balansenerve, men like vel blir jeg noe paff hver gang jeg ser nøkken stikke hodet opp igjen. «He Is Dead, But He Won't Lie Down» heter en amerikansk sang. Og ganske riktig; så lever grumsete tanker i de grumsete hoder. Vanligvis blir fremmedfykten presentert i en noen lunde pen innpakning; men pytt: Hvorfor ikke si det som det er - slik varaordføreren gjør her. Det blir altså dessverre flere å dele oljeformuen på, i følge Ringli. Altså naturressursene på kloden, som bare er VÅR! Oljen som de snille og vennlige nordmenn har opparbeidet gjennom nasjonal dugnad i 60 millioner år. Den er med andre ord BARE nordmenn sin! Nå gjenstår vel bare at noen barn som har overlevd terror fra kjemiske våpen skal komme hit og belaste det norske Helsevesenet? Dette er utelukkende nordmenn sine goder! Er det da ingen der ute i elendigheten som hører dette vesentlige poenget fra oss gode nordmenn?! "Du skal ikke fordreie retten for innflyttere og farløse og ikke ta en enkes klær i pant", står det visst nok i bibelen. Og "Du skal ikke undertrykke og ikke gjøre urett mot en innflytter, for dere har selv vært innflyttere i Egypt". Pluss, pluss... Det står visst noe om at vi skal forvalte våre ressurser og mette de sultende som ingen mat har også.

Tja... Heldigvis har også de kristne verdiene, som alle andre, forsvunnet i det postmoderne sirkuset hvor det eneste sikre er menneskets eget JEG, dets nytelser og dets interesser alle vegne.

I og med at jeg strir med min bedritne kroniske migrene og heavy depresjoner avec her igjen, er det vel mulig at jeg ble noe spiss og krass her. Jeg vet ikke. Nå.

Moderator får kaste ut innlegget i tilfelle. Men jeg blir så inderlig lei av disse kvasi-intellektuelle, mette, halvblinde, etisk sovende og selvtifredse politikerne som strir med åndelig fedme; og fra den gode sikre siden av livets veier skal beskytte "de rikes bord".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt