Verdidebatt

Define necessity!

‘Sannelig, jeg sier dere: Det dere ikke gjorde mot én av disse minste, har dere heller ikke gjort mot meg.’

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sannheten:

Sannheten står utenfor døren din.
Klærne i laser. Hun er syk.
Hun har et barn på armen. Hun vil inn.
Hører du hundeglammet?
Hva gjør du? Lukker du opp
vil det forandre livet ditt.
Nøler du?

Du også.

(Rolf Jacobsen )

Det nærmer seg jul. Og det er verdt å løfte blikket noe: Nordmenn bruker til sammen om lag 51 milliarder (!) kroner på handelen bare i desember måned. Ref. Nationen. Ordet "kjøpefest" har dessverre blitt det lokkende uttrykket for denne enorme materielle utskeielsen. Overforbruk og det positivt ladete ordet "fest" blir altså m.a.o. koplet uhemmet sammen for å parfymere og ytterligere stimulere galskapen. 40 prosent av dette nevnte går faktisk til mat og drikke alene.

Men de små hunder eter jo av de smuler som faller fra deres rike herrers bord?

- NRK.no melder at en nødhjelpspakke fra Norge koster 20 kroner, og gir livreddende hjelp til ett barn i tre dager. Dvs kun 6,70 kr pr døgn for dette ene barnet.

Gir man 200 kroner gir du da livreddende hjelp til ti barn i tre dager, sier Leni Stenseth, utenlandssjef i Norges Røde Kors.

Hvis denne nevnte desemberhandlen ble redusert med bare 25% tilsvarer dette m.a.o. hele 12,75 miliarder kroner... Og det bare for dette ene årets desemberforbruk.

Det innebærer en sum tilsvarende livreddende hjelp for ca 1 000 000 barn i langt over fem år! En million barn som holdes så lenge i live... mot altså kun 25% reduksjon av den rikes og allerede mettes eget juleforbruk til ny og bedre fordeling av pengene. Ikke så dårlig julegave det heller? Og husk at dette kun er for ett eneste års eget juleforbruk...

Som nevnt i annet innlegg, så behøver ikke Gud lenger å gjøre flere bespisningsundre; Gud selv har nemlig gitt en rekke mennesker både ressurser og mat mer enn nok til å være Hans utstrakte og delende hender. Apropos Kristus´lavmælte ord i våre hjerter:

Fra Matteusevangeliet: "For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg;jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg.’

Da skal de rettferdige svare: 'Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, eller tørst og ga deg drikke? Når så vi deg fremmed og tok imot deg, eller naken og kledde deg? Når så vi deg syk eller i fengsel og kom til deg?'

Og kongen skal svare dem: ‘Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.’  Så skal han si til dem på venstre side: ‘Gå bort fra meg, dere som er forbannet, til den evige ild som er gjort i stand for djevelen og englene hans. For jeg var sulten, og dere ga meg ikke mat; jeg var tørst, og dere ga meg ikke drikke; jeg var fremmed, og dere tok ikke imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg ikke; jeg var syk og i fengsel, og dere så ikke til meg.’ Da skal de svare: ‘Herre, når så vi deg sulten eller tørst eller fremmed eller naken eller syk eller i fengsel uten å komme deg til hjelp?’ Da skal han svare dem:

'Sannelig, jeg sier dere: Det dere ikke gjorde mot én av disse minste, har dere heller ikke gjort mot meg. 'Og disse skal gå bort til evig straff, men de rettferdige til evig liv.»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt