Verdidebatt

Virkelig fri eller virkelig koko?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Joh 8,36 Får Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri.

Kristne kommer liksom ikke unna det å tro. Det er en del av "pakken". Men noen tar det kanskje litt langt. Det har for så vidt jeg også gjort. Jeg trodde på bibelen jeg, og den skulle praktiseres, sånn at man kunne "fullføre løpet" og holde seg "på godfot" med Gud. Da var det ferdiglagte gjerninger, hode og ikke hale og en tro som overvinner verden.

En gang gikk vi forbi en litt sånn "demonisk" sjappe inne i byen, som solgte "satanist-stæsj". Vi merket det skikkelig i "åndeverden" at det var mye "mørke" der. Så vi "kjente i vår ånd" at vi skulle gå inn og prate med butikkeieren. Det var min venninne som stod for snakkingen, og heldigvis, for hun ble kjeftet huden full. Eieren av butikken var nemlig drita lei av kristne som kom inn i butikken for å "frelse" ham.

En annen gang, da vi var ute og evangeliserte og hadde avtalt å treffes til "avslutning" rundt midnatt, så kom det en fyr tilbake helt alene (vi gikk i grupper). Han hadde forlatt de tre han var med, for de ville gå syv ganger rundt kvartalet ("slik som Josva gikk rundt Jeriko"). Og med det gikk de i tro for at utestedene i de gatene skulle legges ("rives") ned, i det minste i "åndeverden".

Jeg har hørt om tette dasser, som "åpnet seg i Jesu navn" og folk takket da Gud for at de slapp å ringe rørlegger. Jeg har hørt om folk som har gått på butikken og fylt opp handlevogner "i tro", for så å komme til kassen og bli avkrevd betaling, som de da selvsagt ikke hadde.

Jeg tror at Gud er overbærende og tålmodig med oss, for vi sier og gjør utrolig mye dumt, i det som vi tror(!) er tro.

Men friheten i Kristus er ikke en frihet til å tråkke over andres grenser. Det er ikke en frihet til å koble ut all sunn fornuft og normal folkeskikk.

Jeg er så lei av galskap. At det å være "åndelig" og "annerledes", liksom skal være synonymt med klin kokos. Og dersom folk da reagerer, så er det "mørket" som reagerer på "lyset" og ikke sunn fornuft som møter ???

Jeg mener ikke at alle skal være make. Jeg liker forskjellene. Og omgås aller helst de som utfordrer meg litt. Men hva er greien med at "åndelighet" skal være så "ugjenkjennelig" for normale, tenkende mennesker? Hva oppnår kristne med det?

Å være "virkelig fri", må da være at vi er fri til å være den vi er, uten å måtte prestere noe overfor Gud eller "bevise" noe overfor vår neste. Og at vi kan være fornøyd med det livet vi har fått, og gjøre det beste ut av det både for oss selv og (hver)andre.

(Også publisert Her)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt