Verdidebatt

Den onde hyrde

Et innlegg for deg som opplever en ondskapsfull prest eller pastor akkurat nå. Hva Gud vil gjøre i din situasjon.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Esek 34,2: "...Så sier Herren Gud til hyrdene: Ve Israels hyrder, de som røkter seg selv. Er det ikke flokken hyrdene skulle røkte?"

Kjennetegnet på en ond hyrde, v 3-4: "Dere eter fettet og kler dere med ullen. Dere slakter gjøfeet, men dere røkter ikke flokken. De svake har dere ikke styrket, den syke har dere ikke legt, den sønderbrutte har dere ikke forbundet, det bortdrevne har dere ikke ført tilbake, og den fortapte har dere ikke søkt etter. Men med makt og råskap har dere hersket over dem."

Guds løsning for deg i v 11-12: "...Sannelig, Jeg skal selv lete etter Min flokk og se etter dem. Som en hyrde ser etter sin flokk den dagen han er iblant sine spredte sauer, slik skal Jeg se etter Min flokk og utfri dem fra alle de stedene der de ble spredt på en skyfull og mørk dag."

Og med presten og pastoren din vil Gud gjøre dette, i v 10: "...Jeg skal ikke lenger la dem røkte flokken, så hyrdene ikke lenger skal røkte seg selv."

Hvordan ser vi dette i Jesu liv og tjeneste? Israel hadde onde hyrder - fariseerne og de skriftlærde. Jesus avslørte de offentlig og avsatte dem på flekken. Advarte hele folket og sa ting som det var når det gjaldt disse onde hyrder. Og folket, tollere og syndere, ble beskyttet av Hyrden Jesus. Beskyttet mot fariseerne.

I dag er kanskje dagen da presten din blir avsatt. Eller i nær framtid. Jesus vil ta den plassen din pastor har tilranet seg. Du vil kjenne Jesus nærmere enn noen gang kanskje. Fatt mot! Det er flere i din situasjon. I din menighet. Andre steder i landet også. Din ondskapsfulle pastor vil ikke overleve i tjenesten - han/hun vil miste sin tjeneste. Og Overhyrden Jesus vil røkte deg isteden. Så vil han lede deg til en god hyrde når den tid kommer. For akkurat nå er du såret, redd, utnyttet, trampet på. Det siste du kanskje vil er å gi din tillit til en leder én gang til. Vel, la Jesus være din leder nå. Det holder.

:)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt