Verdidebatt

Nå må islamsk terror tas opp internasjonalt !

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det går nærmest ikke en dag uten at mennesker blir drept av terrorgrupper med tilhørighet innenfor islam. Hvorfor er det slik? Ja, det er god grunn til å spørre. Og det er også god grunn til å spørre om hvorfor islamske ledere, f.eks. i Europa, ikke reagerer på dette.

Volden som preger islamske grupper burde for lengst vært tatt opp i internasjonale fora. Denne tausheten er helt meningsløs. Og det er enda mer meningsløst at ikke ledelsen innenfor islam, f.eks. ved Al-Azhar universitetet i Kairo, ikke tar avstand fra terroren.

Mange, mange muslimer og andre har lidd lenge nok på grunn av terror og undertrykkelse. Situasjonen i diverse land har altfor lenge vært uholdbar på grunn av at grupperinger har undertrykt og terrorisert folk. Er dette bare greitt? Det kan faktisk se slik ut.

Hvis vi føler en smule ansvar for våre medmennesker, og for våre etterkommere, så bør denne meningsløse oppførsel av grupperinger og enkeltpersoner innenfor denne ideologien, tas opp og analyseres internasjonalt. Vi har et klart ansvar - og kan ikke leve med det slik det er nå.

Norge skifter nå regjering. Den nye regjeringen bør straks ta dette terrorproblemet opp på internasjonalt nivå. Skal FN være en fredsbevarende organisasjon, så er det naturlig at det også tas opp her.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt