Verdidebatt

Hvorfor jeg støtter Visjon Norge

Før valget var det snakk om bortkastede stemmer. Nå er det bortkastede penger - hvis man støtter Jan Hanvold og Visjon Norge. Er vi en gjeng naive tullinger med underutviklede hjerner som ikke er i stand til å forvalte våre talenter slik vi burde?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Visjon Norge (VN) er nå inne i en svært krevende økonomisk situasjon. Det er en avgjørende tid for om kanalen i det hele tatt vil kunne fortsette i sin nåværende form, må innskrenke eller i verste fall gå av lufta. Samtidig attakkeres kanalen fra flere kanter. Hva bør vi som er glad i VN og alle som jobber der nå gjøre?

At kritikken mot Jan Hanvold(JH) spesielt og VN generelt synes å tilta nå når man er midt oppe i en økonomisk krise og et avgjørende øyeblikk for kanalens fremtidige skjebne er kanskje intet tilfeldig sammentreff. Slik vi kan se det ut i fra det åndelige perspektivet vil det være helt naturlig at man møter motstand i en slik situasjon. Det avgjørende spørsmålet blir om Gud står bak og bruker kristne mennesker for å knekke JH og VN, eller om det er helt motsatte krefter som nå spiller inn for å forsøke å stoppe videreføringen av visjonen JH fikk for over 10 år siden om å starte en ny kristen TV kanal. At kanalen har overlevd alle disse årene - mot alle odds -  er jo et under i seg selv vil mange hevde.

Det som er sikkert er at denne visjonen som man nå så sterkt ønsker å få satt en stopper for (enten det er Vårherre eller helt andre krefter som står bak) har gjennom alle disse årene gått igjennom flere økonomiske kriser, men også utallige oppløftene seire: Folk har blitt frelst, både her hjemme og ute. Mange sterke vitnesbyrd har blitt fremlagt. Nødhjelp formidles til de fattige. En helt ny kristen skole er bygget, aldershjem likeså og nødhjelp blant de utslåtte i Europas fattigste land Moldova har fått blomstre. Hver jul sendes det flere tusen julepakker til fattige familier der. Utallige bønner har steget opp hver kveld for alle seerne som har sendt inn bønneemner og blitt bedt for. Og ikke minst har kanalen talt Israel og jødenes sak gjennom alle disse år. Dette for å nevne bare noe av alt positivt de fleste kristne kan enes om kanalen har kunnet bidra med så langt.

Likevel bør det nå være slutt i følge mange "velmenende" stemmer. Det er pengene det står om. Pengemaset og givergleden er angivelig for stor. Folks IQ og "vett og forstand" blir trukket i tvil (ref. tråden "Slå av Visjon Norge"). Man vet tydeligvis ikke sitt eget beste.

Hva bedriver VN? Kanalen består av fire grunnpilarer:

1) Å nå ut med de gode nyhetene (evangeliet) til flest mulig mennesker slik at de kan bli frelst,

2) å bidra med et tilbud om bønn for syke og andre menneskelige behov i en kritisk situasjon,

3) å stå opp for Israel og jødenes situasjon i Midtøsten som en motvekt mot den ellers ensidige anti israelske propagandaen som serveres i flertallsmedia.

4) å bidra med konkret nødhjelp og evangeliet til verdens fattigste og de utslåtte.

For å gjennomføre dette trengs det økonomiske midler. De som nå føler så sterkt “kristent sinnelag” i å attakkere VN og JH burde kanskje heller tenke seg om to ganger om det virkelig er etter Guds hjerte å bidra til å bryte ned disse fire grunnpilarene. For det er dette som i all hovedsak virksomheten til VN dreier seg om. Jeg er selvsagt ikke like begeistret for alt som serveress. Men for meg blir det likevel underordnet hvorvidt Rodney Howard Browne fikk rett i sin spådom 5 år tilbake i tid, eller andre “profetier” JH ikke måtte ha fått innfridd - foreløpig, eller kanskje aldri vil innfri. For det er da jeg må spørre: Hvilken kristen virksomhet er det som bare har en suksesshistorie å vise til der alt har gått på skinner? Er alt det Gud har stått bak tidligere gjennom mennesker som har vært villige til å ta ham på ordet kun et glansbilde? Har det ikke i tillegg til seire også vært kamp og til og med menneskelige tragedier? Vi er da alle mennesker og gjør feil valg og vurderinger, og jeg tror faktisk at Gud kan stå bak den som er villig til å gå på hans ord, på tross av slike menneskelige feiltrinn.

VN er også en kanal som når ut til mennesker som ellers ikke kommer seg ut og får delta på kristne møter eller i en menighet, eller annet kristent fellesskap av ulike årsaker. Og så er ikke alle like frimodige til å dele evangeliet med alle der ute i ulike situasjoner, men brenner likevel for å få det ut. Da er det godt å vite at man kan bidra på ulike måter, f.eks. med økonomiske midler for å nå ut til de mange og støtte noen trofaste tjenere som faktisk er villig til å stille seg i gapet når stormen raser, kritikken tiltar og angrepene blir som tøffest. Jeg har ingen grunn til å betvile JH sin oppriktighet og ærlighet i så måte i det han gjør. Motivene til hans kritikere har jeg derimot større problemer med å forstå. Og spesielt gjelder dette når angrepene til stadighet synes å komme fra andre kristne. Da synes jeg det blir noe patetisk og trist over det.

Jeg og mange med meg støtter VN, og kommer fortsatt til å gjøre det. For vi tror - i motsetning til dem som ønsker å blokkere Guds gjerning gjennom VN (eller kanskje de aldri selv har trodd eller forstått at det var Guds verk) - at Gud kan bruke enhver og hva vi måtte kunne bidra med, og alle som jobber for VN selv i vår skrøpelighet og når det gjøres feil.

Derfor vil jeg si: Stå på, JH og hele teamet hos VN. Takk for programmene vi nå kan se fra Israel og fra Løvhyttefesten der nede. Vi som er støttepartnere ber for dere i en vanskelig tid. Og takk for at dere hver dag også løfter oss partnere frem i bønn. Det er godt å vite hver gang det blir sådd tvil om vi er på parti med Guds vilje over våre liv

- og våre midler.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt