Verdidebatt

Unødvendig og ubehagelig av FrP

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Med valget nettopp gjennomført har en del fokus blitt satt på FrP og partiets siste utspill i innvandringsdebatten, medregnet en avisreklame som vekslet mellom å vise en ”bra” og en ”dårlig” integrert innvandrerkvinne. Sistnevnte var kledd i svart, med ansiktet skjult, maskert og litt skremmende.

Det er ikke mange som går i niqab, heldigvis, men det var noe truende som ble malt frem og min reaksjon på reklamen var at dette var ren stigmatisering og dette partiet skal i hvert fall ikke få min stemme.

Slik som det er for meg, så har jeg for så vidt opplevd alvorlige ting her i Oslo, som har skremt meg, men samtidig så var sensommerens skjønneste øyeblikk da jeg etter å testet en ny basketball, sett den havne mitt i en dam og snudd for  å dra hjem fremfor å la den bli ødelagt, ble stoppet av en 4-år gammel somalisk jente på sparkesykkel, mens moren stod ved den andre kurven og fulgte med på noen andre barn.

”Skal du gå hjem?” åpnet den vesle jenten med. ”Ja, jeg har fått vann på ballen” svarte jeg. Da tenkte hun seg litt om og sa følgende helskjønne ting: ”Det begynner å bli mørkt. Må ikke leke ute når det blir mørkt…”

Det er 30 år siden noen sa det samme til meg sist. Så det jeg mener å si er at for meg, og jeg tror for veldig mange andre, så er det en enorm forskjell på om man retter fokuset på systemsvakheter eller på om man går etter etniske eller religiøse grupper, med retorikk og politikk.

Førstnevnte, som kunne vært å se på det at det er mulig å komme hit uten å identifisere seg, er en ting, men det å skulle utvise mødre av jenter med hijab, som var det siste forslaget fra FrP, det går bare ikke…

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt