Verdidebatt

Den synlige usynlige gud

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg kommer stadig tilbake til denne teksten:

"For det en kan vite om Gud, ligger åpent for dem, for Gud har åpenbaret det for dem. For hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, har vært synlig fra verdens skapelse av. Det kjennes av hans gjerninger, for at de skal være uten unnskyldning." (Rom 1:19-20)

"For det en kan vite om Gud..."

Her bruker Paulus ordet "vite", altså ikke tro. Denne teksten hevder da at man kan vite noe om guden. Hvilken viten er det snakk om?

"...ligger åpent for dem, for Gud har åpenbaret det for dem."

Noe som ligger åpent for oss, må da bety i praksis, at her er det noe man kan observere. Ifølge Paulus her, er da Gud observerbar. Hva er det som ligger åpent for oss?

"For hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, har vært synlig fra verdens skapelse av."

Guds usynlighet skal kunne observeres. Dette betyr da i praksis at man vitenskapelig sett skal kunne finne en eller annen form for bekreftelse at nettopp denne gudeskikkelsen skal kunne observeres i virkeligheten..

Det er gudens "kraft" som skal være observerbar her. Vi vet at kraft/energi betår av partikler. Man har enda ikke funnet den såkalte "God-particle". Det har heller aldri blitt funnet eller målt noen udefinerbar kraqft eller energi, hverken på Jorden eller i universet, som indikerer spesifikt denne gudens eksistens. Til tross for Paulus påstand om at denne kraften skal ha vært synlig, ligget åpen for alle hele tiden, forblir den uobserverbar...

"Det kjennes av hans gjerninger, for at de skal være uten unnskyldning."

Hvilke gjerninger? Det er kun troende og personlige kristne som hevder å ha opplevd denne kraften. Sånn sett kan man jo si at troen er observerbar og høyst levende blandt kristne.

Men det at kristne har en tro og kan fortelle om deres opplevelser med denne troen, er jo på ingen måte noe unikt fenomen. Tro i seg selv er ingen bekreftelse på denne gudens eksistens. Mange mennesker på jorden tror forakjellige ting. Noen tror på astralkrefter og andre på aliens.

Så det at noen kan fortelle om sterke opplevelser med astralkreftene, er da ikke et bevis for at disse kreftene eksisterer i virkeligheten. Eller at aliens er en realitet fordi noen hevder å ha blitt bortført i romskip. På samme måter er ikke trosopplevelser fra kristne et godt nok bevis for at Jahve er virkelig.

Men teksten sier faktisk at ingen skal være uten unnskyldning! Meg inkludert! Sterke ord fra Paulus her...

Ifølge Pauls skal jeg som ateist kunne høste observerbar viten om denne guden. Den sier at jeg som ateist skal kunne observere gudens kraft (energi), fordi denne kraften ligger åpen for meg, slik at jeg da tydelig skal kunne se den.

Med andre ord: Ifølge denne teksten skal denne gudens eksistens kunne bevises! Hvor er disse åpenbare bevisene, som gjør at jeg skal være uten unnskyldning?

Denne teksten har blitt for meg det største beviset for at denne guden ikke eksisterer.

Denne tråden er kanskje lik tråden "Fornuftig å tro at Gud fins". Men jeg ønsker en debatt, som spesifikt dreier seg om denne bibelteksten. Jeg og mange med meg, er på jakt etter denne åpenbare synlige kraften, som bekrefter Jahve så sterkt at jeg skal være uten unnskyldning...

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt