Verdidebatt

Kriminalitet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kriminalitet i dag.

Kriminalitetsbildet i vårt fedreland blir stadig grovere. Drap,voldtekt, ran og andre kriminelle handlinger er blitt daglig kost i mediene. Det er umulig å åpne en avis i dag uten at en blir møtt med kriminalsaker i en eller annen form. Forresten, de kristne avisene ser ikke ut til å være nevneverdig opptatt med å dekke en av samfunnets største utfordringer,nemlig økende kriminalitet. Det slenger gjerne en sak innom, men helheten er at kristne aviser som Vårt Land, DagenMagazinet og NorgeIdag ikke tar opp dette området.

Det må være betimelig å spørre om ikke nettopp dette emnet burde være noe som virkelig engasjerte kristen presse? Hvorfor har vi idag fått økende kriminalitet i befolkingen? Har økning i overfallsvoldteker noe å gjøre med innvandringspolitikk? Har økende rotløshet blant barn og unge noe med dette å gjøre? Hva koster kriminaliteten samfunnet i menneskelige lidelser og tap? Spiller det kristne verdisynet inn når det gjelder utviklingen? Spørsmålene er mange og både spørsmål og svar bør i høyeste grad engasjere kristne aviser.

I debatter i kristne aviser er det mange gode emner, men ikke noe om kriminalitet. Er det slik at kriminalitet ikke er oppfattet som et område som ikke skal nevnes ? Eller er det slik at kristne miljøer ikke vil engasjere seg i denne type debatt? Er det troen på mest mulig gode forebyggingstiltak og solskinnshistorier som står i første rekke, eller kan forebygging også være straff og utvisning av personer dømt for straffbare handlinger?

Å sette grenser er også å vise omsorg for våre medmennesker. Det er på høy tid at kriminalitetsdebatten blir løftet inn i kristne miljøer og det bør starte med at kristne medier setter fokus på debatten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt