Verdidebatt

Hjelp! Hva foregår i Den norske kirke?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kan noen fortelle meg hva som foregår her?
Jeg har vært relativt aktiv i Den norske kirke i 40 år, men i de siste årene har det gått opp for meg at det er en stor forskjell på den måten kirken oppfatter sin oppgave på og Bibelens oppfordringer.
Det første jeg gjør er å ta det opp med solide kristne jeg kjenner i menigheten. Jeg har en hel utredning med bibelsitater som jeg legger fram, og håper vel egentlig at de skal tale meg til rette. De gjør ikke det. Det virker som de synes spørsmålet mitt er pinlig. Jeg får ingen bibelbegrunnelse tilbake, bare en uttalelse at de synes kirken og gudstjenesten er helt topp som den er. Men jeg spurte ikke om hva de synes, jeg spurte om hva de trodde Gud ville.
Jeg kjenner en del prester privat, jeg gikk til fem av disse med mine anfektelser. De så bort og snakket om hvor fin de synes gudstjenesten er.
Så fant jeg verdibørsen og tenkte at her hagler det jo med bibelsitater. Her må jeg vel finne en teologisk begrunnelse for kirkens oppførsel. Jeg er heldig med min entre og kommer samtidig med Sjur Jansen som jo har en analyse av situasjonen i kirken som likner til forveksling min. Det ble masse debatt. Jeg lærte masse om katolsk og ortodoks begrunnelse, og det er greit nok, men de begrunner gudstjenesten med autoriteter som DNK ikke anerkjenner. Så jeg er like langt.
Er det meg det er noe feil med, stiller jeg spørsmål som alle vet man ikke bør stille? Hvis ikke, hva er da feil med teologene. Jeg mener, de studerer i 7 år for å kunne drive en kirke og forsvare sin tro. Og så er de altså ikke i stand til å gi et teologisk forsvar for noe de skal bruke mesteparten av sin yrkeskarriere på å gjøre! Hvordan skal man da kunne tro på dem i andre sammenhenger?
Her er det noe veldig rart. Dette kan ikke stemme. Er det noen som kan forklare dette for meg? Please!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt