Verdidebatt

På tide med et verdioppgjør

Det er på høy tid å ta et nødvendig oppgjør med verditenkningen i Norge. Alt for lenge har markedsøkonomenes måte å tenke på fått dominere i profesjoner der mennesket er målet og ikke middelet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har nettopp avsluttet en mastergrad i verdibasert ledelse og er naturlig nok opptatt av hvilke verdier Norge styres etter. Det er på høy tid å ta et tydelig oppgjør med verditenkningen i Norge. Alt for lenge har markedsøkonomenes måte å tenke på fått dominere langt inn i profesjonsyrker som helsevesen, skole, kirke og politi.

Mennesker er ikke varer og egner seg dermed ikke til å måles og veies. Resultatstyring som kun tar utgangspunkt i pengebruk og der effektiviteten måles i kroner og ører fører til at mennesker tingliggjøres og ikke blir møtt på de reelle behovene de har.

Det er noen som prøver å si fra. Vi kan med jevne mellomrom lese innspill på hvor lite hensiktsmessig den markedsøkonomiske tenkningen er i menneskerelaterte yrker. Vi kan også lese om hva denne måten å tenke på gjør med vår moral. To gode innspill har kommet denne uken:

Jeg håper at vi nå kan begynne å dreie tenkningen vår bort fra markedsøkonomiske verdier og over på verdier som er mer egnet til å styre der mennesket er i målgruppa.

For å få til dette må det en kulturendring til der vi bevisstgjøres på hvilke verdier vi styrer etter. Er disse verdiene egnet til å nå målene? Og er målene vi har satt oss egnet for målgruppen?

Det er et stort paradoks at jo rikere Norge har blitt jo trangere plass blir det til de viktigste verdiene i landet vårt. Sentralisering og effektivisering for å spare penger går på bekostning av nærhet og tid til å se hverandre og de reelle behovene den enkelte har.

Hvor mye penger er det ikke spart ved å satse mer på forebygging? Men forebygging kan ikke måles og veies. Dermed er forebygging en uegnet verdi i dagens markedsøkonomiske verdisystem. Nettopp det er en av de viktigste grunnene til at det er på tide å ta et oppgjør med disse verdiene.

Kultur og verdiendringer er prosesser som tar tid og som må starte med ledelsen og involvere alle berørte ledd. Det er ikke for sent å snu skuta, fordi hvilke faglige verdier vi velger å styre etter ikke er fasttømret til evig tid.

Men, dette arbeidet krever reflekterte og bevisste ledere med klokskap og forståelse for hvilke verdier som på sikt gagner mennesker og samfunnet best.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt