Verdidebatt

Nå må islam tas seriøst !

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nå har den danske imamen Amhed Akkari snudd og beklaget sitt internasjonale engasjement i forbindelse med Muhammed-tegningene. Om dette er en reell beklagelse eller bare en taktikk, er for tidlig å mene noe om. Det som imidlertid er en realitet, er at raseriet, hatet, engasjementet mot de som blir oppfattet for å fornærme islam – det fortsetter.

Og urolighetene i de land der islam er en realitet – de fortsetter i sin helhet. Også i den måneden der en skulle tro at hatet og hevnen kunne hvile en smule, under ramadan, var voldsaktiviteten klart til stede.

De som har lidd mest under dette, er nok muslimene sjøl. De forskjellige retningene har vanskelig for å akseptere hverandre. Og det resulterer i vold, drap og undertrykkelse. Eksemplene på dette er dessverre mange. Altfor mange.  Gjennom historia er det millioner, på millioner, på millioner som er undertrykt og drept.

Denne trosretninga er nå på full fart inn i Europa. Det burde medføre at det gis opplysning om hva islam innebærer i sin helhet. Men hittil har det vært taust om Medina-islam, – der politikk og vold kommer klart inn.

Det er å håpe at vi snart får politikere som er villige til å ta dette problemet opp – også på internasjonalt plan. Fortsetter det slik, som til nå, så kan det gå sterkt ut over generasjonene etter oss. Det er de som da må lide.

Derfor må opplysning om hele islam i mye sterkere grad inn våre europeiske samfunn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt