Verdidebatt

NRK og løgnen

Det er ikke noe nytt at NRK har valgt side ettertrykkelig i konflikten mellom Israel og palestinere, men man kan jo holde seg til et minstemål av faktaopplysninger. Kveldens "Brennpunkt" var ikke noe annet enn tvilsom propaganda.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I kveldens "Brennpunkt: Giverlandet" på NRK1 fikk vi se en grafikk av staten Israels utvikling fra 1948 til i dag. Kommentatoren viste først et ensfarget kart og sa følgende: "Det brune feltet (hele Israel) var palestinernes land før det ble okkupert". Dette er ren og skjær løgn. Britene eide hele landet i 1948, og før dem var det ottomanerne som eide det. Innbyggerne var i 1948 en blanding av jøder og arabere så det er uansett usant å si at "palestinerne eide landet". Det var nok flere arabere, men Jerusalem har hatt jødisk flertall siden før 1900. Hvor har NRK gjemt jødene? Dette ble nok ikke feil grunnet mangel på kunnskap - det var nok gjort med kald beregning. NRK er avhengige av en viss troverdighet for å forsvare sin posisjon som lisensfinansiert TV-kanal. Hvis de skal beholde denne troverdigheten, må de vise dette ved å fjerne personer som bevisst prøver å lure det norske folk med løgner. (Les Sidsel Wold)

Hun fortsetter: "I 1948 ble Israel proklamert, og i krigen som fulgte mistet palestinerne mer av landet sitt." Ved ikke å si noe, vil en seer som ikke kjenner historien tro at Israel startet denne krigen. Dette er bevisst tilbakeholdelse av fakta for å lure folk. Det samme gjentar seg med seksdagerskrigen.

I det hele tatt er det visst bare Israel som ikke har fulgt opp Oslo-avtalen. I alle fall er det slik NRK framstiller det. Dette innslaget er ensidig og ukorrekt - i tradisjonell NRK-stil. Det er en skam at slike som Sidsel Wold for lov til å spre sitt Israel-hat uimotsagt.

Når NRK tvinger meg til å støtte dem forventer jeg noe annet enn slik propaganda og løgn. Klage er sendt...

Forøvrig er jeg sterk motstander av at 800 millioner skattekroner i året skal brukes på slikt tull. Palestinerne er på ingen måte vårt ansvar. La de rike araberlandene sørge for dem istedet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt