Verdidebatt

Overgrep mot barn forkledd som barne-TV

En palestinsk tv-kanal, delvis kontrollert av de palestinske myndighetene, formidler tidvis jødehat og et demoniserende bilde av Israel, mener det norske Holocaustsenteret.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Å stimulere til fred og forebygge konflikter er viktig. Som parter i en tidvis voldsom og meget langvarig konflikt er det derfor vesentlig å gå nye veier. Hvilket vil si å våge å tenke noe nytt og rekke ut en hånd.

Men det spørs om noen løsning er i sikte, når fremtidens politikere og voksne samfunnsdeltagere får slik påvirkning i oppveksten? Hva fremtiden vil bringe legger man til en viss grad opp til selv: Man høster som man sår, heter det jo. Og her sår man i hvert fall ikke fredsblomster, demokratisk sinnelag og gjensidige frihetsimpulser:

"Norske myndigheter bidrar med flere hundre millioner kroner i støtte til de palestinske selvstyremyndighetene hvert år.

Palestinsk tv, finansiert og delvis kontrollert av de palestiniske selvstyremyndighetene, får nå kritikk for å støtte opp under et fiendebilde som er med på å demonisere den jødiske staten.

Forsker Øivind Kopperud mener at palestinsk tv tidvis formidler jødehat.

Foto: Tormod Strand/NRK

Øivind Kopperud, forsker ved Holocaustsenteret i Oslo, har sett på flere innslag fra den palestinske tv-kanalen. Han er ikke i tvil om at disse innslagene har klare antisemittiske trekk.

Det blir et forsterket fiendebilde som er med å demonisere den jødiske stat, sier Kopperud."

Se:       http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.10907487

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt