Verdidebatt

- Hvem er der som forstyrrer min inderligste ro?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.



Sa trollet i eventyret.
I dag da jeg holdt på å rense veggteppet, kom jeg borti et troll som vi har til pynt. Det falt på stortåa mi, og det var vondt.
Da kom det meg noen tanker i hu mens jeg fortsatte å rense om tollet i eventyret, som jeg ikke husker navnet på, men i hvertfall
ble dette trollet forstyrret av en utenforstående, og det bidro til at trollet ble vred på denne. Jeg vet ikke om det er det samme trollet som brukte å si når kristne kom i nærheten; - her lukter det kristens manns blod? Men uansett er dette trollet av samme natur som førstnevnte, og det finnes ikke snille troll, eller troll
som er både snille og onde, men bare onde troll.
De aller fleste eventyrbokforfattere i eldre tid var kristne eller i hvertfall navnekristne. dvs. de hadde kunnskap om Guds ord, og det de skrev var ofte inspirert av Bibelen, ja kanskje noen av dem var drevet av Guds Ånd?
Men i såfall: Gud sa til Adam - den skal knuse ditt hode, men du skal knuse dens hæl, dvs. slagens hode skal knuses,men den skal knuse vår hæl. Dette trollet er av samme ånd som slangen, dvs. sjelefienden, Guds fiende. Den knuste ikke min hæl, men nesten tåa mi :) Uansett klarte ikke trollet å gjøre mer skade enn i det ytre der jeg hadde ondt en liten stund, så dens skade er nå leget :)
Men uansett, trollet er ikke alltid så smart: Da den enfoldige gutten som holdt på å bli spist av trollet utfordret det, tok det i mot utfordringen. Gutten la premissene, og trollet anerkjente hans premisser.
De skulle kappete grøt. Gutten var smart, han spiste bare det han hadde behov for, resten lot han falle i en sekk han hadde på maven. Trollet spiste til det sprakk og døde.

Den 211212, da man har hørt at alle skulle løftes opp på et snillere nivå, har jeg ikke kunnet finne sannhetsgehalten i dette, og derav funnet at mennesket slett ikke er blitt snillere, men det er forblir i den samme tilstand som før.
Troll har prøvd å skade denne dag, både med ord og fysisk(pyntetrollet) uten at jeg har lidd overlast verken legemlig eller Åndelig, men heller stadfestet sannheten i Guds ord at alle mennesker er unnfanget i synd og født i misgjerninger, og dette holder fortsatt sin sannhet i behold både før og etter denne dato,

Alle mennesker har eller har hatt slike troll i sitt innerste hjertekammer, men de utarter seg bare på forskjellig vis og nivå, men det er samme ånd som er drivkraften bak dette, nemlig sjelefienden som har som mål å gjøre mest mulig skade på Guds rike og Hans barn.
Hva må til for å ta livet av dette troll og kaste det ut av sitt hjerte?
Det er kun ett redskap som kan gjøre dette; nemlig Guds Ord og Hans gode Hellige Ånd. Når ordet treffer mennesket, forblir det aldri uten virknig, enten blir det til anger over synden, bot og gjefødelse ved Ordet og Ånden om syndens forlatelse i Jesu navn og blod, eller så blir det til forherdelse, der det første blir verre enn det andre, altså man forherder seg mot Ordets kraft og Den Hellige Ånd! Og dette er meget farlig!
Da har man ikke ved ordet fått bukt med trollet, men bare gitt det mer liv og næring slik at det på nytt vokser seg stor og sterk, vred og hatsk. Derfor ble også Paulus forhindret av Guds Ånd til å gå til steder der det var slike som Ordet kom til å virke forherdelse og da vanære Guds navn og Hans Sønns blod og død; de kom til å tråkke Kristi blod under sine føtter.
Derfor ønsker jeg alle en god førjulsfeiring der man også leter med Guds ords lys etter de troll som ligger og sover så dypt innerst i hjertet, og forstyrrer det slik at det våkner til liv, og når det våkner til liv, da skal du lure det slik at du gir det massevis av ordets forkynnelse til føde, og når det får mer enn det klarer å fordøye og det dør soper  du det ut med kosten slik at Guds Ånd kan ta bolig i deg.

Som avslutnig kan jeg si at jeg kommer til å mate alle troll på på nettet og muntlig med Åndelig mat så lenge jeg har mulighet til det, der noen kan ved Guds nåde bli å lure trollet, mens andre blir å befeste trollets posisjon enda sterkere i sitt innerste. Derfor håper og tror jeg at Gud bereder hjerten til de som leser eller hører det jeg forkynner slik at Ordets kraft virker på deres sjel og hjerte.

Men nå skal jeg ikke skrive mer i denne stund, men overlate alt i Guds hender og be Han om hjelp til også jage bort de troll som også mitt ugjenfødte kjød er i besittelse av, men det skal ikke arve Guds rike, ei heller gjøre skade på det aller helligste. Det skal bare underkues av Åndens kraft i Ordet og stadig be om forlatelse for Kristi skyld, slik at vi daglig fornyes i kraft av Hans nåde, og da beredt til å møte Ham når Han kommer i skyen. Men den beredelse må Gud selv stå for. og det er Hans vilje at alle mennesker skal

Måtte denne søken aldri opphøre!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt