Verdidebatt

Et moderne eventyr

I Guds høye råd ble det en dag bestemt at Hans skulle få spesialbehandling. Siden han var aktiv ateist skulle man hjelpe han litt på den rette vei.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ånden tok først Hans med til et høyt fjell. Der han sto overfor det storslåtte landskapet fikk han i et øyeblikk innsikt i den utrolig intrikate oppbygging av hvert lite kryp som bodde i Guds skaperverk under han. Hvordan alt hang sammen og alt fungerte ned til siste elektron. Men Hans lot seg ikke imponere. «Jeg har lest at vitenskapen har avslørt alt det der» sa han og gikk.

Så tok Ånden Hans med til en kiosk og ba han kjøpe et lodd. Hans så gjorde og vant hundre tusen kroner. «Bare tilfeldighet», sa Hans.

Da tok Ånden Hans med til en veddeløpsbane og hvisket et navn i øret hans: «Skyggeskvetten». Hans så opp og så at en av hestene faktisk het det. Han satset på hesten og vant nye hundre tusen. «Jeg må ha hørt det navnet helt ubevisst av en som hadde greie på det.» tenkte Hans.

Da lot Ånden en sykdom falle over Hans. Legene fortalte han at han hadde kun en måned igjen å leve. Det fantes ingen kur. Da Hans lå på sitt siste sendte Ånden en kristen grandtante inn til Hans. Hun la sin hånd på brystet hans og ba høyt. I samme øyeblikk slapp sykdommen taket og Hans kunne skrives ut neste dag til legenes store overraskelse. «Placebo» sa Hans.

Endelig hentet Ånden en erkeengel ned fra himmelen. Kledd i skinnene rustning sto den foran Hans en dag han var på vei hjem fra jobb og mante han til å våkne opp for Guds rike var nær. Dette slo ut Hans i flere dager. Han sykmeldte seg og fikk time hos psykolog. Etter to konsultasjoner hadde Hans bearbeidet sin opplevelse og innsett at han hadde sett en hallusinasjon frembrakt av problemer på jobben pluss hans anstrengte forhold til sin far. Jo mer Hans tenkte på det, jo sikrere ble han. Det var en hallusinasjon, hva ellers skulle det være?

Langt om lenge døde Hans og fant seg selv ganske forferdet stående utenfor den Hellige Stad. «Var det sant likevel!» utbrøt Hans. «Hvorfor var det ingen som ga meg så mye som et lite hint?».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt