Lise Helgesen

12

Guds omsorg

Publisert: 5. des 2012

Er ikke det å være lydig og lydhør til Guds Ord slik at Guds løfter kan bringe gode velsignelser for oss.

Er det lovisk når bokstaven gjør Ordet levende.

Når vi handler på Ordet i tro og tillitt til Gud, slik lyset kan skinne i mørket. Det er fantastisk å se Guds omsorg gjennom hele Skriften. Matoppskriftene i DGT er bare en stor skatt. Gjelder ikke disse -forskriftene- oss lenger. I så fall hvordan skal vi sette oss over Gud i hva omsorg og kjærlighet gjelder. Spesielt da med tanke på at dette er like reelt som at vi unnfanges, fødes og dør.

Er det så sikkert. Tro er tillitt.

Opplysninger og fakta i -nå- tid om hva Bibelen omtaler som -nei- mat er i samsvar med kokeboka.

For mitt vedkommende gikk det fort. Fra den ene dagen til den andre var jeg blitt overbevist i mitt hjerte om Guds omsorg og kjærlighet om disse tingene.

Tanken om at vi er Skapt i kjærlighet, hengivenhet, i dette ser vi en Guddommelig omsorg for Skaperverket.

Min fineste julegave noensinne.

Joh.1.1- I begynnelsen var Ordet. Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. 2.-Han var i begynnelsen hos Gud. 3.-Alt er blitt til ved Han, uten Han er ikke noe blitt til.

 

Kommentar #1

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Hei Lise

 

 

Takk for Oppmuntrende ord, Jesus er den gaven som som gir oss livet, håpet og troen på det nye livet i Menneske. Jesus var ordet og alt ble til igjennom Han. Det å leve i Guds omsorg og nåde, og vite at man er høyt elsket er godt og fredfullt. Bordet er dekket, det er bare å forkyne seg. gledens budskap er evangeliet i Nåde og sannhet. Vi gleder oss over hver dag vi vandrer med Jesus. må vi vandre i i Jesu fotspor løpet ut.

 

 

MVH

Rune 

Kommentar #2

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7334 kommentarer

Et gledesbudskap

Publisert nesten 9 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Vi gleder oss over hver dag vi vandrer med Jesus. må vi vandre

Fine ord Rune.  Vi gleder oss, ikke minst nå i adventstiden.  Vi gleder oss i håpet - frelsen - kjærligheten - nåden.

Ikke minst i lovnadene om evig liv i paradis hos Gud.  Det er fantastiske lovnader og fremtidshåp.  Som Jesus sier i Matt 11, 28-30

28 Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. 30 For mitt åk er godt og min byrde lett.»

Kommentar #3

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Vi gleder oss over hver dag vi vandrer med Jesus. må vi vandre

Ja selvfølgelig, vi kan ingenting gjøre i oss selv.

Jeg har som mange andre inntill nylig spist både reker da dette har vært min livrett, litt svin, og jeg vet ikke hvor mange liter melk jeg har drukket i mitt liv.

Mange vil kanskje mene at jeg ikke ser nåden og frihet vi har i den nye pakt, jo, men jeg ser også noe annet. Jeg ser en Guds omsorg, i Edens Hage skulle vi opprinnelig kun spise fra jordens grøde, når så dette opphørte og mennesket tok til seg av ville dyr ga Gud i kjærlighet tillatelse til det, men forklarte oss dette, -gjør dette-, -det er bra-, -ikke spis det-, -det går galt-. Og jeg tror menneskekroppen er akkurat den samme i dag, som da.

I tillegg finner jeg bekreftelse på Guds omsorg her jeg er, her og nå. Ernæringsfysiologer, professorer, leger og andre gir oss et innblikk i sykdommer/livsstilsykdommer knyttet opp mot samme mat Bibelen omtaler som -ikke bra-.

Når jeg så får informasjon om at reker, hummer og krabbe er havets renovasjonsarbeidere, fast ansatt i renholdsbransjen, spiser gjerne kadaver og annen innmat tilsølt med olje og annet utslipp, de tar alt, kan det da hende Gud skapte de i den hensikt, å holde balansen i orden i havet, slik at Skaperverket i Sannhet skulle myldre av liv.

Gud velsigne deg, jeg har et billedlig bilde i mitt indre, jeg ser en hærfører til hest med flagg i hånden, bak en horde av bibeltro kristne, full av entusiasme og tro, dette bilde har jeg like før Jesus kommer tilbake. En dag er dette en realitet, og det er som du sier, den tid vi lever i nå, nådens tid er viktig, dette vil vi se og skjønne en dag. Tenk hvilken glede og frigjøres fra denne verden, til fullkommenhet i Guds Rike. Ja jeg finner ikke Ord, det går rundt for meg.

vennlig hilsen lise

Kommentar #4

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Selvfølgelig gleder vi oss i,

håpet, Frelsen, kjærligheten og nåden.

Men, kan vi ikke samtidig lære hva Skriften anbefaler og sier i andre sentrale viktige områder av livet, til alt godt. Det være seg synd, utilgivelse, mat, klær, forordninger, familie, barn. Paulus har mye og si om dette. Jeg kjenner jeg har lyst til å vokse i troen i livet, se, lære, forstå hva som er bra.

Og ja -Jesus er veien, Sannheten og livet-.

vennlig hilsen lise

 

Kommentar #5

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7334 kommentarer

Mat eller klær er ikke urent

Publisert nesten 9 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.

Det være seg synd, utilgivelse, mat, klær, forordninger,

Rom 14, 13-18

13 La oss ikke lenger dømme hverandre! Døm heller slik: Ingen må få sin bror eller søster til å snuble og falle. 14 I Herren Jesus vet jeg sikkert og visst at ingenting er urent i seg selv.

 Men for den som mener at noe er urent, er det urent. 15 Hvis du sårer din bror eller søster med det du spiser, går du ikke fram med kjærlighet. Den som Kristus døde for, må ikke du føre i fortapelse med det du spiser.16 La ikke det gode dere eier, bli utsatt for spott.

17 For Guds rike består ikke i mat og drikke, men i rettferdighet, fred og glede i Den hellige ånd. 18 Den som tjener Kristus på denne måten, er til glede for Gud og blir respektert av mennesker.

Paulus skriver jo her at den som selv mener noe er urent, er det det urent.  Men da kun for den det gjelder.  For Jesus vet at ingenting er urent i seg selv, altså bortsett fra du selv mener det er urent.  Det gjelder altså kun deg selv.  Du kan ikke pålegge noen andre det du mener er urent.

For Guds rike er noe helt annet.  Kjærlighet - nåde - barmhjertighet - godhet - evig liv hos Gud.

Kommentar #6

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.

Er det lovisk når bokstaven gjør Ordet levende.

Nei, ikke i det hele tatt.

Faktisk er det vel motsatt, det er lovisk å stå imot ved å lage menneskebud ved fine ord og heller følge disse bud, i tro.. . Mange følger desverre heller menneskebud og fine ord i sin veldige tro og det er jo desverre på Kains vei.

Jeg ser også at flere og flere erkjenner Guds ord og herlighet på dette punkt, man må bare gi seg over til Ham.

Tusen Takk Lisa for ett flott innlegg innimellom mye litt av hvert. :-)

HAr du sett denne?

http://www.amazingfacts.org/media-library/study-guide/e/4991/t/Is-Obedience-Legalism.aspx

People might feel like they can get away with violating a traffic law or cheating on their taxes, but God and His laws work much differently. God sees everything we do, hears everything we say, and He really does care about how we behave. While the Lord offers forgiveness for our sins, there still are deadly consequences for breaking God's law. Amazingly, some Christians say any attempt to obey God's law amounts to legalism. Yet Jesus said if you really love God, you'll do what He asks. So is obedience legalism? Take time to read this Study Guide carefully... eternal consequences are at stake!God knows and cares for YOU personally.

1. Does God really see and take note of me personally?

"Thou God seest me." Genesis 16:13. "O Lord, thou hast searched me, and known me. Thou knowest my downsitting and mine uprising, thou understandest my thought afar off. Thou ... art acquainted with all my ways. For there is not a word in my tongue, but, lo, O Lord, thou knowest it altogether." Psalms 139:1-4. "But even the very hairs of your head are all numbered." Luke 12:7.

Answer:   Yes, God knows each one of us (every person on earth) better than we know ourselves. He takes a personal interest in every human being and carefully watches all that we do. Not one word, thought, or deed is hidden from Him.

Search the Bible for God's will. It is your only safety.

2. Can I be saved in His kingdom without obeying His Word, as found in the Holy Bible?

"Not every one that saith unto m

Kommentar #7

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

urent/rent

Publisert nesten 9 år siden

Fysisk usunn eller syk blir vi av å spise det vi ikke skulle spise.

Da jeg oppdaget Guds kjærlighet i dette, så jeg det var satt der til velsignelse og beskyttelse for oss. Kanskje vi burde ta et studium i Paulus sine brever, han snakket ofte til sin egen samtid, men også til oss, ord og uttrykk som melk, grønnsaker brukes også ofte i overført betydning i Bibelen. Jeg tviler ikke på Paulus, en mann utvalgt av Gud, og jeg tviler heller ikke på at Han var en budbærer av Evangeliet.

En mann som åpner troen, forkynner Evangeliet til mange folk. Fantastisk. 

Jeg syntes jeg ser han når han sier -vi setter over- ja vi lager oss bilder fra tiden.

Vi vet jo også at Jesus ikke var kommet for å oppheve loven eller profetene, men for å oppfylle. Ingen i dag vil spise rotte, selv ikke de som mener vi kan spise alt, og det skal vi heller ikke med tanke på hvordan rotten lever. Men, vi blir nok ikke enige. Takk likevel for at du viser til Guds enorme kjærlighet. Det er veldig bra.

lise

Kommentar #8

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Til Leif Gunnar

Publisert nesten 9 år siden

Tusen takk for linkene du la ut her, det er så gøy når dere legger ut slike fine ting, musikk og slikt som også andre gjør. Disse tingene jeg skriver om tror jeg er Sannhet, og jeg ble gledelig overasket over det du skriver om at det er flere som ser dette. Enhet i ånden, fellesskap og enighet mellom ulike menigheter er noe jeg savner. Åndens frukt formidler at vi skal leve i kjærlighet til hverandre, ikke i splid, splittelse, og slikt.

lise

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere