Verdidebatt

De Ugudelige

...Gud er ikke bare sint på synden abstrahert fra synderen, men mot selve synderen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

¨Derfor overga Gud dem til urenheten, så de fulgte sitt hjertes lyster og vanæret kroppen sin med hverandre. De byttet ut Guds sannhet med løgn og tilba og dyrket det skapte istedenfor Skaperen, han som er velsignet i evighet. Amen. Derfor overga Gud dem til skammelige lidenskaper. Kvinnene deres byttet ut det naturlige samliv med det unaturlige. På samme måte sluttet mennene å ha naturlig samliv med kvinner og brant i begjær etter hverandre. Menn drev utukt med menn, og de måtte selv ta straffen for sin villfarelse.¨ Rom  1:24-27

Gud er ikke bare sint på synden abstrahert fra synderen, men mot selve synderen. Noen folk har strevd lenge for å sette opp denne latterlige og absurde abstraksjonen, som  vil ha det til at Gud er sint på synden, men ikke synderen. Han hater tyveri, men elsker tyven. Han avskyr ekteskapsbryting, men er meget fornøyd med ekteskapsbryteren. Dette er etter min oppfatning høyst nonsens. Selve synden er ingen andre skyld i, unntatt synderen.  Det er ikke noe skuespill utenom skuespilleren. Det Gud virkelig hater  og misliker er ikke selve hendelsen; det som er gjort i distanse fra utøveren, men  det er utøveren!

I dagens samfunn er det miskunnheten og den kjærlige kjærligheten som man elsker å høre om når det gjelder Gud, men atter sjeldent er det man erkjenner Hans avsky, vemmelse og forakt mot ugjerningsmannen(synderen). Selv om det er naturlig å ville høre om den hyggelig og unngå krenkelser, så gir nok ikke Skriften den muligheten. Det er selvfølgelig sant at Gud er kjærlighet, Han er også rettferdig og hellig. Kjærlighet og hellighet er ved deres natur, det motsatte av ondskap. På grunn av det gir det mening at av Hans natur vil Gud hate ondskap og siden ondskap er det mennesker gjør, kan ikke ondskapen skilles fra den som utøver ondskapen. Salme 7:12¨...en Gud som alltid kan bli harm¨.

Dette er hva Gud hater:

Dette er hva Gud avskyr:

Dette er hva Gud råder oss til å gjøre for å holde oss unna ondskap:

Vend om fra syndens vei som fører til død og vend til Kristus som gir liv. Tro evangeliet som vi sette deg fri.

Jesus er veien, sannheten og livet. Ingen utenom han kan frelse(Ap gj 4:12)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt